Zajímalo by mě za jak dlouho po porodu se vám stáhlo bříško, ne do dokonalosti, ale alespoň do nějaké netěhotné podoby 🙂 A jestli můžete uvést jestli jste předtím sportovali, kolik jste přibrali, popř. kdy po porodu jste zase začali sportovat 🙂
Ahoj, mě až tak koncem toho šestinedělí..Předtím jsem moc necvičila, spíš tak nárazově, ale bříško jsem měla vždy pěkné. Během těhu jsem přibrala 6 kg, pak poslední měsíc a při přenášení dalších 6 😖 , ty jsem pak nechala v porodnici a do 3 měsíců po porodu jsem měla původní váhu..
Do týdne max dvou asi. K doktorce jsem už šla v původním oblečení. Cvičila jsem v těhotenství,na tehu cvičení,po porodu jen lehce,už v porodnici jsem ležela na břiše a dělala pár cviků podle rady cvicitelky. Pribrala jsem 7,5 a 11 kg. Ale já jsem trochu baculata,takže nebylo tak těžké se vrátit do dřívějšího stavu 160/65.
Prakticky hned, mela jsem male bricho a vzdy jsem mela stihly pas 🙂
Ahoj,já přibrala 15 kg a cvičila jsem před i během těhotenství(plavání,těhu cvičení,míč) bříško jsem měla malé,takže během týdne🙂 ale stále nejsem na své váze 😒 a cvičit jsem začala ještě v šestinedělí,cítila jsem se dobře😉
Ahoj, přibrala jsem 13 kg a v porodnici zůstaly jen 2 kila ☹ takže mě to trvalo dost dlouho, asi tak půl roku. Navíc mi na břiše zůstala vytahaná kůže, takže bez plastiky už to jako před dětmi nikdy nebude. Cca na původní váhu jsem se dostala po roce a půl, a to jsem znova otěhotněla 🙂. Začala jsem cvičit asi 2 měsíce po porodu, do té doby jsem měla šílené otoky a špatně se mi hýbalo. Dělala jsem hlavně lehy sedy a svižnou chůzi - procházky na 1-2 hodiny. V těhotenství jsem nic nedělala, bylo vymodlené a rizikové.
@marketaryzi taky jsem mela otoky jako krava, pred tehu 85, porod 87 a prijdu domu a 88... Nohy uz v porodnici dvojnasobne, uvolnil se ale konecne mocak a ja to jeste podporila koktejlem z okurky, celerove nati, zazvoru a citronu, 3-4 lzicky 2xdenne, ted uz to neberu. A hladici masaze nohou smerem vzhuru. Ale mam mesic po porodu a slo to samo na 72, coz jsem nemela skoro 3 roky. Pred porodem jsem drzela protikvasinkovou dietu, tak sel i tuk... Vim presne, jake to je chodit s tema konvema, zes to mela dva mesice, to ti nezavidim, uz to nechci zazit...mne to zaclo odtekat asi za 10 dni.
Před těhu jsem cvičila a dost, přibrala asi 13kg, dostala to dolů během šestinedělí, cvičit jsem už nezačla, malý hrozně uřvaný a náročný, nevyspaná, utahaná, nebyla chut ani síla. Ted jsem zase těhu. Tak snad někdy....
Taky se teda pridam. Pred tehu jsem mela 48 kg, pribrala jsem 24 kg. Rodila jsem cisarem takze se to stahovalo dele. Cca po 3m jsem vypadala netehotne 😀. Ted, 9m po porodu mam 50 kg. Necvicim a nikdy jsem necvicila, slo to samo a krom jizvy nemam nic 😉
Svoje kalhoty jsem oblékla hned po porodu, ale něco přes pásek přetékalo, to se přiznám... Během pár týdnů bříško zmizelo.
Nikdy? 😀
Ne, po 1. porodu to šlo rychle, otázka asi tak 2-3 týdnů.
Po 2. porodu - no už se to úplně nestáhlo. Předtím jsem měla bříško jak obrácený lavor, teď - když se více najím - už něco vykukuje.. A to mám 46kg, cvičím a měsíčně naběhám nejmíň 100km 🙂 Asi se nestáhla děloha, nebo co
Po prvním porodu do konce šestinedělí, od 4.mes jsem zacala zase cvicit a dostala se zpet na svoji vahu. Ted u druhatka chci makat hned po sestinedelí, protoze mam 2x vice kilo nez pred porodem prvnatka
Mě bříško zmizelo skoro hned 🙂 v těhotenství jsem hodně cvičila jógu, posilovala a tančila, stále někam chodila, takže jsem vůbec nepřibrala, jen to bříško+trochu oteklé nohy :-P akorát jsem rodila na podzim a v zimě díky spánkovému deficitu a sladkostem jsem pěkně nabrala, takže do svých kalhot jsem se oblékla až 5-6 měsíců po porodu díky cvičení ;)
Tančit (břišní tanec) jsem začala prakticky ihned, samozřejmě s ohledem na břišní svaly. Ale dlouho to nebylo ono, cca 4 měsíce po porodu jsem zkoušela cvičit třeba Jill Michaels a některé cviky dost bolely, např. prkno na boku nebo když jsem byla v kliku a skákala nohama od sebe k sobě. Až tak po necelém roce mi tohle přestalo úplně vadit a můžu zase dělat cokoliv.
Prostě poslouchej své tělo, ono tě navede ;)
Všem děkuji za odpovědi a konečně mohu přidat i vlastní zkušenost 😀 Jsem 4. den po porodu a probudila jsem se s bříškem, které sice samozřejmě není moje původní, ale do bazénu bych se už asi nestyděla jít, vzhledem k tomu jak vypadá průměrná češka 😀 Nestíhám zírat kam to zmizelo 😨 Před těhotenstvám jsem se sportem živila jakožto tanečnice, ale během těhotenství jsem měla potřebu spíš odpočívat, takže jsem se vykašlala i na těhotenské cvičení.... Přibrala jsem 11kg, 7 kg jsem nechala v porodnici. Jsem na svoje poměry oplácaná, ale už tady teď sedím v před-těhu džínách (jsou strečové 😀 ) a tílku... Zázrak 😀 Snad se i zbytek těla zahojí rychle 😅
Já přibrala 10 kg (z 50 na 60 kg). A po porodu mi zůstalo kilo navíc, ale břiško jsem měla furt vyboulený (ale hodně, šestý měsíc tipuju), špatně se mi zatahovala děloha. Teď po dvou měsících mám bříško menší ale není to jako před tím. Jednak strie, jednak vytahaná kůže a jednak je to takový větší špek. Ale co. Možná že se to ještě stáhne a když ne, tak ne. Hlavní je, že jsme zdraví 🙂
Po prvním dítěti bylo všechno rychle,kila šla dolů a i břicho vypadalo slušně brzy, ovšem po druhém dítěti je tohle všechno o poznání horší, ale moc mě to netrápí, stálo to za to 🙂
@deniorlik teď po prvním dítěti je to ok, přibrala jsem jenom 6 kilo a týden po porodu mám o tři kila míň než před otěhotněním, děloha se zatáhla rychle, břicho téměř ploché, před otěhotněním jsem pravidelně cvičila (hlavně běh, občas powerjóga a alpinning), v těhotenství jsem chodila akorát na těhotenský pilates
doufám, že se všechno rychle zahojí a budu moct začít zase běhat (i když jsem zvědavá jak to půjde s těma velkýma prsama) a snad to ani po druhém dítěti nebude žádná hrůza, i když nečekám, že to bude tak snadné jako teď
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky, řekla bych, že zhruba za 2 - 3 týdny. Přibrala jsem 9 kg, nesportovala jsem nikdy.