Mate nekdo zkusenost z Bulovky ohledne rozhodnuti nekojit po porodu? Respektovali to na odd. sestinedeli, nebo jste si braly vlastni vybavu? Diky!
@veronicka89 Ne 🙂 Zajima me odpoved pouze na moji otazku. U tretiho ditete moc dobre vim, proc se na to ptam.
@zadnyvolnyjmena mám zkušenost s jinou porodnici. Problém nebyl žádný, ale um, včetně flašek jsem dostávala jejich. Svoje jsem si nosit neměla. Kvůli hygieně. Volala jsem si dopředu a tam mi to řekli. Tak si taky zkus zavolat.
@zadnyvolnyjmena zavolejte si předem tam
@jjasmina Vim, co mi reknou, jen me zajimala realita 🤔
@zadnyvolnyjmena švagrová to měla v plánu. Nikdo nic nerekl. Hned na sále dostala tabletu na zastavení s bylo. Nekojila ani jedno ze tři děti.
@tulipdona Děkuji!
@zadnyvolnyjmena ja byla na Bulovce, rodila 2x, CS. Na JIP se mnou byla zena, ktera nekojila, davaly ji hned po porodu tablety na zastaveni laktace, tim padem to ma v karte a na sestinedeli uz neresil nikdo nic.
Nevim ale, z jakeho duvodu to mela, jestli mel nekdo reci predtim, jestli to bylo bez problemu, do toho jsem nevidela. Ale vim, zei na Bulovce to lze. Jo a existuje tady na MK skupina Porodnice Bulovka, zkus poptat tam.
@zadnyvolnyjmena dobre tak muzu se zeptat kohokoliv z tech 23 lidi nebo koholiv kdo o nekom jinem vi proc nekdo nechce kojit ?
@veronicka89 třeba kamarádka nechtěla kojit, protože si nechtěla zničit prsa, nekojila, řekla to hned v porodnici.
Švagrová nechtěla kojit aby na ní dcery nebyly moc závislé a mohla je komukoliv dávat klidně na celý den. Dávala je na hlídání už od narození. Nekojila ani jednu dceru, řekla to už v porodnici.
Pak mám ještě dvě známé, které si nechtěly ničit prsa, hlavně nechtěly kojit, když má dítě zuby. Ty si mléko odsávaly a dávaly ho dětem z lahvičky. Tohle mi přišlo zvláštní.
Ale jinak respektuju každého, pokud se rozhodne někdo nekojit, tak ať nekojí.
@veronicka89 švagrová nekojila, protože ji to přijde nechutny a bylo ji z toho psychicky zle. Ať si to každý děla jak chce. Pro mě taky kojení není střed vesmíru a na sílu to tlačit nebudu. Pokud se do konce šestinedělí nerozkojim jdu pro lahev, bez vycitku. 🙂
@palja Zrovna tyhle duvody mam trosku problem respektovat, ale uprimne ... je to kazdeho vec. Doplnila bych, ze existuje spoustu zdravotnich duvodu, nebo to proste nejde, nebo spatna predchozi zkusenost. Pokud kojeni nejde, ma to dost vyrazny vliv na psychicky stav po porodu. Nicmene kazda zena vi, co chce vlozit do materstvi a do ceho je ochotna / schopna sama jit a podle me do toho nikomu nic neni :(
Byla jsem přesvědčena o tom,že kojit nebudu nikdy-nesnesu,když se někdo jakkoliv dotýká, žužlá bradavky 😖Je mi to protivné odjakživa, tak to byl můj důvod...
Ovšem pro moje dítě to bylo to nejlepší,nemohla jsem jinak,než do toho jít a ač začátky nebyly růžové (hlavně z důvodu bolesti, ale to známe téměř všechny)Bylo úžasné to malé miminko mít přisáté a jak mě pak mrzelo,že jsem měla málo mléka a kojení musela ukončit....
Čeká mě to za pár měsíců zas a doufám,že tentokrát vydržím déle, ač na ty začátky se netěším....
@zadnyvolnyjmena ano, tak to je pravda, že nikomu do toho nic není. Takže to respektuji. Já jsem ráda, že jsem kojit mohla a že jsme všechny překážky překonaly. První dceru jsem kojila do tří let (tam jsem pak měla problém jí odstavit, každý říká napřed kojit, kojit...hlavně kojit .A jak je dítě větší, tak zase.. panebože ty ještě kojíš?!). Teď kojím druhou dceru, skoro 9 měsíců, začátky taky byly těžké, bojkoty... Ale jsem ráda, že kojím.
Ale jak už bylo řečeno, je to každého věc.
@veronicka89 Já jsem také rozhodnutá nekojit kvůli předchozí zkušenosti. Mléko se mi nalévalo jen do jednoho prsa, to se ale ucpávalo, takže cca každých 14 dní zánět, šílená bolest, horečky, problémy s nízkým tlakem, snažila jsem se kojit tak dlouho, až mi malej nešel vůbec odstavit, když jsem se rozhodla přestat. Od té doby pořád nějaké problémy se žlázami, takže já jsem tak rozhodnutá čistě proto, abych byla schopná fungovat, užívala si děti a netrápila se kojením.
@vikysek0987 měla jsem to úplně stejně s pocity a citlivostí, ale byla jsem rozhodnutá to překonat a odkojila jsem 3 roky. Teď mám tři měsíce pauzu před druhým. Ale chápu, že někdo nemůže, a chápu i že někdo nechce, ačkoli řešit zničená prsa po tom, co udělá těhotenství a porod s celým tělem, mi přijde jako detail. Ovšem to je každého věc. Je super, že dnes existují způsoby, jak dítě dobře vyživit i bez MM.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Muzu se jen ze zvedavosti zeptat proc ( klidne do sz ...nechci premlouvat ani vymlouvat 🙂 je to kazdeho rozhodnuti a v nemocnici to musi akceptovat...