Milé čerstvé maminky,
moc vás prosím o váš aktuální názor na porodnici v Mostě. Rodit v Mostě či ne?
Mám určité zdravotní komplikace v těhotenství a tak mě sledují doktoři v rizikové poradně v Mostě. Nenutí, ale doporučují rodit tam.
Jsem ze Žatce a mám tak možnost rodit v Žatci, Chomutově nebo i Kadani.... ale přeci jenom jsem svědomitá a nerada bych něco zanedbala.. ☹ bojím se případných komplikací při porodu, ale na druhou stranu ty většinou negativní reakce (podotýkám že jsou vždy minimálně 2 roky staré) mě od Mostu odrazují.
Potřebuji se během pár týdnů rozhodnout, kde budu rodit.
Můžete se prosím podělit o své aktuální (max. 6 měsíců) staré zážitky případně upozornit nebo doporučit na určitý personál?? Předem moc děkuji... 🙂
Pro mě je dost podstatné, že je tam dětská Jip a v případě komplikací se tam svážejí děti z okolních měst 😉
Nemám čerstvou zkušenost, ale byla jsem spokojená. Nepotřebuju mít krásně vybavený pokoj a občas nepříjemnou sestru či dr najdeš všude... Já teda měla asi štěstí.
@joa.n nebála bych se rodit v Žatci. Oni se o ta miminka taky dobře starají a když je nějaká velká komplikace, tak děti okamžitě převáží do Mostu nebo Ústí. Teď jde o to, proč chodíš do rizikové poradny. Jestli je to "jen" kvůli cukrovce, tak bych se na jednu stranu nebála, že se nepostarají o miminko, ale na druhou stranu z vlastních zkušeností vím, že o tebe jako o diabetičku se nebudou umět pořádně postarat. Já jsem měla naštěstí jen gestační diabetes bez inzulínu. Před a po prvním porodu mi dávali k jídlu samé nesmyslné věci. Obědy neochucené, samé ovoce, které jsem téměř neměla jíst, dia jogurty, které těhotná nemá jíst vůbec 😖 Cukr mi měřili po porodu asi tři dny jednou denně před a po jídle. U druhého porodu jsem měla před porodem stejnou dietu, po porodu žádnou a ani mě po porodu nikdo nehlídal. Diabetoložka z toho nadšená tedy nebyla 😖 . Ona si to pokaždé představovala tak, že mi ihned po porodu dají běžné jídlo, ale budou mi cukr kontrolovat. Klidně mi napiš do interních zpráv 😉 Stejně je to zajímavé, jsme stejně staré, ze stejného malého města a neznáme se 😀
Ahoj holky, mám TP v půlce srpna a taky nejspíš budu rodit v Mostě, asi císařským řezem, zíta tam jdu poprvé do rizikové poradny, slyšela jsem a četla ohlasy na mosteckou porodnici pozitivní i negativní...takže je to asi jako všude, záleží na jaký personal kápnete...
Jestli můžu poradit,jdi rodit někam jinam než do Mostu.....(záleží kvůli čemu docházíš na rizikovku do Mo).Já v Mostě rodila dvakrát a kamarádka se ségrou taky tady. U sestřina porodu jsem byla a můžu ti říct,že porodní asistentky byly nepříjemné a vulgární☹ a to do slova....Kamarádku nechali v bolestech rodit 21h. a to ,i když se neotvírala a pak,až když začala mít potíže,tak okamžitě a bleskově zasáhli císařem ☹ Já u prvního porodu byla celkem spokojená....u druhého děcka jsem chtěla jít do Kadaně,ale rodina mě přemluvila,abych rodila v Mo-kvůli dojíždění.....A byla jsem zklamaná....Nikdo si nás celé 4 hod. nevšímal,nikdo se nepřišel zeptat,zda něco nepotřebuji nebo poradit nějakou úlevovou polohu nebo pomůcku-nic.pak mě zbytečně sestra nechala v poslední době porodní ležet půl h. na porodním lůžku, i když jsem byla ok i mimi a mohla jsem si to krásně prochodit.A to nemluvím o tom,že jsem byla sprdnuta za to,že jsem se dostatečně po klystýru nevyprázdnila a pak při porodu se stala nepříjemná "věc" a když jsem se omluvila,tak mi řekla jedna ze sester,že to už je pozdě se omlouvat ☹ Porodnice nic moc,už bych tam nikdy nešla,ale je fakt,že sestry na šestinedělí jsou milé,ochotné a nemůžu si na ně v ničem stěžovat. 🙂
ahojky rodila jsem v Moste predcastne uz ve 26tt a vse probehlo v poradku a malou mi ze vseho dostali a to ji davaly 8dni na preziti a tet je v poradku a je ji 10mesicu nemuzu si na porodnici v mocte vubec ztezovat. doporucuji ji
prosim, vybíráme porodnici, mate něco nového o moste? dekuji
Jsem ze Žatce, prvního prcka jsem musela rodit císařem. Automaticky jsem tedy zvolila Chomutov. Potom co sem zažila s Žateckou chirurgií. Rodit v pořádku tak Žatce MOŽNÁ ale opravdu jen možná risknu... O Mostě jsem taky nic dobrého neslyšela. Takže za mě Chomutov...
Já už v Mostě nerodím po 52hodinovém pporodu už ne,Mudr Jůnová mě nechala rodit z uzkou pánví a ještě říká když to šlo do vnitř musí to jít ven.Po 25hodinách porodu při kontrakcích 1-2 minuty od sebe.a sestry táké nezájem (vyvolávaný porod).Na šestinedělí
☹
Ahoj holky nevíte prosím jak to vypadá s Mosteckou porodnicí ted?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
doporucuji v prve rade prohlidku porodnice (nabizi bezplatne,staci si zavolat,jiz si nepamatuji kdy,kdy to probiha,tusim kazdou stredu???),dle toho si hlavne sama ujednotite myslenky,prohlednete prostory a muzete zeptat na co chcete. Me to pomohlo rozhodnout se. Ac nejsem cerstvou rodickou,rodila jsem 3/2010, byla jsem spokojena. https://www.modrykonik.cz/porodnice-most/#exp-353