Ahojky, jsem prvorodička a v pátek mi budou vyvolávat porod... Tak nějak jsem si na internetu načetla o tabletách co se zavádějí, píchnutí vody atd... Ale zajímají mě vaše zkušenosti, celkový postup, když nezabrala jedno, co se dělalo dál, jak dlouho to trvalo a hlavně jaký nález jste měli při příjmu ? Já byla v pondělí v poradně a stále otevřená pro prst, čípek měkký na falangu, hlavička naléhá, takže nevím, jestli to znamená, že jsou mě porodní cesty připravené ? A jak to tedy nejspíš bude....Děkuji za zkušenosti 🙂
Myslím, že jsem byla na 2prsty, ale porodní cesty připravený nebyly. Mě připadalo, že kdyby mi dali víc času tak bych sama porodila během pár dní, ale asi i ten stres udělal svoje a prostě malá nechtěla jít na svět včas. Každopádně bych se už tolik vyvolávání nebála, když si o tom člověk čte tak to vypadá hůř než jak to ve finále vypadá - tohle je aspoň má zkušenost 🙂
Šla jsem na vyvolání kvůli vyššímu tlaku. Příjem v 7h. Otevřená na 1prst. V 8h zavedena tableta. Cca do půl hoďky lehké šimrání v podbřišku. Cca okolo 10-11h píchnutá voda. (Už si přesně nepamatuji ty časy). Pak začaly silnější kontrakce. Ale nepostupovalo to. Neotevírala jsem se, začali do mě pumpovat oxytocin. Nález někdy v 18h cca 4cm. V 20h se to zlomilo, najednou 7-8cm. No a na 3 zatlačení se po 22 hodině narodil náš 4kg vážící drobek. 🙂 Nemůžu porovnat sílu kontrakcí bez vyvolání. Byl to první porod. Bylo to náročné, ale stálo to za tu dřinu. Ze své zkušenosti bych doporučila epidurál, p okud je to porod, kdy se zavádí tableta a ještě k tomu kvůli nepostupujícímu porodu přijde na řadu i oxytocin. Manžel mi řekl, že bylo vidět, jak mi ta hoďka"klidu" byla k dobru. Řekne se lehko nestresovat, sama to neumím. Přeju hodně sil. 😉 Stojí to za to😉
@natiiinka Kolik jseš?S dcerou jsem byla 41+5 ráno v 9h.příjem.Byla jsem otevřená na 2 prsty. Nechala jsem si dát teplé klyzma na vyčištění -doporučuji. Jinak zvolila jsem si postup sama po dohodě s lékařem.V 11:30 píchli vodu. Porod se začal cca do hodiny rozjíždět. Asi od 13h.do 15h. jsem byla s přestávkami na míči v teplé sprše-opět doporučuji.V 15:47 se malá narodila.Držím palce a co nejméně zásahů.
Já byla zavřená jako banka o půlnoci, po dvou dnech marných pokusů se na tom nic nezměnilo a šli jsme na sál na císaře. Podruhé jsem šla na císaře rovnou, že to nemá smysl protahovat...
Jestli jsi otevřena aspoň na prst, tak to bude v poho ☺
@natiiinka Treba zapracuji nervy a rozjede se to, stava se tak 😉. Ja nezazila ani jednou poslicky, prenasela jsem a na porod to vubec nevypadalo, tak jsem absolvovala v porodnici dokonce preindukci, nejdrive zatezovy test a na noc mi zavadeli balonek asi s hormony na pripravu porodnich cest. To jsem teprv mela trosku poslicky. Rano v 8 zavedena tableta a ve 14 byl maly na svete. Litovala jsem, ze jsem se branila epiduralu, pak uz na nej bylo pozde. Drzim palce
Všem moc děkuji za odpovědi 🙂
@natiiinka já si nález nepamatuju, myslím že otevřená jsem nebyla, ale vše ostatní bylo připravené. Taky prvorodička. V 6:30 jsem dostala tabletu, v 8:30 druhou, už od té první se hned rozjely bolesti - ty se postupně stupňovaly. Malý se narodil za necelých 6 hodin. Zvládlo se to bez oxytocinu i epidurálu. Držím palce 😉.
Já měla první taky vyvolávaný, teď u třetího porodu mi kvůli těh. cukrovce asi čeká znovu, pokud do týdne neporodím 🙂 A můžu říct, že jako prvorodička jsem si říkala, že je super, že první bude vyvolávaný, že aspoň poznám, že fakt rodím 😀 První den jsem dostala ráno a večer po půlce, ale neměla jsem ani bolesti nic, druhý den v osm jsem byla otevřená na dva prsty, tak mi do hrdla zavedli jednu celou tabletu, otevírala jsem se hezky, v jedenáct mi píchli plodovku a ve tři byla malá na světě 🙂 A z toho ty krutý kontrakce byly necelý dvě hodiny, zvládla jsem to bez epidurálu a tak, takže za mě super 🙂
Mám přenesenou zkušenost. Mojí dceři porod vyvolávali, jsou to dva roky. Deset dnů po termínu. Ráno nastoupila v 7.00 hod. zavedli jednu tabletu a asi tři hodiny se nedělo nic. Tak zavedli druhou, kolem poledního začali bolesti a otevírala se hodně rychle. Zatímco ve 14.00 hod mi sestra řekla, že to ještě dlooouho nebude, v 16.00 hodin se moje vnučka narodila.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zdravím, malé se taky nechtělo na svět a to co jsem se dočetla na internetu mě teda ještě víc vyděsilo. Detaily už si nepamatuju přesně, ale bylo u nás všechno vpořádku, miminko natočené správně, dole naléhalo hlavičkou. Postup byl takový, že mě přijali v 7h ráno, prohlédli a řekli že jako prvorodička nemám počítat s tím, že bych porodila hned ten den (takže "super" informace na začátek vystresované prvorodičce). No, zavedli tabletu, nechali mě na pokoji a kolem oběda jsem začala pociťovat první bolesti, za moc to nestálo tak jsem myslela že to rozdýchám a nic se stejně dít nebude. Po prohlídce ve 14h, kdy kontrakce sílily, mi řekli, že ten den vážně porodím :D tak se na mě pak chodili dívat sestry jako na exota, že ten den budu rodit :D Pak následoval, klistýr. No a po 17.h byla malá na světě. Nakonec jsem byla i ráda za to vyvolávání protože to šlo opravdu docela rychle a i když byly ty kontrakce asi silnější než u normálního porodu, zvládla jsem to i bez oblbováků. Přeji vám hodně štěstí, ať to má u vás také tak hladký průběh jako u mě 🙂