Zdravím,
mám špatný pocit z toho že nekojím.. Při nástupu do porodnice mi brali vzorek moči, ze kterého pak "zjistili přítomnost návykových látek".. Asi o dva dny později mi hned sdělili, že s přítomností návykových látek nemůžu kojit a hned mi nasadili prášky na zastavení laktace.. Primář a doktoři se se mnou bavili jak s "hadrou".. Na rovinu se mě pořád ptali "Kdy jste si naposledy píchala?" ... Druhý test prokázal návykové látky negativní a i přes to jsem byla poslána na testy ohledně drog. Jak jinak dopadli než negativně.. Nekouřím, nepiju.. Jsem bezpříspěvkový dárce krve.. I přes to jsem byla křivě obviněna z užívání drog.. Omluvu nečekám, za tu si nic nekoupím, ale odnáším si z toho jen špatné vzpomínky a špatný pocit z toho, že náš malej Michálek vyrůstá na umělým mlíčku..
Dobrý večer, já to asi nechápu, ale proč jste se tedy víc nebránila, že jste "čistá"? Neznám podrobnější okolnosti a nechci Vás soudit, ale pokud jste tak moc chtěla kojit, proč jste se víc prostě nebránila?
@michaela_2
@sedmiteckas Na rovinu, vy jste byly schopné po porodu prvního dítěte prosazovat svoje práva? Já tedy ne. semlelo mě všechno, únava, hormony atd... Takže já bych nesoudila.
@ilonne No nezlobte se na mě, po porodu jsem byla dost mimo, to mi věřte, a taky vím, co jsou to hormony. Ale byla bych dost při vědomí na to, abych se dokázala bránit v této věci. Prohlašovat za "feťačku" se přece jen tak nenechám panebože!
@ilonne Upřímně, byla jsem vyjukaná ze všeho.......a sestry jsem poslouchala, než bych se prosazovala, dokonce i ty protivné 😅 stěžovat si, by mě nenapadlo. Ale, pokud by mě obvinili, že si píchám drogy? To bych se asi ozvala. Vím, že člověk nemůže říct na sto procent, jak by se zachoval, pokud v dané situaci nebyl, ale je to můj názor, za kterým si teď stojím. Tohle bych asi jen tak nepřijala.......
A abstinenční příznaky malého tedy řešili v tom případě jak?
@sedmiteckas
@michaela_2 Mě jen přijde zbytečné se pitvat v tom co se stalo, tedy ptát se zakladatelky proč to či ono. Už takhle má dost špatný pocit. Tak proč ho ještě prohlubovat.
@ewissek To je vážně hrůza. Nemáš třeba rázného manžela / přítele, nebo klidně i rodiče, kteří by zakročili? Chápu, že teď s tím nejde už nic dělat, a v tvém věku jsem se taky ještě neuměla moc prosazovat (a zvlášť po porodu si to neumím představit). Ale myslím, že by ti mohla pomoct nějaká veřejná omluva. Tím "zakročením" myslím to, že by třeba tví rodiče konfrontovali ředitele nemocnice, požadovali veřejnou omluvu těch, kteří s tebou tak hnusně jednali, a klidně i finanční kompenzaci. Když pominu to hrozné jednání a fakt, že tě připravili o možnost kojit, tak to UM je hodně drahé a teď ho kvůli nim budeš muset kupovat.
@ilonne to máš asi pravdu. Já si nemohla pomoct 🙂 a spíš to souvisí s tím, co píši dále - že si z toho musí vzít ponaučení pro příště. Teď bude dělat i přijímat rozhodnutí i za svoje dítě, u lékaře, později ve školce, škole.....Musí se naučit prosazovat a ozývat v těch důležitých věcech.
A píšu jí tam také, že UM není žádná tragédie a teď už to nemá smysl řešit 🙂
@ilonne Souhlasím s tebou. Jen mě to fakt zarazilo... Jinak, @ewissek, nevím, jestli to pro tebe bude nějaká útěcha, to si celé musíš zpracovat sama, případně s odbornou pomocí, když by ses s tím vážně nemohla vyrovnat, ale UM vážně není žádný jed. Kojení miminku poskytuje tělesný kontakt, ochranné látky atd., je to opravdu nejlepší způsob výživy pro miminko v prvních měsících.. Ale nezaručí, že tvoje dítě bude zdravé, tělesný kontakt mu můžeš vynahradit stokrát i jinak, prostě i s UM tvé dítě může být spokojené, dobře prospívající. My jsme plně na UM asi od 2.týdne.
@ewissek uf, tak to je síla co píšeš...
chápu, že se musíš cítit mizerně 😖
do mě by ty léky nedostali ani násilím, já bych volala muže a byl by cirkus 😠 😠
negativní zážitky z porodu nebo po porodu si člověk musí zpracovat a chvíli to trvá, často není něco jak člověk očekával 😒 😉
ale jinak zas buď v klidu, UM není fakt jed... u nás je zdravější dítě, které bylo prakticky nekojené 😉 imunita v pohodě, šikovnej je, čupr kluk 😵
a mladší, kterou jsem s vypětím sil kojila, odsávala a dokrmovala mým mlékem přes prst nebo stříkačku, tak ta měla laktoz. intoleranci a potíže s imunitou...
nevlezeš do toho, hodně je to o genech 😉 😉
HLAVNĚ SI NIC NEVYČÍTEJ A HODNĚ MALOU TUL 😵 😵 😉 😉 !! budete se obě cítit líp a pro miminka je to moc důležité pro celkový vývoj... doporučuju šátek nebo Ergo, houpat v náručí a pod....
užij si to, ten raneček roste hrozně rychle! 😵 😉
Já myslím, že by ses klidně mohla ještě rozkojit. Dva týdny nejsou tolik, kdybys teď začala s odsáváním za pár dní by se mlíčko mohlo spustit. Ty léky blokují prolaktin a oxytocin jenom krátkodobě, jsi ještě v šestinedělí, hladiny hormonů budou ještě vysoké, podpořit to můžeš i lékem Motilium, ten podporuje tvorbu mléka. Rozkojit se podaří i maminky adoptovaných dětí. Určitě bych si stěžovala na ty doktory, k tomuhle nemají právo i kdybys nakrásně závislou byla, tak se dneska laktace z těchto důvodů nezastavuje, naopak abstinující matka může výraně utlumit abstinenční příznaky dítěte, kojit se dá i s Metadonem, takže si natrefila na pořádné idioty.
Pokud potom tak moc toužíš zkusila bych dobrou laktační poradkyni 😉
Já taky jednou vlítla na sesternu, protože už se to nedalo vydržet... Sice mě nazvaly hysterickou matkou, ale sebe a svoje dítě jsem hodlala bránit... Pak mě chtěli propustit a že si mám pak pro dítě přijít... Což bylo jak červený praporek na býka 😀 . Nakonec se to tak nějak vyřešilo, ale na šrámy na duši je dobrý čas, dobrá přítelkyně (nepíšu kamarádka), empatický manžel a odpuštění... 😕
Taky si myslim,ze by ses mohla jeste rozkojit a nechapu,co je to za test.Ani nevim,ze by mi ho delali.Taky bych jim tam zkusila udelat dusnu,i kdyz v sestinedelce se neco dela blbe 🙂 ale nenech si s*at na hlavu.Je to tvoje miminko.Drz se,kdyby ses nerozkojila,tak umely mlicko neni tak hrozny 🙂
Jsi fakt trubka, já jsem teda hodně neasertivní člověk, ale kdyby mi řekli, máme pozitivní test na drogy a já věděla, že je to nesmysl, tak bych jím to rozhodně neodkývala a ještě si dobrovolně vzít prášky na zastavení laktace......... To můžeš mít za zlé fakt jen sobě a nečekat ještě omluvu. JInak už to neřeš, nic s tím nenaděláš a UM není zas taková tragédie. Já jsem kojila dceru do roka a do té doby jí pořád něco bylo, až když jsme přešli v roce na umělé mléko, začali jsme se pomalu ze všeho dostávat.
Potřebuješ nejdřív odpustit sama sobě, pořádně se třeba vyplakat, vypovídat blízkému člověku, něco, co ti pomůže se s tím srovnat a jestli chceš kojit, tak bych neházela flintu do žita, malý je ještě malý, možná by se chytil, ale určitě to nebude zadarmo. Bude to makačka. Najdi si nějakou dobrou laktační poradkyni, nejlépe s kurzem Mamila.sk a zkuste to spolu. Vím, že se může rozkojit žena, která dítě nemá a je náhradní matkou, ty bys to určitě zvládla!
A co se jeste zkusit rozkojit? Jsou pripady ze se rozkojila adoptivni marks, treba by to jeste slo. Jinak zdravi ditete je hlavne o stesti a genetice, kojeni je dobry, ale he fura nekojenych deti zdravych jak ripy a fura kojenych vecne na atb, takze klid.
neřešit už zpětne, co bylo blbě, ale dívat se dopředu. Pokud žádné drogy nebereš, a nebrala jsi, tak kontaktuj laktační poradkyni a ta ti poradí co a jak 😉
na jednu stranu chápu, že to muselo být hrozné a kadý není povaha, aby se handrkoval, ale tohle je opravdu už dost přes čáru...to si myslím, že já bych se ozvala a když bych nemela sílu, bulela bych a volala hned manželovi at neco udelá......popřípadě rodičům, že mi křivdí a obvinují a chtejí dávat leky na ukončení kojení....a že se ke chovají jako k fetačce. Chápu, že v první fázi tě to zaskočilo...a to bych na ně mžná koukala jak z jara....ale pak bych za nima šla a řešila to. Ale každý není takový, navíc je t nepříjemné...a pokud jsi slabá povaha...
a ty jsi cele tehotenství nekouřila cigartey ani trávu, nepila alkohol, nebrala vůbec žádné léky, nemazala se žádnou mastí s lekama, bylinkama, konopím atp? chápu to dobře?@ewissek
a i kdyby jsi do budoucna nekojila, tak co...žádná hruza. Matka jsi jak se chováš a nezaleží na tom, zda máš pořád dítě u prsu nebo ne...a dnes jsou ty mlíčka hodně kvalitní 😉
PS ted koukám, že je ti 19....tak to se těžko ozveš, když na to není povaha .-)
Urcite zkus najit dobrou laktacni poradkyni, v sestinedeli snad navstevu hradi pojistovna (nevim to teda jiste).
@tarra27 To je pravda, v 19-ti bych taky byla asi ze všeho vykulená 🙂 Holka musíš rychle dospět a naučit se rvát za svoje dítě a kojení bych už fakt neřešila. Pořád tady čteš diskuze a příspěvky od mamin, které se snaží kojit za každou cenu, i když se nedaří, jsou z toho vydeptané, vyčerpané, nešťastné..... když ti prcek pije mlíčko a je spokojený, nechala bych věci tak jak jsou. Podruhé už budeš chytřejší 🙂
Třeba by ses ještě mohla rozkojit. Jestli máš odsávačku, zkus pořád stimulovat a odsávat i na prázdno, malého přikládat. Třeba to půjde. Když ne, není to přeci žádná tragédie. K chování doktorů nemám co říct - blbci. A nebrala jsi nějaké léky, které by mohly mít na svědomí nějaký ten výsledek moči? A jako proč ti vůbec bralo
i moč???!!! To jsem nezažila... Taky jsem rodila v 19 a vím, jak se na mě koukali... Chápu tě.
@liss_durman Já jsem taky dávala při příjmu k porodu moč. Myslím, že je to standart, brali mi i krev.
Mne se teda nezda, ze by se bezne pred porodem provadel toxikologicky rozbor moci, pokud k tomu neni opravneny duvod. Podle me je to absolutni nesmysl. 😕
Mrzí mě to, ale UM není jed, jak už psala některá přede mnou. Držím palce, aby vzájemné sžívání s miminkem bylo i tak krásné... a ještě mě teda zajímá, proč Ti dělali test na drogy?
@ewissek tak když pominu to, že někdo udělal chybu ohledně výsledků, tak já jsem měla taky zastavenou laktaci, už v porodnici. A to proto, že dcera první tři dny tak tahala, že mi "pokousala" bradavky až do krve, měla jsem na nich v podstatě strupy, při každém přiložení šílená bolest, že jsem u toho brečela, jakmile se strup protrhl, musela jsem ji odstavit, vymačkat krev a až začalo téct mléko, tak ji znovu přiložit. Strašný boj... a bolest. Takže čtvrtý den přišel doktor s tím, že navrhuje zastavit laktaci, protože jsem fakt z toho byla hotová.. abych to zkrátila, sice to "leze do peněz", ale ona je spokojená, od dvou měsíců spí celou noc, mlíčko jí může dát z lahve kdokoliv a obě jsme to přežily. Byla jsem sice ráda, že jsem se po císaři docela rozkojila, ale dopadlo to takhle a věř, že za pár měsíců si na to ani nevzpomeneš. 🙂 má to i své výhody, víš přesně kolik vypije, líp spí... 😉 i když ti to může být líto, jsou horší věci, než nekojit
Potíž je v tom, že laktace se zastavuje během jednoho dne, takže ono je dost těžké se bránit, když na vás naběhne konzilium obviní vás z narkomanie a do ruky strží tabletu ať si ji vezmete hned pod dozorem. Chtěla bych Vás všechny vidět, jak ze všech sil protestujete a pokud byste se bránily zvlášť vehementně tak bílého idiota jenom utvrdíte, že závislá opravdu jste a píchne vám to v injekci. Tohle je pomalu i na žalobu, pokud ti dělali i nové testy tak měly určitou pochybnost o správnosti výsledku a pak měli nanejvýš trvat na UM a tvém odsávání.
P.S. Pokud by se to stalo i někomu jinému, tak hlavně nepřestávejte přikládat, při stimulaci bradavek prolaktin vystřelí i při Dostinexu do závratných výšek a došlo by pouze k opoždění laktace.
@alcar Taky jsem se nad tím pozastavila, mně teda v porodnici nikdo nebral moč ani krev, k čemu taky? Testy na přítomnost návykových látek nejsou tak snadné, že by doktor namočil lakmusák a měl výsledky, a kdyby je měli provádět plošně, už by jim nezbyl čas na rození mimin. Ať se zakladatelka nezlobí, ale tohle zní dost nestandardně.
@ilonne Tak mně teda moč nebrali určitě. Krev jo...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ewissek Promiň, ale prášky na zastavení laktace, bych si nikdy nevzala, pokud bych věděla, že drogy neberu. Sama bych trvala na opakování testu, aby se prokázalo, že jsem negativní.
Asi budu znít hnusně, ale násilím ty prášky do tebe snad necpali ne? proč jsi je užívala, když jsi měla svědomí čisté?
Na druhou stranu, jsou horší věci na světě než UM 😉 teď už s tím nic nenaděláš, tak na to zkus zapomenout a užívej si miminka. Vezmi si z toho ale ponaučení pro příště: už nejsi na světě sama, takže teď nebojuješ jenom za svoje práva, ale především za svého syna 🙂 Musíš se naučit, prosazovat se. Mě to také nějakou dobu trvalo..........