Ahoj holky, chci vás poprosit o nějaká uklidňující slova :D v neděli mi mají vyvolávat porod, jsem prvorodička, nevím do čeho jdu a strašně se bojím, co vám pomohlo aby jste se tak moc nebáli? Chci být víc v klidu a pohodě a ne se stresovat...děkuju 🙂
@mishell56 tak ja osobne mam s vyvolavanym porodem dobře zkusenosti, v 8h rano první tableta, dopo něco jen jako menstruacni bolesti, cca ve 12h druha tableta, kontrakce cca od 13,30 a ve 14,45 maly venku, rekla bych pohoda.. drzim palce 🙂
@terezapetrova Tak to doufám v takovouhle pohodu... 🙂
já se také dopředu strašně bála...přenášela jsem deset dní a nakonec to bylo vysvobození. Nastupovala jsem ve čtvrtek a hned ráno dostala tabletku na připravení porodních cest (preindukci, byla jsem totálně nenachystaná) a přes den pár malých kontrakcí. V pátek ráno další tabletka a už to jelo. Nakonec se malý narodil v půl páté císařem, neotvírala jsem se a malý nenestupoval, byl velký, ale nic strašného to nebylo...
vyvolávaný porod probíhá podle mě u každého jinak. mě třeba vyvolávali porod 4 dny, nakonec se čtvrtý den zadařilo, jinak bych šla na císař. ale paní co nastupovala první den ráno se mnou tak měla ve dvě odpoledne odrozeno...
Mě každý strašil z vyvolání a ve finále jsem byla i ráda. Jsi rovnou v nemocnici, nestresuješ se kdy to na tebe příjde a jsi pod dohledem dr. U mě od prasknutí plodovky za hodinku byla malá venku 🙂 Můžeš se na to připravit psychicky a hlavně se nestresuj 🙂 Otevřená na dva prsty jsem byla ještě snad dvacet minut před samotným porodem 🙂 Přeji pohodový porod 🙂
Tak do me rvali jenom dva dny tablety na pripravu porodnich cest a potom kdyz jsem byla uz konecne na 1cm, tak mi mohli dat vyvolavaci tabletu. Nakonec jsem dostala celkem tri, uz byli ze me docela zoufali. 😀 Vyvolavacka byla navic jeste kvuli preeklampsii, kdy do vas z jedne strany tece magnesium v proudech a z druhe strany po vas chteji kontrakce. Po treti tablete kontrakce nula nula nic a mala spatne ozvy, tak mi pichli vodu a to uz konecne zabralo, jinak bych sla pod kudlu. Celkovy cas 62hod. 🙂
@mishell56 opravdu je to individualni. Moje sestrenice dostala v 8 rano tabletu a ve 12 uz mela mimco v naruci. 🙂 U me to, i kdyz to zni hrozne, zase takova hruza nebyla. Krome toho, ze do me furt lezli a bolela me z te hypertenze hlava, tak jsem v pohode chodila na kafco do bufetu a tak. Spis uz me to nebavilo, proste nuda a touha mit malou u sebe. Samotny porod byl rychly - 2,5hod. Neni se ceho bat, kdyz ani nevis, ceho se mas bat. V tom je vyhoda prvnich porodu. 😀 Nestresovala bych, ono to nejak dopadne, kazdy porodi. Preji, at to mas rychle a pokud mozno ne moc bolestne. 🙂
@mishell56 Spánku si užij dokud můžeš 😉 A hlavně nečti už nic negativního a hrůzostrašného. Opravdu každá má ten porod jiný a lze jen těžko porovnávat a srovnávat kdo a jak. Těš se na miminko až bude u tebe. Já třeba byla jak koule (pře 30kg nahoře) a nemohla jsem se dočkat až budu mít hned něco dole🙂.
@mishell56 ber to pozitivne a vem si z toho to nejlepsi ...
ja si uzivala do posledniho dne, bylo fajn vedet, kdy bude den D (teda za predpokladu, ze se mimco nerozhodne jinak 😀). Rano pohodicka, v klidku jsem nahodila makeup, udelala si vlasy a jeli jsme do porodnice naprosto vysmati .. Pak jsem dostala oxytoxin (injekci) a protrhli mi plodovku .. no a za necely dve hodky byla mala na svete 😀 Coz byl takovy bonus k tomu vsemu
Cely tehotenstvi jsem procitala, jak poznat, ze uz rodim a nejsou to jen poslicci. Byla jsem vynervovana, ze to urcite nepoznam .. a hle, tohle dilema jsem nakonec vubec resit nemusela 😀
Taky jsem se strašně bála, ale teď zpětně to vidím tak, že to bylo to nejlepší, co mě mohlo potkat. Zázemí nemocnice, nikam mě neposílali, pečovali o mě a kontrolovali, a jelikož to celé trvalo docela dlouho, tak mi aplikovali epidural a poctivě ho doplňovali. 😉 Kdyby nebylo toho epiduralu tak by mě ten porod trval asi určitě o den déle. Porod vždycky nějak dopadne a nemyslím si, že tohle je ta nejhorší možná varianta 🙂
@mishell56 Já měla první porod spontánní - trval 15 hodin, křížové bolesti a tak. Druhý vyvolávaný, trval celkem 7 hodin, stejné bolesti, jen jsem se mnohem rychleji otevírala. Nejvíc si ublížíš, když budeš stresovat. Strach před porodem je mnohem horší,než porod sám. Věř sobě a miminku a nech se nést událostmi, tělo ví, co má dělat, když mu do toho nekecá vystrašená mysl. Bude to dobrý, za pár hodin máš malé u sebe 😉
po zavedení tabletky byl malý za 3 hodinky venku .. byl to báječný porod ..
Držím palečky !!
Mě porod vyvolávali a po kapačce oxytocinu byl malý do 2 hodin venku. Bolest se dala přežít. 🙂
Já jela na vyvolávačku tak nějak v klidu...ono taky žádný fičák to nebyl, tableta nechtěla zabrat. V neděli ráno zavedli první tabletu, malá se narodila po poledni v pondělí. Takže mi to prostě tak nějak přišlo jako pozvolně rozjíždějící se běžný porod (ikdyž to je blbost). Každý to má jinak...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
upřímně si myslím, že tě nic neuklidní. Proste se snaz si užít poslední dny nějak zábavně, kino relax, kamaradky....