Vyvolaný porod kvůli vysokému krevnímu tlaku

nazka
18. zář 2016

Ahoj holky, prosím Vás.. vyvolávali některé z Vás porod kvůli vysokému krevnímu tlaku? Za jakých okolností to bylo? V jakém týdnu? A šlo to přirozeně nebo císařem? Moc děkuji

siiia
18. zář 2016

mě si nechali v porodnici kvůli tlaku týden před termínem a den před termínem jsme se domluvili na vyvolání, protože bez léků se to zase šplhalo nahoru rychle... porod jsem měla bleskurychlý... zaváděli mi 2 tablety po 2 hodinách ráno a dopoledne, celý den nic nic, žádné bolesti, na monitoru nic, neotvírala jsem se vůbec, pak mi ve sprše večer praskla voda, začaly kontrakce a za 39 minut byla malá na světě 🙂 nestihla jsem ani klystýr ani epidurál, porodní asistentka si ani nestihla připravit rukavice, světla a byla venku

ladyhacek
18. zář 2016

vyvolávali mi tlak tuším 150/100 ? Talak mě kolísla asi týden a už jednou mi příjmuli že mi je špatně a bolí mě žaludek. pak mě poslalai domů a za dva dny jeli znovu. Byla jsem ve 38-39 týdnů > 10 dní před prvním termínem porodu. Nebyla sjem ani otevřený a sny byl dost vysoko
V pátek zavedli tabletu, v sobotu v 9h druhou a ve 14:07 byl syn na světě.

https://www.modrykonik.cz/blog/ladyhacek/article/muj-porod-z3aw83/

nazka
autor
18. zář 2016

@siiia tak to je supr porod, gratuluji 🙂 takovy je asi sen všech žen 🙂 a proč Ti vysazovali ty léky před porodem?

tulena
18. zář 2016

Prvni porod kvuli tlaku o dva mesice predcasne cisarem, druhy kvuli tlaku tyden pred terminem vaginalne po vyvolavacce. Bylo to fest bolestive, ale rychle a krasne. 🙂 Jelikoz mi pri porodu tlak hodne klesl, nejakou dobu po nem jsem omdlevala, druhy den uz mi bylo lepe.

siiia
18. zář 2016

@nazka děkuji, nemohu si ho vynachválit i když i těch pár minut to byla pekelná jízda hihi 😀 no, oni mi dávali dopegyt myslím a před víkendem mě chtěli pustit domů, tak zvažovali jestli mi dají prášky domů nebo mi to zkusí vysadit... a jak je vysadili, tak mi to vylítlo během pár půl dne na hrozných 230/180 a to se už i primář lekl, že není raději na co čekat.. zas mi je nasadili, tak to bylo zase hned oka a chtěl vyvolávat den po termínu, ale já už toho měla plné zuby, tak jsem si to vydupala už na druhý den hned, to už jsem stejně byla 39+6 🙂

nazka
autor
18. zář 2016

@siiia tý jo, supr, to bych si přála taky 🙂 a krásně v termínu. já právě ten dopegyt beru celé těhotenství a teď ke konci mi tlak šel nahoru a už beru plnou dávku,co můžu a jsem na hraně s tlakem.. zatím ale začínám 36.tt,tak je ještě brzo na porod..

nazka
autor
18. zář 2016

@tulena a kolik jsi měla tlak, jestli se mohu zeptat? JInak moc gratuluji k oběma dětem 🙂

siiia
18. zář 2016

@nazka a nic jiného by ti dát nemohli? nějaké jiné prášky nebo tak? to je mi líto, že se potýkáš s takovými problémy.. ale i ten 36.tt už je krásný, kdyby cokoliv.. samozřejmě nejlepší bude min. ty 2 týdny to ještě vydržet 2v1, ale pořád lepší než 30.tt nebo tak... 🙂 budu ti moc držet palečky, ať to zdárně vydržíte s mimčem spolu co nejdéle 😉

kekulice
18. zář 2016

Obě těhotenství riziková kvůli tlaku, Dopegyt fungoval chvíli, pak to jeste nakombinovali s vasocardinem. První ukončeno akutním císařem kvuli tlaku v 32tt a teď podruhé taky akutní císar v 37tt. Byl vysoky tlak, bílkovina v moči a celkově už špatný zdravotní stav. Děti to zvládly docela dobře, rozhodně líp než já. Nechci strašit, ale tlak je prevít, tak ať to dobře dopadne!

tulena
18. zář 2016

@nazka U prvniho asi 180/120 a bylo to cele zanedbane, dopegyt nezabiral, ani vasocardin... U druheho jsem byla uz hlidana a redila krev, rodit jsem sla asi kolem 160/100 a byla jsem uz i otekla, ale preeklampsii vyloucili. Navic byl syn veliky, cekat do terminu, zas by vadilo, ze jsem po cisari.

dzogobela
18. zář 2016

Jojo, mně. Byla jsem 38+6. Asi v pul 11 mi zavedli tabletu, bolesti zacaly zlehka nejak kolem druhe tusim, mala se narodila v pul pulnoci 🙂 Bolesti byly husty, ale dalo se to. A samotny porod, jakoze tlaceni slo ultrarychle.
mela jsem tlak poprve vysoky ve 38. tydnu 130/90 a dalsi tyden i s praskama (vasocardin 25, 2x denne) furt stejny i vyssi. Takze jsem den po kontrole sla na vyvolani.

willaardonn
18. zář 2016

ja mela posledni mesic vyssi nebo hranicni tlak a spatne jaterni testy, byla jsem na pozorovani v nemocnici asi 3 tydny. vyvolavat zacali cca tyden pred terminem, ale nebyla jsem vubec otevrena, maly byl vysoko, takze to slo hodne tezko. ve zkratce - vyvolat se povedlo az na 4. den od prvniho pokusu (takze 3 dny kontrakci, ktere k nicemu nevedly). na 4. den to uz slo. bolesti krute, otevirala jsem se pomalu, maly nezostupoval dolu. zastavilo se to na 8 cm a vic uz to fakt neslo ani s oxytocinem a bolesti uz jsem nezvladala (a to jsem mela epidural), takze jsem sla cisarem. pak mi doktorka rikala, ze maly se tlacil na spatnym miste, mel i sisatou hlavicku.

dzogobela
18. zář 2016

@dzogobela teda oprava mela jsrm 140/90 a ten spodni az ke 100.

nazka
autor
19. zář 2016

@siiia jsi moc hodná, děkuju za milá slova. Dva týdny jsou taky můj sen a cíl.. jak kvůli mimču,tak kvůli manželovi,co je do konce září mimo domov..

nazka
autor
19. zář 2016

@willaardon uff.. to sis teda užila.. hlavně, že to dobře dopadlo a jste oba v pořádku 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru