Od mého jinak pohodového porodu uběhlo třináct měsíců, ale jizva po nástřihu (asi 5 cm) a hráz pořád hodně bolí, cítím to neustále, ještě jsme ani pořádně neměli sex. Jizva je i dobře hmatatelná (ale keloidní podle dr není), hodně citlivá na dotek, takové bouličky tam jsou, bolí mě (v místě jizvy) i vsunout prst, celé to místo vnímám jako oslabené, na té straně cítím výrazně nižší sílu pánevních svalů, bolí mě dost i po té straně poševního vchodu až nahoru a také dolů až do hýždí. Občas tam (jizvou) proběhne taková hnusná ostrá bolest. Taky trpím stresovou močovou inkontinencí, i když se snažím poctivě cvičit pánevní dno (spíš až v poslední době).
Nebudu líčit psychické potíže, stačí, že už jsem po té době hooodně zoufalá.
Na jizvu nepomohly olejíčky, mastičky, masáže a bůhví co všechno. Takže momentálně zvažuju operaci hráze, jenže se toho dost bojím, další zákrok v téhle citlivé oblast a další hojení. Taky bych brzy chtěla další miminko, ale takhle ani nevím, jak k němu přijít... Doktorka mi řekla, že se to snad zlepší časem a možná (ale jen možná) pomůže druhý porod, ale jak mám dlouho čekat?
Máte někdo zkušenost s podobnou situací? Zlepšilo se to ještě i po víc než roce nebo postupně? Pomohl další porod? Nebo jste některá absolvovala operaci s dobrým výsledkem? A co případný další porod?
Nevím, jak se rozhodnout, do operace se mi nechce, ale vyhlídka na další období trápení mě taky moc neláká, i manžel je pro operaci, ať prý máme oba klid ☹
Děkuju moc všem za jejich zkušenosti nebo radu!
Děkuju za odpověď, jak už jsem psala, na operaci se mi moc nechce, ale moc možností už asi nemám 😒
Resila bych pokud vam to vadi az tolik mam to taky blbe a curam jakoby daleko a do strany mirne diky tomu, ale naucila jsem se s tim zit a zase tak zasadne mi to nevadi jako vam, ale ve vasem pripade bych resila
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tamiraa Za mne určtě na nic nečekat a dojít si do poradny (nejlépe v Praze Podolí). Mrknou se a řeknou ti, co se dá dělat... Operace se neboj, oni umí zázraky..... 😉