Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat. Budu rodit podruhé a budou mi to vyvolávat. Vy co to máte za sebou vyvolání, jak dlouho trval porod? Díky
Ahoj...mela jsem porod vyvolávány-jak pise anve77 byl rychlý: v 6 monitor,v 6.30 nový monitor v 7 tableta,v 8 klistyr,v 9 oxytocin,v 10 praskli plodovou vodu a 12.20 byla mala na světe. Nicméně pro me to byl první porod tak ten nástup porodních bolesti byl rychlý taky a to pro me bylo hrozne. Jinak ten den jsem říkala,že už nikdy více a do konce šestinedělí už jsem říkala,že se těšim na další těhotenství;)ale chtěla bych zazit spontánní porod.
@stepkins Chci tě uklidnit, že ne vždycky je to horor. Mně porod vyvolávali ve 37+5 kvůli špatnému vyživování miminka (PV byla 2200 gr). Tabletu mi zavedli v 11 dopoledne, už za půl hodiny jsem naprosto proti očekávání doktorky (ta čekala, že porodním až druhý den) cítila tvrdnutí bříška a jakoby menstruační bolesti. Pak se kontrakce zpravidelňovaly a sílily, větší bolesti jsem začala mít tak kolem páté šesté večer, to jsem ale ještě nebyla otevřená. Cca v půl osmé mě znovu vyšetřovali, otevřená na osm cm, ježíši, vždyť vy rodíte, musíme na sál. Ve čtvrt na devět se malý narodil. Držím palce, ať je to rychlé i u tebe!
Já měla taky vyvolávaný, hrozně jsem se bála, jelikož jsem četla samé negativa, zavedli mi tabletku kolem pul 10, kontrakce jsem uplně bolestivé neměla, před 12tou pichli vodu a během 10 minut se rozjely kontrakce docela silné, a do dalších 30 minut byla malá na světe. Takže za mě vyvolávaný porod nebyl hrozný 🙂 Takže určitě se neboj 🙂
Mně porod také vyvolávali, strach jsem měla veliký ale nakonec jsem opravdu ráda jak to probíhalo a všechno, nemám si na co stěžovat. Tabletku mi zavedli kolem 8.h, kolem 12.h první malé kontrakce. Ve 14.h se to už docela rozjelo, to mi oznámili že porodím ještě ten den. A v 17:24h byla malá na světě 🙂 Bez epiduralu, téměř bez poranění. Horší než porod byl pro mě ten stres předtím, to že jsem načetla na internetu spoustu hrůz a zbytečně se bála 🙂
@stepkins ahoj vyvolavali mi porod na mou vlastni zadost - jsem diabeticka a mala uz byla dost velika. Tabletku mi zavedli cca v pul jedne asi tak do hodiny jsem dostala sileny prujem (pardon :D) a cca o pul 4 jsem sla na sal ovsem porodila jsem az druhy den v 6:35 rano ale zdrzeli se to jen pro to ze jsem mela kratke kontrakce v seriich po 4 ikdyz ve dvou minutovych intervalech a nemohla jsem malou vytlacit. Voda mi praskla presne o pulnoci. Uprime porod jako takovy me nebolel to vic me zabolela injekce od bolesti :D ... Kontrakce byly neprijemne ale kopanec do pistale nebo nakopnuty palec boli vic 🙂 hlavni je se nebat !
Oba porody vyvolávané ,- věk, vyšší tlak. První - tableta zavedena zhruba v 8 hod., malá se narodila ve 14.40. Druhý porod tableta taky kolem 8.hodiny, porodila jsem v 11.40. Oba porody bez poranění, bez šití.
Všechny 3 porody "trvaly" 5,5h. První a třetí vyvolávaný. Jediný (pro mě dost citelný) rozdíl oproti přirozenému porodu byly permanentní křížové bolesti.
Hodně zdraví celé rodince!
Rodila jsem 3* a pokaždé vyvolávaně z důvodu těh. cukrovky a ředění krve , cca 3 týdny před termínem :
1/ porod : 1. tableta 9 ráno, jen křížové bolesti, které ani na monitoru nebyly vidět, v 11 druhá tableta, pořád stejný nález, už nevěděli, co se mnou, tak ve 13 hod. píchli vodu, ve 14 hod. otevřená na 10 cm, Andrejka se narodila ve 14,29 🙂 (malý nástřih)
2/ porod ... 22 měsíců po 1. porodu: v 8,30 1. tableta, v 10,30 otevřená na 7 cm, pícháme vodu, 10,45 se narodila Terezka 🙂 (bez zranění, bez nástřihu)
3/ porod - po 5 a 7 letech od předchozích porodů : po předchozích zkušenostech se mi dr. bojí dát tabletu nebo kapačku kvůli překotnému porodu (rodila jsem potřetí ve stejné porodnici - fn Plzeň) , Katrinka má vyšší váhový odhad (ve 37+0 odhad 3600g - nakonec měla jen 3470g) , takže dr. v 6,45 píchá vodu, co to udělá, jestli se to rozjede jen tou vodou ...slečna je rychlík, v 8,51 je na světě 🙂 (já bez poranění, bez nástřihu, po hodině od porodu vstávám na wc a nic mi není)
Při propouštění jsem se potkala s dr., který mě měl na starosti v rizikové poradně (je tam vedoucí lékař na šestinedělí) , říkal, zda nechci učit rodit, že mi to jde 😀 a kdy se uvidíme příště 😀
Držím palce ♥
Ahoj, první vyvolaný porod 6 hodin. A druhý 50 minut se vším všudy. 🙂
Mně začali vyvolávat porod v PÁTEK okolo 19:00. Porodila jsem v NEDĚLI v 18:39. ☹
Ja te asi nepotesim. Vyvolavani v 8 rano.. mala se narodila v 1:53 cisarskym rezem. Velke bolesti a strasne kontrakce po 2 minutach, za cely den sem uz byla hodne vycerpana, ale na porod jsem se citila. Bohuzel jsem se otevirala jen malilinko a pres vsechno snazeni, miminko nesestoupilo do porodnich cest a zacly se horsit ozvy
Moje vyvolávání: uterý večer první tableta, nic. Středa ráno další, nic, poledne, nic. Čtvrtek ráno další, nic, poledne, nic. Pátek 41+5 otevřená na 4 cm, minikontrakce, oxytoc. zátěžový test, nic, 10.00 císař - naprosto bez komplikací, monitor celou dobu v pořádku 🙂
Tabletku zaviedli o 7dmej, prva kontrakcia 8.28 a maly sa narodil 12:40. Kontrakcie kazde tri minuty, ale krasne predychatelne, v sprche super...bez nastrihu a poraneni. Popravde, ak vyvolavany porod boli viac ako prirodzeny, tak ja si prirodzeny asi nevsimnem. A kazdy kto tvrdi, ze porod boli, nemal oblickovu koliku...to je pecka, porod je vporovnani s tym prechadzka ruzovym sadom.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, vyvolávání jsem se bála jako čert, ale nakonec to bylo v pohodě. Ráno v 6:30 mi zavedli tabletu a chvilku trvalo, než se porod začal rozjíždět. Pak už to byla rychlovka a v 11:00 jsem měla dcerku v náručí. Už když mi tabletu zaváděla a po vyšetření mi doktorka říkala, že do oběda budu mít mimčo. Jedinou výhodu vidím v tom, že je to rychlovka..Ale zase o to intenzivní😉 Každopádně držím palce, přeji hodně štěstí, pohodový porod a rychlou rekonvalescenci!!!