Ahoj holky . Chtěla jsem se zeptat co si vše vzit do porodnice ? Furt jsem to odkládala ale už musím vše zbalit .
Děkuji . Je na čase se konečně nachystat :D
Ja to právě nemohla najít
Našla jsem ještě svůj seznam z porodnice:
občanku, těhotenskou průkazku, průkazku pojišťovny, oddací list/rodný list + přiznání otcovství/rozsudek o rozvodu, vyplněný dotazník na jméno
kojící podprsenku + vložky do ní
kojící noční košili (alespoň 2x)
spodní kalhotky (nejlépe jednorázové)
2 ručníky + osušku
toaletní potřeby (hřeben, kartáček, zubní pastu, mýdlo, ...)
mastička na bradavky
toaletní papír
vložky mít můžeš, ale já nakonec používala ty šílené porodniční, byly nejlepší
přezůvky (musel mít i manžel, protože šel k porodu)
plenky
vlhčené ubrousky
látkové plenky (alespoň 5 x)
dětskou kosmetiku na kokupání (ale nakonec jsem používala porodniční)
mastičku na prdelku
pro miminko na cestu domů (nejlépe, když donese partner/ten, kdo bude vyzvedávat, ten den) - autosedačku, body/košilka, dupačky, kabátek, čepička, deka, zavinovačka
a ještě doplním ze svých poznatků:
mobil + nabíječka, pití, gumička na vlasy, foťák, peníze + pokud budeš platit partnera u porodu, něco přes noční košili (dostaneš župan, ale já měla svůj takový lehoučký svetřík), ponožky, foťák a něco na sebe na cestu z porodnice
Tak asi takhle 🙂
vše copíší holky, bepathem na bradavky, dostavají při prvních kojeních zabrat, oblečení pro mimi na cestu domů, my přivezl manžel až na propouštění a jinak vše ostatní nemocnice dává - plenky a oblečení. Na netu těch seznamů je hodně 🙂
Děkuji
Dostala jsem jen pár vložek na porodnim sále a malý jednu plínku, jinak jsme museli svoje. Asi záleží jak která porodnice
Ještě doplním, že jsem dostala dobrou radu, že ty dva ručníky ideálně různé barvy, abych v euforii a návalu hormonálního štěstí věděla, který použít na horní část těla a který na dolní část a předešla tak případnému přenosu infekce. Já měla v porodnici i knížku a četla jsem, když kolouch spinkal a já zrovna ne.
Opravdu záleží na proodnici, zda dává poporodní vložky a plenky pro miminko nebo musíš mít vlastní zásoby.
Brno FN plíny pro miminko nedává, vložky nějaké ano, ale je lepší mít svoje. A hlavně nezapomenout toaletní papír, ten tam taky není.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já se vždycky řídím pravidlem - pro sebe věci jako bych jela na dovolenou - klasika ručníky, hygienické potřeby + vložky, toaletní papír, nabíječka na mobil, pití, určitě nezapomenout pomádu na rty, pro miminko pleny, ubrousky, jednorázové podložky, líh na pupík, vatičky do uší (na čištění pupíku), oblečení na cestu z porodnice.