Co s sebou do porodnice k Apolináři

blackk21
7. čer 2021

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenosti, tak co s sebou vzít do porodnice k Apolináři? Jsem prvorodička, nevím jak co chodi a na jejich stránkách se nemohu dočíst toho, co si mám vzít s sebou já a co pro miminko.
Nebo co oni dávají a co musím mít svého.

Děkuji za odpovědi.

simcakoc
7. čer 2021

@blackk21 Ahoj, přesný seznam nemám, jelikož jsem se tam ocitla náhodou. Co se týče rodiček, měli jsme tam k dispozici vložky, podložky a noční košile. Pro miminko mi dali oblečení, plínky na 1 den (asi 5 kusů), malý balíček ubrousků a vzorek krému na zadeček. Sestřička se ptala jestli máme vlastní teploměr, když jsme neměli, půjčili nám ho. Na koupání nám dali látkovou plenu na utření miminka. To je asi vše co jsme dostali, nic další mě teď nenapadá.

hortenziaa
7. čer 2021

@blackk21 Ahoj, rodila som tam v roku 2019, tak mám ešte relatívne čerstvé spomienky. Pre dieťatko nepotrebuješ skoro nič, mala som kúpený malý dudlíček, teplomer (nakoniec mi sestry dali nejaký ich), vlhčené obrúsky (dostaneš iba jedno malé balenie). Manžel mi na druhý deň doniesol ešte nožničky, lebo malá sa hrozne škrabala keďže mala dlhé nechtíky. Sestričky ti dajú na dieťatko zavinovačku, látkové plienky, zásobu papierových plienok (každé 2 dni nám ich doplňovali) a kozmetiku. Pre mamičky boli k dispozícii vložky, jednorazové podložky, nočné košele a uterák. Čo určite odporúčam je vziať si gél na intímnu hygienu a vlhčené obrúsky na intímnu hygienu, mňa to pri sprche a po použití WC veľmi osviežilo. Takisto si vezmi so sebou popôrodné kalhotky a nejaký fajn župan, nech nechodíš po nemocnici v nočnej košeli. Je fajn nezabudnúť na nabíjačku na mobil 😊 Snáď som na nič nezabudla, prajem veľa zdravia a nech všetko prebehne podľa predstáv! 🙂

anetka9
7. čer 2021

Rodila jsem kveten 2019, na sal jednu tasku, na sestinedeli druhou (tu prinese doprovod az po porodu). Na porod jsem mela flasku s pitim, jidlo, kapesnicky, no proste to, s cim chces u porodu pracovat, co mit po ruce atd. Z tech hygienicky veci nepotrebujes nic. Na sestinedeli tam byly kosile, vlozky a podlozky na postel, pro dite par kousku plen, vzorek ubrousku, obleceni. Jinak chteli, abychom meli vlastni teplomer, dudlik (ldyz nemas, muzes si pujcit erarni). Ja doporucuju piti a zupan, gel na intimni hygienu (po porodu se to hodi), mazani na bradavky (purelan), treba kojici caj a homeo (kdyby nesla laktace), jinak vlastne jeste kazda ma kojici polstar erarni. Rucniky taky doporucuju a jeste jsem cetla tip, ze papirove uterky jsou na utirani spodku lepsi (min bolestivy) nez ten toaletni papir.

westie
7. čer 2021

Rodila jsem 2019 planovanym cisarem, takze veci k prirozenemu porodu neporadim. Ale na pokoji bylo obleceni pro miminko, vlozky a kosile pro maminky.
Ja si tedy vzala plinky pro miminko, svuj bepanthen a sudocrem, lih na cisteni pupiku, latkove plinky na prebalovaci pult a zakryvani miminka, kdyz muselo cekat chvilku nahate na kontrolu, veci na moji hygienu, piti a nejake svaciny - treba vecere je tam v sest, jenze ja mela pri nocnim kojeni hlad i zizen, tak vlastni ovoce poslouzilo jako skvela nocni svacinka🙂

blackk21
autor
8. čer 2021

Děkuji za odpovědi. Samozřejmě už něco přichystané mám jelikož jsem 33 týden.

michaela666
8. čer 2021

Já rodila v lednu jinde, ale dostala jsem super typ tak posílám dál...Koupila jsem si pití v láhvi s pítkem ( Rájec, Kubík,...) a využila ji na omývání po každém použití záchodu. Docela mi vyhovovalo, že nemusím pořád čekat na sprchu a jako prvorodička bych se tam stejně víckrát jak jednou denně nedostala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru