Císařský řez Bohunice. Je možné si tam vybrat celkovou anestezii?

lidija1234
13. říj 2023

Ahoj maminky, hrozí ke další CS kvůli velikosti dítěte. Máte zkušenosti jestli dovoluji si vybrat celkovou anestezii nebo ne ? Mám hrůzu z toho že bych byla při vědomí 🙈první byl akutní tak to se mě nikdo neptal teď nevím jestli ta možnost je .
Popřípadě zkušenosti jaký to je pocit když je člověk při vědomí a řežou mu břicho 😄

magdaveselkova
13. říj 2023

@lidija1234 já mám za sebou akutní a byla jsem uspána jen dole... Teď mě čeká plánovaný kvůli tomu, že malý je velký.... A též chci jen částečnou. Chci být u toho ♥️ chci ho vidět

missym
13. říj 2023

@lidija1234 Měla jsem u obou dětí při CS jen částečnou a za mě úplně v pohodě. U syna jsem necítila vůbec nic, až začal plakat, tak mi bylo jasný, že už jako něco dělají. Dcera byla velká, tam jsem trochu cítila tahání a cukání, když ji vytahovali ven. Ale nic vyloženě nepříjemného to nebylo. A hned jsem je oba viděla a tak nějak jsem byla ráda, že vím, co se děje a tak.

mama_mila
13. říj 2023

Měla jsem dvakrát plánovaný a pokaždé jsem měla jen částečnou anestezii. V průběhu byly horší i lepší chvíle, můžu potvrdit, že každý porod je jiný i v tomhle případě. Ale nechtěla bych to jinak, bylo to úžasné, vzpomínám na to ráda.

lidija1234
autor
13. říj 2023

No u toho já mám úplně hrůzu že to ucitim i žen pocit že mě řežou a já jsem vzhůru mě děsí 😱

vendes
14. říj 2023

@lidija1234 Ano, můžete říct, jakou formu anestezie upřednostňujete. Z částečné mám psychický blok, věděla jsem, že tohle prostě ne. Tudíž jsem uváděla, že si přeji celkovou a plný bonding novorozence s otcem. Nebyl s tím problém. Nicméně další děti se narodily VBAC. Nebylo to v Brně, ale na výběr byste měla dostat všude.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru