Bezlaktózová dieta v porodnici. Je k tomu třeba potrzení od dr.?

malytlustyhroch
27. srp 2019

Ahoj, rada bych znala vase zkusenosti, jestli kdyz mate nejakou dietu (v mem pripade zadne mlecne vyrobky), jestli vam v porodnici/na sestinedeli daji nejake jidlo 😉 Jestli je k tomu potreba mit potvrzeni od doktora (jakeho?). A jestli se na to,ze to bude bezmlecny fakt da spolehnout (nemuzu ani low lactose vyrobky, maslo atd.). Vim, ze je nejlepsi se zeptat v porodnici, ale tam pojedu na kurz k porodu az po 36 tt a trochu se bojim, abych do te doby neporodila, nebo abych pak stihla zajistit jeste potvrzeni od doktora. Diky.

jannym
27. srp 2019

Ja rodila v praze na bulovce, jidlo je tam obecne dost divoka zalezitost, ale nejake dietni varianty tam delali (bez lepkovou a bez laktozovou a bez vajecnou) a hlasilo se to dvakrat jednou pri registraci a podruhe pri prijmu...ale predpokladam ze to ma kazda porodnice jinak

jitule_hrachule
27. srp 2019

@malytlustyhroch Ahoj u nas v porodnici stačilo říct při příjmu jestli je nějaká dieta, spolubydlici na pokoji měla bezlaktozovou, ovšem spočívalo to jen v tom, že když byla snídaně - chleba, máslo, marmeláda, tak akorát neměla na talířku margarín, takže ti nic nutit nemohou, je dobré si v tvém případě nakoupit nějaké svačinky a nechat si potom donést na co jsi zvyklá.

cuuza
27. srp 2019

Pocitala bych s tím, že první den dostaneš běžné jídlo, které se na gynekologickem oddělení podává, další dny už by ti měli objednat dietu.

zelenaesmolda
27. srp 2019

@malytlustyhroch
neni potvrzeni od doktora treba,staci to nahlasit pri prijmu nebo vypsat do tech papiru.
ja mela treba jiny obed nez ostatni nebo bezlaktozovy jogurt 🙂

hezz17
27. srp 2019

Já řekla bezmlecna, dostala jsem bábovku, máslo a kakao 😀 ale to byla spíš výjimka. Jinak normálně se vaří dietní jídla. Ne vždycky je to teda velká sláva.

malytlustyhroch
autor
27. srp 2019
hezz17
27. srp 2019

@malytlustyhroch ale to byla chirurgie 😉

krista25
27. srp 2019

@malytlustyhroch v hradecké porodnici jsem vyplnovala alergie. U jídla pak byli cedulky se jmény pro koho co je.😊A tak kde cedulky nebyli si brali ženy které žádný problém nemají. 😊Ale stejně nám to skoro všem nosili tašky s jídlem, jídlo bylo otřesné. 😁

dofi86
27. srp 2019

Já měla bezlepkovou a v obou porodnicích žádný problém ;) i bez potvrzení lékaře. Podle mě se na to dalo spolehnout....Podolí a Benesov

ah1234
27. srp 2019

Mne dali v motole uplne v pohose vegansku stravu ale boli to hovadiny 😁 nosila mi svagrina vlasfne jedlo ale ako ochotu mali.. suche rozky a tak

zelenaesmolda
27. srp 2019

@ah1234
rohliky nejsou veganske ne?obsahuji vejce,teda mely by :D

ah1234
27. srp 2019

@zelenaesmolda nene skor kvalitnejsi rohlik sa robi zo sadla ale o tom pochybujem ze tam davali rohlikx so sadlom. Vajce sa do rozkov moc nedava

merope
27. srp 2019

Já protočila v porodnici těch diet několik a jíst se to vcelku dalo a plus-minus to odpovídalo (s drobnými výhradami jako třeba 4 koblihy k večeři). Určitě bych si zjistila možnosti donosu stravy od někoho + něco vzala s sebou (třeba já tam byla na rizikovém a některé dny mě nechtěli pustit ani ven z oddělení, že bych si zašla do bufetu, nemožné). Ale zase pokud člověk leží, tak moc nepotřebuje.

zuzita15
27. srp 2019

@malytlustyhroch ja mela na rizikovym v Podoli dietu kvuli tehu cukrovce, rano mi misto rohliku dali chleba a k obedu o knedlik min 🤣 ale nahlasit dietu lze, jen bych na to nespolehala

ange_de_la_morte
27. srp 2019

Ano v nemocnici ti objednají patriřnou dietu ( ale v největší pravděpodobností až od druhého dne po porodu). říprava diet musí probíhat v oddělených prostorách od zbytku jídla, tedy mělo by se na to dát spolehnout ( ale víš jak - jistotu máš jen když si to připravuješ sama). Hlavně ale - nedělej si moc iluze o ,,výživné hodnotě,, a už vůbec né o chuti :Đ pro jistotu si pojisti aby ti manžel/přítel něco nosil . Před 3 lety jsem ležela v nemocnici se synem - kvůli atopickému ekzému jsme žádali dietu - bezmléka, bezlepku - jako jídlo dostával ale stylem ( blp pečivo + paštika , ovocná přesnídávka , suché maso se suchou rýží - prakticky denně stejné jídlo - nechala jsem si dovézt od manžela z domů vlastní pečivo, pomazánky, ovoce a zeleninu ať má jídlo vůbec nějakou hodnotu, instantní kaše apod.

areh
28. srp 2019

Myslím, že už při přijmu vyplňuješ jaké máš alergie a diety a podle toho se to řídí. Pokud nedojde k selhání člověka, tak ti donesou bezlaktózovou stravu. V dnešní době je to jedna ze základních diet. Jen nečekej žádný zázrak, je to přeci jen nemocnice ne restaurace 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru