Chci rodit jinde než v místě bydliště, co vše zařídit?

elib
17. pro 2014

Dobry vecer,
potrebovala bych poradit (par informaci jsem si vyhledala na netu ale jsou starsiho data tak nevim zda se neco nezmenilo).
Chci rodit v jine nemocnici, nez kam chodim do tehotenske poradny. Krome registrace v dane porodnici je treba jeste neco nahlasit napriklad na urade? O porodne a pak o rodicak si budu zadat v miste trvaleho bydliste nebo ve meste, kde se dite narodilo? Jde mi o to abych pak kvuli uradum nemusela jezdit do 100km vzdaleneho mesta kde budu rodit. Moc diky za vase rady a odpovedi.

katyxq
17. pro 2014

nepotřebuješ nic 🙂 - o rodičovskou si žádáš v místě svěho trvalého bydliště, v místě porodu se akorát vyřizuje rodný list dítěte (to ti můžou poslat poštou)

elib
autor
17. pro 2014

@katyxq tak to je super. moc diky ! bala jsem se prave abych vsechno ohledne ditete nemusela zarizovat v miste kde narodilo, to bych se tedy hodne najezdila.

hojda
17. pro 2014

Rodila jsem 2x 120 km od trvalého bydliště a jediné, co jsme vyřizovali na místě byl rodný list a docházela jsem tam na kontroly před porodem.

elib
autor
17. pro 2014

@hojda dekuju za odpoved. v novem roce se do dane porodnice vypravim a domluvim se s nimi.

apacheee
AMBASADORKA
18. pro 2014

Rodila jsem 110 km od místa bydliště a jen jsem byla sepsat si dříve papíry na příjem a na přeměření miminka. Nic jiného jsem nezařizovala.

luniacik
14. únor 2015

Ahojte dievcata, potrebujem poradit. Rozhodla som sa rodit v tri hodiny cesty vzdialenom Ceskom Krumlove. Riesila niektora z vas problem ako vyriesit veci okolo dojazdu alebo ubytovania vo vzdialenom mieste porodu? Dojazd sa mi zda riskantny, ak by porod postupoval velmi rychlo. Riesim, ako skoro sa ubytovat v Krumlove pred terminom porodu... Mate niektora skusenost ci radu? Odovzda ma gynekolog bez problemov do opatery inej porodnice a bude nutne dochadzat na caste kontroly pred porodom?dakujem vsetkym za radu....!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru