Chci rodit pouze se svojí porodní asistentkou

aknurim
28. dub 2016

Holky chtěla bych si najít nějakou porodní asistentku která by měla možnost mě odrodit v porodnici, nevíte jak se postupuje?

baysha
28. dub 2016

Záleží na porodnici, Někde umožňují vést porod i externím porodním asistentkám, které s nimi mají smlouvu, jinde jen jejich vlastním, ale dá se dopředu domluvit konkrétní PA, a jinde máš prostě smůlu a PA tam s tebou může být maximálně ve funkci duly, bez oprávnění dělat medicínské zákroky.

konekokira
28. dub 2016

Záleží opravdu na porodnici, koukni na aperio porodnice, kde bys chtěla rodit. Tam by to měli mít napsné, popřípadě jim tam brnkni, taky si PA zamluv včas, většinou už bývají ,,obsazené" 🙂

katyxq
28. dub 2016

samostaná porodní asistentka nikoho neodrodí - rodí žena, ona a miminka jsou ti, co vedou porod, PA jim pomáhá, podporuje rodičku ... zkus pohledat kontakty třeba na webu UNIPA nebo tady ve skupině https://www.modrykonik.cz/group/5794/

hani1234
28. dub 2016

Já mám dohodnutou PA v Neratovicích

katyxq
28. dub 2016

kdo chce být odrozen, stačí se svěřit do ruk nemocničnímu personálu, nepotřebuje soukromou PA a utrácet za ni 😉 (zdravotní pojišťovna toto nehradí, bohužel, mně část vrátili v rámci bonus programu).

myjusiatko
28. dub 2016

@katyxq zbytocne chytanie za slovicka, myslim, ze je jasne, o čo @aknurim ide..

katyxq
28. dub 2016

@myjusiatko já to (i v souvislosti se svýam dvěma porody) vnímám jako obrovský rozdíl, žádne slovíčkaření - poprvé jsem právě byla odrozena ☹, podruhé jsem rodila já 🙂, první porod bych nejradši vygumavala a dala si znovu, jinak, druhý mě dodnes nabíjí pozitivní energií ... a proto jsem to sem tak napsala, jde o to, co žena opravdu chce - hodit zodpovědnost na jiné (porodnici) nebo si kompetence vzít nechce nechat, chce se spolehnout na své instinkty a mít k sobě podporu a tichou klidnou kontrolu toho, jestli jde vše dobře

aknurim
autor
28. dub 2016

myjusiatko děkuji za zastání. Odrodit chci samozřejmě sama, ale chtěla bych celé těhotenství sdílet s porodní asistentkou která by pak byla se mnou u porodu a znala moje přání a postoje. Už jsem nějaké našla, tak držte pěsti, krásný den všem a kdo je tady v požehnaném stavu tak krásné těhotenství 🙂

myjusiatko
28. dub 2016

@katyxq asi ked hlada PA, tak bude trochu uvedomelejsia, nemyslis? Zena, co sa chce nechat odrodit, PA hladat nebude. 🙂

katyxq
28. dub 2016

@aknurim chodila jsem k PA během těhotenství a můžu jen doporučit 🙂, gynekoložku mám sice skvělou, ale ona v rámci téhotenské poradny nemá prostor se ženě věnovat dlouho, individuálně

@myjusiatko je možné, že kdybych nezažila dva různé porody, tak bych mezi rodit a nechat se odrodit nevnímala, ale takto prostě pro mě má slovní spojení nechat se odrodit negativní smysl a moc s tím nenadělám, je to pocitové

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru