Vyvolávání porodu po termínu. Jaký byl průběh?

adluska1201
8. led 2020

Ahoj maminky, mám dotaz. Jak u Vás probíhalo vyvolávání porodu po termínu? Po jaké době vám přišli kontrakce?
Jsem prvorodička a nevím co čekat, mám strach 😏

lenkajan
8. led 2020

Ja jsem měla vyvolaný porod 12 dní po termínu, ale jako druhorodička. První porod byl rychlý a druhý ještě rychlejší. Ráno v 9 zavedena tableta, v 17:00 lehké kontrakce, v 18:30 už silné kontrakce a malý se narodil o dvě hodiny později.

hankaviki
8. led 2020

@adluska1201 ráno dali tabletu a v 16:30 se dcera narodila.

zavodnice
8. led 2020

V 8 ráno tableta, v 11 na monitoru, že už se to chystá, od 12:30 silné kontrakce a v 17:46 bylo dítě venku.

jolana24
8. led 2020

Ráno v 8 tableta a v 11:01 byl syn venku

miki19
8. led 2020

Ahoj, tak na mě tablety nezabraly...rodila jsem 2 dny, kontrakce začaly po hodině od první tablety a rovnou po 2-3minutách s tím, že jsem stále zavřená. Druhý den odpoledne už jsem brečela, že už nemůžu, že chci epidural...nedali mi ho, ale praskli mi plodovku a za hodinu byla malá venku..kdyby to udělali hned, tak jsem mohla rodit jen několik pár hodin...za mě už nikdy více!!!

elisaela
8. led 2020

Ráno v 7 hodin tableta za půl hodinky bolesti dalo se jako při silné ms. V 9 hodin mi praskla voda to už byl mazec a za čtvrt hodiny byla malá na světě. 😊

lachtanice86
8. led 2020

Rodila jsem poprvé, vyvolavane. Hamilton, balonek, prášky a oxytocin. Trvalo to skoro 40hodin

uzivatelkapetra
8. led 2020

V 7 ráno tableta a v 19:24 hotovo.
Tak jak všichni říkají kontrakce po tolik a tolik minutách, to já jsem vůbec nějak neregistrovala jelikož jsem po tabletě zvracela 🙂
Ale vůbec se neboj, každá to bude mít jinak, každá reaguje na léky jinak, budeš krásně pod dohledem od začátku a určitě to nebude dlouho trvat.
A už nečti kdo to jak měl, šlo to dovnitř a ven taky nějak musí, jen se zbytečně stresuješ a sama v sobě si působíš komplikace 🙂

mamio
8. led 2020

@adluska1201 ve čtvrtek večer v 18 hodin začali, kontrakce od půlnoci, v pátek v 13 hodin pichli vodu, malej se narodil v sobotu 00:45,pomohl mi epidural, neboť bych se v životě asi neotevrela. Uz nikdy víc.

me_druhe_ja
8. led 2020

Vyvolávali balonkem, trvalo 12 hod než ze mě vypadl a já byla otevřena na 3-4cm. Šílený kontrakce co 4-10min. Pak dalsich skoro 12 hod. Ale to jsem už byla pod epiduralem a bylo to v pohodě.

vladka_zi
8. led 2020

Nastupovala jsem den před vyvoláním, kvůli nepřipravenosti porodních cest jsem nejdřív absolvovala preindukci - zavedení balónku na noc. Ráno v 8 zavedli čtvrt tablety, kontrakce po 15 minutách, postupně se to rozjíždělo, za 2 hodiny už byly kontrakce po minutě, no masakr, ve 14 hodin byl malej na světě.

leniczka23
8. led 2020

Prvni porod vyvolavany. V 8 rano zavedena tableta, rozjeli se menstruacni bolesti, rozjeli se silne mensteuacni bolesti to trvalo az do 15:30 nalez se nehnul. V 15:30 mi najednou praskla voda a Maxim byl na svete 22:21.
Druhy porod vyvolavany. Otevrena na dva prsty. Hlenova zatka odesla. V 8 zavedena tableta, nic..kolem 13 zavedena dalsi, rozjeli se kontrakce ktere trvaly az do vecera, ale efekt nemely, hnulo se to z ,,na dva prsty" na ,,dva prsty volne". vecer mi dali neco na bolest a ze rano to zkusime znova. Ja mela bolesti az do 1 do rana pak sem usnula. Rano mi dali dalsi tabletu to bylo 9:00 to se hned rozjely bolesti jak svina. Ve 12:00 na 4 prsty sla jsem na box, do 16:00 to byla porad docela pohoda a Mates se narodil 17:37.
A muzu ti rict ze druhej porod byl i pres to vsechno mnohem hezci.
Jestli ti muzu jako prvorodicce neco poradit..
Hlavne neležet..porad chodit, nebo skakej na mici..kontrakce prodychavej, mysli na to, fakt to pomaha. U prvniho jsem mela tendence spis zadrzovat dech a to je spatne. A az prijde na vec. Tak fakt zaber..na jeden poradnej nadech jde tlacit fakt fakt dlouho..😁
Drzim palce at mas hladkej porod😊

goovana
8. led 2020

@adluska1201 Jsem také prvorodička. Já jsem maličkou přenášela 6 dni. 3 dny po termínu mi udělali Hamiltonuv hmat. A rodit jsem začala 3 den po tomto hmatu. V 7 hodin rano začali kontrakce a Anežka se narodila ve 13:55.
A věř že až přijdou kontrakce, tak to určitě poznáš

whitechocolate
8. led 2020

Já šla 12 dní po termínu s nicotným nálezem a ráno tableta jen tak na volno a do deseti minut po ní slabé kontrakce(bolesti v kříži, na monitoru pravidelně kopečky), za dvě hodiny potom druhá tableta, to už začalo do půl hodiny bolet podstatně víc a už se nedalo ležet a tak cca za hoďku od druhé tablety mikroklyzma a hned poté na jednom cm píchnutí vody a potom začal očistec doslova, ale zase na druhou stranu do hodiny bylo otevřeno na plnný počet a za chvíli mimčo na světě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru