Brno Bohunice - chci rodit císařem

karol664
22. čer 2017

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jak to je s tím když bych chtěla raději rodit císařem dneska jsem v termínu a byla jsem na kontrole a malá ma uz přes 4kg pani asistentka v bohnicích na ambulanci porodniho sálu mi říkala že by mě dlouho přenášet nenechala ze vzhledem k mé výšce- 159cm je malá hrozně veliká tak už chtěla abych tam přijela zítra no nakonec po radě s další paní asistentkou se shodli že stačí az po víkendu a když do té doby nic tak v pondělí mám přijít na vyvolání. Ale mám strach aby šla mala normalni cestou abych na to vůbec měla sílu A zvládla to... tak mě zajímá zda by na me brali ohled kdybych si o císař řekla?? Předem děkuji za odpovědi. 🙂

pamal
22. čer 2017

@karol664 Já myslím, že pokud bys císaře chtěla, tak jim to řekni, že si menší, dítě velké. Když je dítě nad 3,6 kg, tak ten císař už není tak beznadějný. Sama jsem ho v Bohunicích podstoupila, ale u mě byl důvodem konec pánevní + váha nad 3,6 kg.

karol664
autor
22. čer 2017

V neděli tam mám jit ještě na ultrazvuk tak se s nema pořádně domluvím a snad to domluvit půjde. Hrůzou umiram ze moje 1.dítě s 4.5kg budu rodit normálně 😀 hihi

ivet1987
22. čer 2017

Což o to, sílu mít můžeš ale může se po... dalsi věci. Měřím stejně jako ty, první dítě 4.4kg,rodila jsem u milosrdných a nikdo žádný váhový odhad nedělal. Nakonec jsem nebyla úplně ověřená a malý nesestoupil, scvaknul mi močák, akutní císař. Čekám na reakce ostatních.

karol664
autor
22. čer 2017

Tak snad nějaké podobné riskovani nebudu muset ja ani malá podstupovat ☹

arwen_arina
23. čer 2017

Myslim,ze by ti to mohl napsat tvuj gynekolog...rodit dite pres 4 kila je mazec asi. Ja dikybohu mela cisare z duvodu neurologickych a mala mela stejne 4100g a 40cm kolem hlavy:D doktorka v porodnici mi pred porodem nadavala,co si dovoluju z neuro nosit papir na cisare a po porodu se mi sla omluvit...

soyevita
23. čer 2017

Je to jen odhad.Takže malá může mít klidně i o půl kg méně.Velikost hlavičky je víceméně u všech dětí podobná,takže bych se neděsila té váhy,jak bude hlavička venku,půjde to "samo".Gynekolog Tě změřil,takže ví,že nemáš problém porodit i váhově težší mimčo.
Držím pěsti,ať to zvládnete😊

@arwen_arina 40cm?? To je nějak moc ne??

sesamala123
24. čer 2017

40 cm měl můj malej ve 3 měsících. Pokud jde o výšku 159 cm je málo a dítě poměrně veliké. Jedna známá měla skrz to císař v Prostějově v porodnici. Ale císař je sice v pohodě porod, ale stres pro dítě, můj malej mi strašně brečel měl šok z porodu byla to naprostá katastrofa. Tak nevím co je lepší. Zase se říká, že větší děti se rodí líp.

ninive211
24. čer 2017

V Bohunicích jsou pro přirozené porody, císař jen pokud je to fakt nutné. Kdyby byla malá KP, tak máš císař určitě, takto nevím. Záleží nejen na výšce, ale taky i na rozměrech pánve, pokud ji máš užší, tak možná by mohli zhodnotit, že císař je lepší, ale to jste se měli domluvit už teď dopředu a nečekat až na nástup na vyvolání. Oni taky mají jen omezené počty plánovaných císařů za den - je zde jeden pooperační pokoj se 3 lůžky a nemohou operovat třeba pět císařů během pár hodin.

soyevita
30. čer 2017

@sesamala123 Moje dcera měla 40cm ve 4měsících

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru