Apolinář. Máte zkušenost?

saraca
7. čer 2022

Ahoj holky,

chystám se rodit u Apolináře z důvodu, že nemocnice spolupracuje s Karlovou univerzitou a slyšela jsem samou chválu na péči o nedonošené miminka. Nicméně pokaždé, co jsem tam byla, tak mi chování pracovníků teda rozhodně nepřišlo moc vstřícné či milé. Ještě jsem teda nedošla k nim na poradnu, ale bojím se toho, že tam všichni budou kyselí jak p..
Máte zkušenost? Měnit porodnici už moc nechci, protože jsem po Ivf s endimetriozou a po lapariskopii. Možná jsem přecitlivělá ale spíš mi přijde, že kolikrát jejich odpověď je spíš afektovaná.

properjoey
7. čer 2022

Rodila jsem tam dvakrát, důvody jsem měla podobné jako ty, specializované a vyhlášené pracoviště. Doktoři byli v pohodě, nebo jsem měla kliku, sestry nepříjemné, porodní asistentky byly taky v pohodě, ale věřím, že je to o tom, na koho narazis...

saraca
autor
7. čer 2022

@properjoey budu věřit v to nejlepší a snad si to rychle odrodím a budu brzy doma. 🤷‍♀️

elizsebik
7. čer 2022

Rodila jsem tam před rokem a půl. Malý skončil na jipce po císaři, a můžu říct, že vybavení (jipka i potom dětské) i chování vůči miminku je tam na jedničku. Vůči rodičce je tam spíš chování, že porod je přirozený proces, a není na tom nic zvláštního. Sestry nejsou tam nejmilejší, ale dalo se to.

werumka
7. čer 2022

@saraca Ahoj 🙂 Já osobně bych neočekávala hned všechny komplikace světa 🙂 Myslím, že psychika maminky je strašně důležitá a pokud zrovna nejsi v situaci, že Ti akutně hrozí předčasný porod, tak bych v klidu hledala i jinou alternativu, kam bys jela, až by se porod rozjel hezky v termínu a kde by ses cítila dobře 🙂 Kdybys začala rodit předčasně, stejně Te odvezou k Apolináři nebo do jiného specializovaného centra. Ale pokud nemáš v těhotenství potíže, tak není důvod hned očekávat nějaký komplikovaný průběh, který vyžaduje specializované centrum 😉

vikinkav
7. čer 2022

Ja rodila prvorozeneho v Podoli, coz je Apolinar v bledemodrem 😄 a personal hruza, z sestinedeli mam trauma doted, tim chci rict - nedelala bych si iluze, ze budou nejak extra mili nebo empaticti, u Apolinare rodilo spousta kamaradek, dokonce jedna po neprijemne zkusenosti tam jde rodit znovu, a popravde to nechapu, ale je to jejich rozhodnuti. Dalsi dve deti jsem rodila mimo Prahu v mensi porodnici 👍

meejja
7. čer 2022

Rodila jsem tam v únoru a k chování a přístupu sester i doktorů nemám jedinou námitku, naopak, sestřičky byly skvělý 🙂. Akorát mi povorali krevní skupinu… naštěstí jsem nepotřebovala infuzi a další dítě neplánuju, takže cajk (zjistila z papírů až gynekoložka)

martina_slama
8. čer 2022

Já rodila u Apolinare loni v létě a pro mě docela zážitek. Před tím jsem byla na oddělení rizikového těhotenství. Tam jsem byla v podstatě sama cely den v kontrakcich, pořad jsem musela přecházet po chodbě na vysetreni a kdyz už se to rozjelo, tak jsem zase šla pěšky na porodni sál. Je to přes chodbu, kde normálně chodí i ostatní a já tam dvakrát klekla na podlahu 😀 porodni asistentku jsem vyloženě obtezovala, protože jsem v tu chvíli rodila sama a běžel asi nějaký seriál nebo co, ale nechala mě tam hekat a šla 😀 potom jsem ji poprosila, jestli mi muže říct co mám dělat a poradila. Doktorka super, sestry na rizikovem i sestinedeli taky, dětské sestry jsou všelijaké - od ochotných co rady poradi až po ty, co se tvari jak kyselé zelí. Malý byl na neonantologii v inkubátoru a tam sestřičky i doktoři zlatí. Takže já bych tam šla asi znova, protože mám zdravotní potíže, kde je předčasný porod temer jisty. Segra rodila v menší okresní porodnici a ve srovnání s Apolinarem tam s ni manžel mohl byt celou dobu a ne až na finále, je to tam takové osobnejsi a intimní. Tady je to lhot fabrika na děti. Ale co se profesionality lékařů týká, tak podle mě top v republice.

saraca
autor
8. čer 2022

@martina_slama tak aspoň že tak. No asi se budu muset obrnět a připravit na jejich minimální empatii a třeba mi to o to půjde rychleji 😂. Vůbec se mi k nim nechce ale taky mám zdrav. problémy nebo spíš mohou se objevit, tak to nechci riskovat jinde. No jo, snad tam aspoň bude nějaká dobrá rodička se mnou 😂a budem se tahat po chodbě společně až odeženem všechny pacienty 😂😂😂

lennus
8. čer 2022

@saraca Mně by tam vadil nedostatek soukromí. Stále jsou tam jen plenty mezi porodními boxy?
Co Podolí? S Apolinářem jsou v péči o rizikové i nedonošené mimina top. Byla jsem hodně riziková, přistup tam byl skvělý.

lennus
8. čer 2022

Případně doporučuju mít s sebou dulu

saraca
autor
8. čer 2022

@lennus s Podolím vedu diskusi o neoprávněném poplatku za osobu blízkou, jinak bych tam šla hned. Ale přítel říkal, že když už tam dělám halo, tak ať jdu rodit jinde. 😂🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru