Za jak dlouho po odtoku plodovky jste porodily

lucivalesova
9. říj 2016

Zajima me jak dlouho po odtoku plodovky u vas nastal porod,kdyz nikdo nebude doma zavolam si sanitku ale manzel pracuje v praze a do Neratovic je to docela dalka a pri porodu by byl rad semnou.Dekuji za reakce.

liska01
9. říj 2016

🙂 To je přece u každého jinak. Někdo začne prosakovat a první kontrakce se dostaví za pár hodin, někomu se to rozjede hned, ale porodí stejně až za x hodin, švagrové rupla voda, dojela bez kontrakcí do porodnice, za hodinu se rozjely stahy a za další 3h byla neteř venku, v porodnici jí říkali, že takovou prvorodičku tam snad nikdy neměli, když jim tvrdila po těch 3h, že už musí tlačit, tak se jí PA smála, ovšem jen chvilku než se tam koukla. 😀 Taky ti nejdřív můžou začít stahy a voda praskne až bůhví kdy. To prostě uvidíš sama, na sanitku nárok máš a než projdeš přivítacím kolečkem, tak manžel už bude za rohem... Do porodnice se má dorazit tak cca 2h po prasknutí vody kvůli hrozící infekci, takže je možné, že tě do porodky ještě v klidu poveze manžel. Rodit klidně můžeš jako třeba já 19h. 😀

monunkaaa
9. říj 2016

ja zhruba 3,5 po odtoku. ale celodenni dost silne kontrakce,kdyz jsme doma usoudili,ze uz je nejvyssi cast vstat a jet,tak jsem se zvedla a praskla voda.

liska01
9. říj 2016

@liska01 nejpozději 2h od prasknutí vody. Pokud už předím byly pravidelné kontrakce, tak bych už přidala. 😀

kocvarovas
9. říj 2016

U první dcery mi praskla plodová voda ve 3 ráno, jeli jsme do nemocnice. Nic se nedělo, neměla jsem bolesti, prostě nic. Dali mi vyvolávací tabletku, druhou. Potom oxitocin do inf. a malá stále nikde. Darebačce se u maminky v bříšku líbilo, takže zůstala ještě jednu noc a narodila se další den ráno v 8:12. Takže 29 hodin po prasknutí. Mudr mě ujišťoval, že když je s malou vše OK, může se rodit do 48 hodin po odtoku, takže jsme měli ještě rezervu 🙂
U druhé jsem měla bolesti, jeli jsme do nemocnice, kde mi vodu píchli oni a malá byla na světě 2 hodiny poté..
Zářný příklad toho, že je to pokaždé úplně jinak..

lucivalesova
autor
9. říj 2016

Dekuji,vubec jsem nemela tuseni jak to funguje.

astyna
9. říj 2016

Ahoj, mě praskla voda (zkalená), hned na to odešla zátka, další vak blan praskl na monitoru za 2 hodiny, to bylo asi 16h odpoledne, a v 22:22 byl malý na světě 🙂 ale dali mi tabletu.

pocek123
9. říj 2016

Je to u každého jinak, někdo rodí hned, někdo až za několik hodin
Mě poslali na císaře až 17hod po odtoku plodovky.

anazuzzuzana
9. říj 2016

mně praskla v pět ráno a až do dvou odpoledne se niv nedělo, jen odtékala...porodila jsem před půlnocí... takže celkem 19hod

jipe
9. říj 2016

porodila jsem 36 hodin po runutí vody 🙂 Voda mi praskla cca 2.30 v noci a až večer mezi 21 - 22 hod. se přidali kontrakce, malý se narodil druhý den 14.30. Do dvou hodin po odtoku by se mělo přijet do porodnice, kvůli infekci

lucivalesova
autor
9. říj 2016

Dekuji vsem za info,uz jsem klidnejsi.

plksv
9. říj 2016

U všech tří těhotenství jsem byla hodně otevřená, doktor mi řekl , že začnu rodit tak , že mi odteče voda
.A že mám hned jet do porodnice. Vždycky mi to tak začalo - odtok vody bez předchozích bolestí . První porod za dvě hodiny, druhý za tři a třetí za čtyři hodiny. Nestežuju si 😉!

olga_
9. říj 2016

Jak píšou ostatní, je to individuální. Mně odtekla v 6:30, kontrakce ještě v 9 hodin velmi slabé, v 11:30 příjem v porodnici, 13:33 syn na světě 🙂.

berynka
9. říj 2016

odtékala průběžně celý den, kontrakce nic... jen poslíčci. Pak jsem porodila do 3 hodin po injekci oxytocinu 😉 .

losice
9. říj 2016

Taky nemusi porod zacit odtokem vody... U prvniho syna to tak sice bylo a porodila jsem za cca 11 hodin pote. Ale u druheho mi voda odesla az na sale pri 9 cm otevreni, cca za 20 min pote byl malej na svete😊

tahejhula
9. říj 2016

A co teprve, kdyz neodtece vubec, ze jo. 😉

veraga
9. říj 2016

@tahejhula Mě ji museli píchat. Jinak bych snad rodila ještě teď. 😅

tahejhula
9. říj 2016

@veraga O to nic, ale co kdyz se dite proste narodi v zachovanem vaku blan? 😉 I to lze, narozeni ditete neni zavisle na odtoku vody.

semisovamys
9. říj 2016

U prvního jsem porodila za 19 hodin po odtoku plodové vody a u druhého syna za 23 hodin po odtoku pl.vody 🙂

evapater89
9. říj 2016

Syn - bolesti před tím žádné a po prssknuti vody doma za 2 a půl hodiny byl na světě. Dcera bolesti před, praskla voda doma a za hodinu a půl byla na světě 😉❤👏👍

saphena28
9. říj 2016

18hodin

barbecue
9. říj 2016

mně u obou dětí vodu museli prasknout - ale potom Majda (první dítě) do půl hoďky na světě, u Honzíka to netrvalo ani pět minut. Moje tělo furt nic nic nic, kontrakce jako blázen a otevírání o ničem, ale od rupnutí vody to u mě prostě byla rychlovka

frami
9. říj 2016

První syn byl venku do 20 min. po prasknutí vody, vodu mi praskli v nemocnici, druhý syn do hodiny, vody mi praskla doma.

yerry
9. říj 2016

@lucivalesova presne 4 hodiny a potod cisarem. Voda praskla presne v 8:00. V 10:00 jsem nyla v porodce asi v 10:45 zacly kontrakce co 2 min ( po vysetreni lekarkou) a ve 12:00 ma mala napsan prodni cas ....

denisafen
9. říj 2016

za 6 týdnů přesně

mymetka
9. říj 2016

za 12 hodin

jge
9. říj 2016

U prvniho cca 23 hodin po prasknuti a u druheho do pul hodiny po odtoku vody (praskla az na sale).... 😉

naomi6
10. říj 2016

@lucivalesova U obou dětí za 3 hodiny 😉

bonulinka
10. říj 2016

Porodila jsem za necelých 37 h od prvního úniku vody. Ale netekla mi proudem, spíš takové učůrnutí při prudším pohybu. Kontrakce začaly až za 34 h. Pak už to bylo rychlý 😉 .
Co jsem si tak zjišťovala, tak jakmile po odtoku vody začnou spontánní ( nevyvolávané ) kontrakce, tak už je to rychlost.
U předchozím dvou porodů mi propíchli vak v porodnici těsně před porozením. Každý porod je prostě jiný.

hadroslava
10. říj 2016

Praskla sama, do 2h bylo hotovo. Pred prasknutim byly jeste asi tri kontrakce po 10-12min. Kdyby mi nekdo slibil, ze budu rodit vzdycky takhle, nadelam si deti, jako smeti.

alik25
10. říj 2016

O půlnoci mi praskla voda a syn se narodil v 19:45....je to individuální 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru