Dobrý den maminky, chtěla bchy vědět, zda některé z vás má zkušenost s bondingem a rooming- in v Porubě porodnici. Za tímto si stojím a hodněkrát jsem slyšel,a že v porodnici slíbili oboje, ale při porodu tomu bylo jinak. Můžete mi prosím popsat, jak to bylo u vás po porodu a na oddělění šestinedělí? Děkuji mnohokrát, rozhoduji se pro porodnici a e to pro mne důležité. Nerada bych se o bondong a rooming in připravila 🙂 Děkuji
Aha, ale já bych právě moc chtěla, aby mi ji ani nemyli, jen prilozili, ono je to pry nejlepší pro to první přisátí, když není ani maminka ani miminko umyte a kdyz mimiska nikdo nebere do cizich rukou. Pak je to pry stokrat lepsi pro prvni prisati. No chtel abych to takto, a myslíte, že by mi to umožnili když to řeknu? 🙂
Samozřejmě se jich tam mohu zeptat, ale ono to u toho porodu ne vždy bývá tak, jak vám to naslibují a toho bych se cgtěla vyvarovat. A proto se ptám na vaše zkušenosti 🙂
@terkosek věřím že jo, že když na to upozorníš tak jo. Jen bych upřesnila, že mi jí nemyli, jen osušil od plodové vody. A přisála se naprosto krásně, hned jak mi jí přiložili. Nicméně já jsem po tom porodu měla spíše myšlenky takové, že jsem už byla ráda, že je to zamnou. A ač je bonding fajn a sama jsem jeho zastáncem, nyní už v něj nevěřím na 100%. Určitě je to prospěšné proto, že dítě se necítí samo a uklidní se, nicméně to že se ti přisaje hned nemá nic společného s budoucím kojením. Netrvalo to ani 3 dny a malá se vztekala že je hladová, ale kojit se nechtěla. Prostě se mi přestala přisávat k prsu i když sací reflex měla. Teď jsme na UM, ale to jsem už odbočila od tématu🙂 Věřím, že to v Porubě vyhoví😉 Fakt jsem neměla s čímkoli problém
Tak to je super 🙂 A ještě měla jste prosím porodní plán? Myslíte, že v porodnicích ho opravdu pečlivě čtou a berou na vědomí? no snad vyhoví 🙂 I když pak sát nebude chtít nebo něco, tak o tohle bych se opravdu ošidit nechtěla nechat 🙂 Takže jste mě uklidnila, děkuji 🙂
@terkosek Já jsem tam šla s tím, že chci porodit ve zdraví mém i dcery a neměla jsem žádné požadavky, krom toho, aby mi dali malou na chvíli na břicho. Na bonding totiž nevěřím. Sestra se mě sama zeptala na plán a jestli mám nějaké přání. Jakmile malá vylezla, jen ji rychle prohlédli, prestrihla se pupeční šňůra a zabalili a dali mi ji. Hned mi sami nabídli, ať ji dám přisát. Pak mi ji vzali, protože mě museli šít natrženou dělohu. Jinak by mi ji určitě nechali. Celou dobu šití ale byla vedle mě v boxu a koukaly jsme na sebe. Během převozu ze sálu na pokoj ji myli. Rodila jsem v noci, tak jsem byla na pokoji v cca 2 hodiny ráno. Přišla sestra, že malou si musí nechat u sebe prohřát, jestli mi to nevadí. Strašně se omlouvala. Já jsem byla ale ráda, že si odpočinu, protože jsem byla po krvácení úplně hotová 😀 Přivezli ji v šest ráno a už byla pořád se mnou. A na šestinedělí jsem byla docela spokojená. Až na jednu sestru, která mě nutila nevím proč kojit v leže, byly v pohodě. Mnihem důležitější je podle mě spolubydlící než personál.
Takže myslím, že pokud nemáš nesmyslné požadavky, rádi ti vyhoví a sami bonding podporují.
Tak to je super 🙂 Já bych ten bonding právě chtěla a jsem zastánce toho, že bych malou určitě chtěla mít co nejdéle u sebe a pokud možno bez mytí ji nechat ležet a přisát se. Pokud to půjde budu šťěstná, Poud budou problémy, samozřejmě chápu, že to tak nepůjde, ale je fajn vědět, že jsou přístupní k přáním matky 🙂 Díky
:D No maminky mají na ten epidural každá jiný názor a taky mají jiné zkušenosti 🙂 No uvidím :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@terkosek já chtěla všechno a měla všechno😉 Na konci porodu, když se malá už ,,fakt,, rodila, naklusalo na porodní sál tak 10 lidí a všichni veděli co dělat a co chci. Při příjmu a vyšetření lékařkou se mě ptala jak si to představuju a i to zapisovala do nějakých papírů, další směna tedy věděla co chci. Když se malá narodila přítel přestřihl pupečník, sestra osušila malou, přítel si jí popsal a sestra jí zvážila a změřila. Mi tedy připadalo, že to trvalo tam 10 vteřin🙂Pak jí dali na mě nahou a mohla jsem jí mít u sebe jak dlouho jsem chtěla. Neměla jsem jí u sebe jen při změně ,,působiště,,🙂 Při přechodu z porodního sálu na odd. šestinedělí. To mi jí dovezli až po hodině. Koupali jí a pak čekala prý na doktorku ať jí ještě prohlídne. Pak už byl večer a sestra se mě zeptala jestli si chci odpočinout a má jí odvézt nebo jí tam chci nechat. No celou dobu jsem měla malou u sebe na pokoji😉 Mé dojmy jsou spíše pozitivní, vždy splnili co jsem chtěla, jen na odd. šestinedělí bych očekávala trošku příjemnější personál😉