V pondeli mam nastup na vyvolani tak me zajima jak to asi bude probihat (za jak dlouho jsou kontrakce, mimco venku....)
Ahoj, mě začali vyvolávat ve čtyři odpoledne v pondělí a porodila jsem až v uterý před půlnocí 🙂, zaváděli každé 4 hodiny a po 4 tabletách jsem měla pauzu 8 hodin a pak tabletka v deset večer a pak to byla rychlovka 🙂 Hele každý to má jinak, jedna rodí hned a někdo delší dobu, to ti řeknou i v nemocnici 🙂
@sim007 mně zavedli tabletku v 10, hned začaly kontrakce, ale málo jsem se otevírala, tak za hodinu zavedli další tabletku, to kontrakce dost zesílily, po hodině mi praskli vodu, nastoupily megakontrakce 😝 a v 14 byl malý venku. Šlo to rychle, ale prý proto, že jsem druhorodička a rodila jsem před 2 lety, tudíž "nedávno" a pak je to prý rychlovka.
@sim007 mne zavedli ctvrtku tablety do cipku asi ve 14:45. Hned po rozpusteni zacaly kontrakce silit, hodinu po zavedeni tablety mi pri vysetreni praskla voda a v 17:45 byla dcera na svete.
@nov777 To je pěkné 🙂
@danuselokovicova kdyz mi rekli, ze bude vyvolavani, prvni jsem se ptala kamaradky, jestli sla na porodni box a byl chlap s ni 😉 Jsem jak mala 😉 Tak tu info davam k dobru.
@sim007 vyvolavali mi prvni porod (dite 36+0) kvuli preeklampsii. prvni tabletka zavedena v 8:45 - zadna reakce, druha zavedena 9:45 syn se narodil ve 12:50, hrozila i sekce kvuli blbemu prubehu ale zvladla jsem to, strasne jsem chtela rodit normalne a nakonec me na posledni chvili telo poslechlo.
tabletu mi zavedli v sobotu ráno - kontrakce dorazily - nedorazily 😀 ... tak to v neděli ráno zkusili znovu a ono opět nic!!! jen mě mírně pobolíval podbřišek... tak se nade mnou slitovali a v pondělí jsem šla na císaře (kvůli císaři v prvním těhu, mě nechtěli moc trápit)
Dekuju holky 🙂
@sim007 a mě zavedli tabletku v pondělí večer a nestalo se nic. Tak druhou v úterý večer a zas nic. Tak další dvě ve středu večer a když se pořád nic nestalo (akorát kontrakce na monitoru, které jsem vůbec nevnímala jako bolestivé, myslela jsem, že mi tvrdne břicho), tak mě ve čtvrtek po poledni řízli 🙂
Jak píšou holky výše tak někomu tabletka zabere jedna někomu až druhá a někomu vůbec. Mě vyvolávali porod pomocí oxytocinu a taky vše proběhlo v pořádku 😉
každý to má jinak. Mě zavedli tabletu v pátek ráno a dostavili se slabé kontrakce (spíše poslíčkové+jsem se otevřela o jeden prst takže celkem 2 prsty) druhý den my zavedli další tabletu - ale to bylo o dost hlouběji páč to dost bolelo > pokud se kontrakce nerozjedou za 2 hodiny my zavedou další > rozjeli se za hodinu a za dalších 4,5 hoďky byl malý na světě. Jedné paní co byla se mnou to vyvolávali 3 dny
Mě zavedli tabletku v 7. ráno, do půl hodiny nastoupily kontrakce hned po minutě, v 10 jsem dostala další tabletku (neotevírala jsem se). Kolem 17. hodiny jsem už byla plně otevřená, ale nemohla jsem syna protlačit, takže šel císařem
Od duly jsem slyšela, že vyvolání tabletou vlastně může nastartovat přirozené procesy včetně hormonálního koktejlu. Jediné mínus (hlavně pro porodníky) je, že prý to na každého funguje úplně jinak. Někomu to nastartuje rychle porod, jiné to neudělá téměř nic. Ale každopádně daleko lepší než kapačka do žíly s umělým oxytocinem, který vyvolá spolehlivě stahy dělohy, které jsou vnímány jako velmi bolestivé (potvrzuji) a jakoby "cizí", protože mozek jaksi nemusí spolupracovat (tj. nepřidá si své hormony). Mám zkušenost s tou kapačkou a potvrzuji, nic moc...
Jak píše @aneriska stahy jsou bolestivé ale zase s kapačkou oxytocinu byl porod z mého pohledu celkem rychlý. 😉
@karolka321 to určitě, bezpochyby. Ale když porovnám můj první, přirozený porod (taky rychlý) od tohoto, tak na kapačce jsem chodila, nic se pořád nedělo, ale ta hodina a půl, kdy stahy najednou začaly byly dost bolestivé a hlavně jsem nevěřila, že už má být konec, prostě jsem tu bolest jakoby neprožila, první jsem užívala, věděla jsem, že to přijde.. Přežít se to ale určitě dá, jen za sebe jsem byla jakoby odrozena a necítila jsem to, že porod řídí mé tělo a mimčo..
https://www.modrykonik.cz/blog/simcatom/article/narozeni-terezky-bxn0lk/ tady sem popsala mé zkušenosti s mým porodem.
Tak lezim na pokoji....v osm rano jsem dostala tabletku a nic....boli me podbrisek a v krizi (bolest prichazi a odchazi), ale oteviram se pomalu.Mam pocit že ze zadku mi leze bernardyn 🙂 A to je teprve zacatek co....
Tak vyvolavat zacali v pondeli rano a mala se narodila ve stredu 17:27......vyvolany porod je dle me proste na prd.
Mojí kamarádce dali první tabletku ve středu, porodila až v sobotu císařským řezem, protože se prostě neotvírala ani po x dalších tabletkách. Takže tohle je, stejně jako porod samotný, individuální...
Vyvolavali mne porod kvuli preeklampsii. Mela jsem uplne zavrene porodni cesty, tableta do delohy nesla zavest, tak mi zavedli nejake tycinky na zmekceni cipku, udelali hamiltona a pak uz zavadeli tablety vzdy po 12 hod. Celkem 4. jak mi tvrdili, to bylo maximum, co mi mohli dat, pokud by nezabralo, udelali by mi cisare. Po posledni tablete mela mala strasnou tachykardii, chtela ven, ale bez kontrakci to neslo. Zkusili posledni moznost - pichnout vodu. Potom se to konecne rozjelo... a brutalne! 😝 Prijali me ve st odpoledne a porodila jsem vaginalne v patek v noci od pichnuti vody a prvnich kontra za 2,5 hod.
Bolí to zavádění tablety?
@sim007 no priznam se, ze tehdy mi to tak ani neprislo. Akorat byla v nemocnici nuda a otrava, ale bolesti fakt az posledni dve hodky. Kdyz se na to divam zpetne, tak to asi fakt mazec byl. 😅
@lasicek mne to teda bolelo fest. Ale vydrzet se to da. Hrdlo byva uz vetsinou spotrebovano, takze za cipek do delohy. Ale myslim, ze minimalne do hrdla by se to melo zavadet. V pochve to nema smysl.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, zavedli mi tabletku v sedm ráno, kolem osmé začali kontrakce, mimina byla venku šest hodin po zavedení tabletky. Jinak mi bylo řečeno, že pokud kontrakce nepřijdou do dvou hodin po zavedení tabletky, dostanu ještě jednu. Celou dobu jsme byli s manželem na porodním boxu a byl se mnou.