Apolinář. Máte zkušenost?

saraca
7. čer 2022

Ahoj holky,

chystám se rodit u Apolináře z důvodu, že nemocnice spolupracuje s Karlovou univerzitou a slyšela jsem samou chválu na péči o nedonošené miminka. Nicméně pokaždé, co jsem tam byla, tak mi chování pracovníků teda rozhodně nepřišlo moc vstřícné či milé. Ještě jsem teda nedošla k nim na poradnu, ale bojím se toho, že tam všichni budou kyselí jak p..
Máte zkušenost? Měnit porodnici už moc nechci, protože jsem po Ivf s endimetriozou a po lapariskopii. Možná jsem přecitlivělá ale spíš mi přijde, že kolikrát jejich odpověď je spíš afektovaná.

properjoey
7. čer 2022

Rodila jsem tam dvakrát, důvody jsem měla podobné jako ty, specializované a vyhlášené pracoviště. Doktoři byli v pohodě, nebo jsem měla kliku, sestry nepříjemné, porodní asistentky byly taky v pohodě, ale věřím, že je to o tom, na koho narazis...

saraca
autor
7. čer 2022

@properjoey budu věřit v to nejlepší a snad si to rychle odrodím a budu brzy doma. 🤷‍♀️

elizsebik
7. čer 2022

Rodila jsem tam před rokem a půl. Malý skončil na jipce po císaři, a můžu říct, že vybavení (jipka i potom dětské) i chování vůči miminku je tam na jedničku. Vůči rodičce je tam spíš chování, že porod je přirozený proces, a není na tom nic zvláštního. Sestry nejsou tam nejmilejší, ale dalo se to.

werumka
7. čer 2022

@saraca Ahoj 🙂 Já osobně bych neočekávala hned všechny komplikace světa 🙂 Myslím, že psychika maminky je strašně důležitá a pokud zrovna nejsi v situaci, že Ti akutně hrozí předčasný porod, tak bych v klidu hledala i jinou alternativu, kam bys jela, až by se porod rozjel hezky v termínu a kde by ses cítila dobře 🙂 Kdybys začala rodit předčasně, stejně Te odvezou k Apolináři nebo do jiného specializovaného centra. Ale pokud nemáš v těhotenství potíže, tak není důvod hned očekávat nějaký komplikovaný průběh, který vyžaduje specializované centrum 😉

vikinkav
7. čer 2022

Ja rodila prvorozeneho v Podoli, coz je Apolinar v bledemodrem 😄 a personal hruza, z sestinedeli mam trauma doted, tim chci rict - nedelala bych si iluze, ze budou nejak extra mili nebo empaticti, u Apolinare rodilo spousta kamaradek, dokonce jedna po neprijemne zkusenosti tam jde rodit znovu, a popravde to nechapu, ale je to jejich rozhodnuti. Dalsi dve deti jsem rodila mimo Prahu v mensi porodnici 👍

meejja
7. čer 2022

Rodila jsem tam v únoru a k chování a přístupu sester i doktorů nemám jedinou námitku, naopak, sestřičky byly skvělý 🙂. Akorát mi povorali krevní skupinu… naštěstí jsem nepotřebovala infuzi a další dítě neplánuju, takže cajk (zjistila z papírů až gynekoložka)

martina_slama
8. čer 2022

Já rodila u Apolinare loni v létě a pro mě docela zážitek. Před tím jsem byla na oddělení rizikového těhotenství. Tam jsem byla v podstatě sama cely den v kontrakcich, pořad jsem musela přecházet po chodbě na vysetreni a kdyz už se to rozjelo, tak jsem zase šla pěšky na porodni sál. Je to přes chodbu, kde normálně chodí i ostatní a já tam dvakrát klekla na podlahu 😀 porodni asistentku jsem vyloženě obtezovala, protože jsem v tu chvíli rodila sama a běžel asi nějaký seriál nebo co, ale nechala mě tam hekat a šla 😀 potom jsem ji poprosila, jestli mi muže říct co mám dělat a poradila. Doktorka super, sestry na rizikovem i sestinedeli taky, dětské sestry jsou všelijaké - od ochotných co rady poradi až po ty, co se tvari jak kyselé zelí. Malý byl na neonantologii v inkubátoru a tam sestřičky i doktoři zlatí. Takže já bych tam šla asi znova, protože mám zdravotní potíže, kde je předčasný porod temer jisty. Segra rodila v menší okresní porodnici a ve srovnání s Apolinarem tam s ni manžel mohl byt celou dobu a ne až na finále, je to tam takové osobnejsi a intimní. Tady je to lhot fabrika na děti. Ale co se profesionality lékařů týká, tak podle mě top v republice.

saraca
autor
8. čer 2022

@martina_slama tak aspoň že tak. No asi se budu muset obrnět a připravit na jejich minimální empatii a třeba mi to o to půjde rychleji 😂. Vůbec se mi k nim nechce ale taky mám zdrav. problémy nebo spíš mohou se objevit, tak to nechci riskovat jinde. No jo, snad tam aspoň bude nějaká dobrá rodička se mnou 😂a budem se tahat po chodbě společně až odeženem všechny pacienty 😂😂😂

lennus
8. čer 2022

@saraca Mně by tam vadil nedostatek soukromí. Stále jsou tam jen plenty mezi porodními boxy?
Co Podolí? S Apolinářem jsou v péči o rizikové i nedonošené mimina top. Byla jsem hodně riziková, přistup tam byl skvělý.

lennus
8. čer 2022

Případně doporučuju mít s sebou dulu

saraca
autor
8. čer 2022

@lennus s Podolím vedu diskusi o neoprávněném poplatku za osobu blízkou, jinak bych tam šla hned. Ale přítel říkal, že když už tam dělám halo, tak ať jdu rodit jinde. 😂🙈

nik11
8. únor 2025

Sice de nejedná o porod ale sem nikdyyyyyy!!!!!!

Bohužel musím říct, že moje zkušenost na gynekologickém oddělení byla naprosto otřesná. Sestra byla od začátku velmi nepříjemná, a když se k tomu přidal i zbytek personálu směny, situace se stala ještě horší. Po zamlklém těhotenství, což je samo o sobě velmi bolestivá a citlivá záležitost, jsem očekávala alespoň základní empatii – místo toho jsem se setkala s neochotou a arogancí.

Nejhorší moment nastal, když jsem se snažila nechat si vyndat kanylu. Byla jsem dvakrát poslána zpět na pokoj s tím, že mi ji nevyndají, a když jsem se odvážila znovu požádat, sestra na mě začala křičet, že mi ji nemusela vytahovat vůbec. Když jsem navrhla, že tedy odejdu domů, odpověděla mi, že na mě zavolá policii! Takové chování je naprosto nevhodné a neprofesionální, obzvlášť v takto citlivé situaci.

Aby toho nebylo málo, třikrát mi změnili čas odchodu, což jen prohloubilo zmatek a stres. Nikdy více! Strašná zkušenost, která jen umocnila už tak dost těžký okamžik. Opravdu nerozumím, kam se poděla lidskost a základní slušnost.💔

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru