Stalo se některé mamince, že si miminko při porodu zlomilo klíční kost při průchodu porodními cestami? Zajímalo by mě, jak dlouho trvá, než kost sroste a jestli je potřeba nějaká následná rehabilitace?
Doktor mě trochu vyděsil když mi řekl, že pokud budou poškozeny okolní nervy, může jít i o trvalé poškození.
ahoj, můj synovec, to měl taky a přišli na to až druhej den po porodu a nic s tím nedělali a nedělaj, to se prostě stává, mimochodem rodila u apolináře a tam moc dobře vědí 😉
my jsme se to dozvěděli až při propuštění z porodnice, tzn. 4.den ☹
ja se to dozvěděla až když k nam přišla domu dětska doktorka. řekla sem jí že se mí zda že se na jedno prso přísava huř a že chvíli plače než se chytne. skontrovala ho a řekla že ma zlomenou kliční kost. ale že to nic není že se to stava a že mu to samo sroste tak do měsíce. a bylo 😅 zvykl si na to teď je to ďablík
takže do měsíce by to mělo být o.k.? Mně se taky na jednu stranu špatně přisává.
jo myslím že to bude v pohodě. neboj to bude dobry 😅
Včera večer začal poprvé trochu zvedat ručičku - do té doby jí měl většinou u tělíčka a nezvedl ji nad rameno. Takže je to snad na dobré cestě 😀
Ahoj můj kmotřenec měl zlomenou kliční kost a museli s nímjezdit na rehabilitace a cvicit doma,malej se nechtěl na tu stranu otáčet,ale vše je ok a je to kluk a buk. na ty rehabky jezdili docela dlouho myslim do 4.mesice
nás zatím na rehabku nikdo neposílal, doktor říkal, že je to už pravděpodobně srostlý. Ale i tak mi příjde, že tu ručičku tak trochu šetří. Ale pohyb je už v plném rozsahu.
Péťa měl taky zlomenou klíční kost...měla jsem kojit opatrně..ale Péťa u toho plakal, tak jsem kojila tak aby ležel vždy jen na té zdravé straně...měla jsem dávat ozor, jestli s tou ručičkou hýbá, zvedá ji apod. ..srůstá to tak těch 14 dní max. nesměla jsem ho dávat na bříško...no a srostlo to dobře, rebahilitace/cvičení nebyla nutná....vyděsilo mě to, ale jak jsem se dozvídala z okolí...mělo to dost miminek..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
terko: Já měla při porodu zloměnou klíční kost, mojí mamce to nikdo neřekl, dozvěděla se o tom až tři dny po porodu. Každopádně, jednou je to zlomenina a bohužel to chlapeček bude asi cítit pořád. Já to třeba pociťuju, když se mění počasí nebo hodně pracuju jen tou jednou rukou. Ale není to nic hrozného, nakonec jsem se i vdala a mám už taky dítě 😀 Ale jinak asi moc neporadím... 😖