Ahoj maminky, hrozí ke další CS kvůli velikosti dítěte. Máte zkušenosti jestli dovoluji si vybrat celkovou anestezii nebo ne ? Mám hrůzu z toho že bych byla při vědomí 🙈první byl akutní tak to se mě nikdo neptal teď nevím jestli ta možnost je .
Popřípadě zkušenosti jaký to je pocit když je člověk při vědomí a řežou mu břicho 😄
@lidija1234 Měla jsem u obou dětí při CS jen částečnou a za mě úplně v pohodě. U syna jsem necítila vůbec nic, až začal plakat, tak mi bylo jasný, že už jako něco dělají. Dcera byla velká, tam jsem trochu cítila tahání a cukání, když ji vytahovali ven. Ale nic vyloženě nepříjemného to nebylo. A hned jsem je oba viděla a tak nějak jsem byla ráda, že vím, co se děje a tak.
Měla jsem dvakrát plánovaný a pokaždé jsem měla jen částečnou anestezii. V průběhu byly horší i lepší chvíle, můžu potvrdit, že každý porod je jiný i v tomhle případě. Ale nechtěla bych to jinak, bylo to úžasné, vzpomínám na to ráda.
No u toho já mám úplně hrůzu že to ucitim i žen pocit že mě řežou a já jsem vzhůru mě děsí 😱
@lidija1234 Ano, můžete říct, jakou formu anestezie upřednostňujete. Z částečné mám psychický blok, věděla jsem, že tohle prostě ne. Tudíž jsem uváděla, že si přeji celkovou a plný bonding novorozence s otcem. Nebyl s tím problém. Nicméně další děti se narodily VBAC. Nebylo to v Brně, ale na výběr byste měla dostat všude.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lidija1234 já mám za sebou akutní a byla jsem uspána jen dole... Teď mě čeká plánovaný kvůli tomu, že malý je velký.... A též chci jen částečnou. Chci být u toho ♥️ chci ho vidět