Vyvolání porodu. Máte zkušenost?

luciichell
10. únor 2025

Hezký večer, ráda bych se zeptala, která z vás si prošla vyvoláváním? A v jakém týdnu? Termín porodu jsem měla 3.2.- na kontrole rovnou proveden Hamilton. Nic se nedělo -ani špinění jen mírné bolesti podbřišku. Dnes opět kontrola,41tt- cs 4 opět proveden Hamilton ( kdy teda ten dnešní byl bolestivější ač ho dělala ta samá doktorka) nastalo i špinění,a celý den takové bolesti a tvrdnutí a docela pravidelné. Nyní zatím nic. Pokud prý neporodim,tak ve čtvrtek do porodnice na hospitalizaci- a bude se vyvolávat. Zajímá mě,jak moc velký rozdíl to je- přirozeně x vyvolávání. 🤔😐
První porod před 5ti lety, přímo na termín a za sebe bych řekla, že docela rychlý ( od půlnoci lehčí kontrakce, před jednou ranní jsem se naložila do vany a bolesti byly horší,v 1:15 jsme byly v porodnici,kontrakce po 5min otevřená na 7- monitor, klystýr a ve 4:05 byla malá venku) zajímá mě,zda ten vyvolávaný může trvat dýl, případně na co si dát prosím pozor? Raději bych,aby se malý rozhodl sám,ale stále nic😐😞 děkuji za odpovědi.

luhana
10. únor 2025

@luciichell
Ve 41+3 tt mi porod vyvolali, u nás v porodnici déle přenášet nenechávají. Kontrakce začali až po druhé zavedené tabletě. Syn se narodil cca za 2,5 hodiny od první kontrakce. Bylo to celkem rychlé, ani to nějak nebolelo. Ale vzít to zpětně, uz bych do toho nešla. Syn je hodně dráždivý, od narození neklidný. Přisuzuji to tomu vyvolávanému porodu. Dcerka se taky narodila ve 41+3 tt, přirozeně, byl to fičák. Nesrovnatelný zážitek oproti vyvolávačce.

jittuli
10. únor 2025

@luciichell do čtvrtka času dost 💪 to klapne. Vsadila bych na noc ze středy na čtvrtek 😁 nebo dnešní úplněk! 😀
Měla jsem Hamiltona ve čtvrtek, odešla zátka a slabí poslíčci pár hodin, jinak nic. V neděli nástup k vyvolání. Další Hamilton a píchnutí vody a porod se rozjel. Držím place 👍

vlasta1981
10. únor 2025

@luciichell ahoj . První holku v 41+3 ale já už špatně cítila pohyby . V půl jedné tabletka oxitocinu , pichlá voda ..kolem 3 hodiny jakoby náznak nějakých kontrakci a ve 4h byla holka venku 😁

veronikalam
10. únor 2025

Mam 2 deti a obe rozene vyvolavanym porodem. Prvni syn zaveden balonek s olejem, v 22 hod. Prakla voda a rano tableta oxytocinu, narodil se kolem 11 hod. Na porod syna nevzpominam jako prvorodicka rada. Druha dcera taky vyvolavany porod o moc lepsi. Kolem 10 zavedeno a ted uz nevim co. Mirne kontrakce, ktere vubec nebolely. Manzelovi jsem volala, ze mam kontrakce co ,3 minuty a ze to nevypada na porod. A on i presto prijel. Kdyby ne tak to ani nestihne. Porod hodne rychly a skoro bez bolesti. Vzpominam na nej moc rada. Dcera byla na svete ve 16 hod. I porodni asistentka koukala, ze uz rodim.

veronikalam
10. únor 2025

U druhého vyvolávány diky tehotenske cukrovce.

ee.liska
10. únor 2025

První porod vyvolaný ve 24tt trval cca 8h, vyvolání tabletkou. Druhý ve 38tt, protržením vaku blan, něco přes dvě hodiny. Třetí porod překotný. Čtvrtý KP vyvolaný tabletou a zase necelých osm hodin

ee.liska
10. únor 2025

Jinak ti držím palce, ať je vše ok 🙂 Rozdíl mi nepřišel až tak velký. Jinak třetí porod také 38tt a čtvrtý 39tt

makmak28
10. únor 2025

Já byla vyvolávat kvůli slabým průtokům placentou... Termín jsem měla 12.3., do porodnice mě přijali 20.2., vyvolávat začali 21.2. a malá se narodila 24.2.
Vše bylo jen zavádění tabletek, když tři dny nic, tak mi dali tabletu s vyšší dávkou a po chvíli lup a tekla voda.
Porod byl sešup, od prasknutí vody hodina a třičtvrtě a malá byla na tři zatlačení na světě 😉

aedoss
10. únor 2025

Jak píšou holky, do čtvrtka času dost. 😉 Druhý porod byl vyvolávaný, dopoledne dvě tablety, narodil se nějak po druhé hodině. Bylo to poměrně rychlé. Mně osobně nejvíc ničilo, že jsem měla od půlnoci zákaz pití a v porodnici bylo poměrně přetopeno. Bylo mi opravdu špatně z toho zákazu vody, kvůli případnému císaři. Jinak v porovnání s přirozeným porodem jsem měla pocit, že kontrakce nemají takovou tu křivku nahoru, dolů, nádech, výdech a jedem nanovo. Že to jeden vrchol za druhým. No a třetí měli vyvolávat taky. Přenášela jsem 13. den. Večer mi zavedli něco, nějakou tyčinku, prý se po tom nerodí. Ráno v šest byl malý na světě a vzal to takovým fofrem, že jsem byla ráda, že jsem už v porodnici. Držím pace, ať to dobře dopadne. 🍀

lenerka1
11. únor 2025

Zkusila bych to popohnat doma. Existují akupresurní body, které spouští porod (dají se dohledat na netu), super je bylinná napářka a u mě nejvíc pomohl kořeněný koktejl, i Dr. Na příjmu potvrdila, že skořice pomáhá.

sdzu
11. únor 2025

Já měla dva vyvolávané porody, děti se narodili 41+5 a 41+6.
Byla jsem nicméně zavřená úplně, tak žádný Hamilton ani nemohl být.
Srovnání s nevyvolávaným porodem nemám a dost se od sebe lišily. Starší se narodil 24 h po zavedení balónku (na tabletu nedošlo, protože se po 12 h porod začal rozjíždět) Za mě příjemné, že jsem byla už v porodnici a nemusela jsem při kontrakcích řešit dopravu do porodnice. Velké bolesti jsem měla až po prasknutí plodové vody, asi 1,5 h do konce. Ke konci poranění, ale velká vlna štěstí.
U druhého pomohly až tablety, po silnější dávce během 10 Minut silné kontrakce po 1,5 Minutě. Od této chvíle to trvalo už jen 2,5-3 hodiny do narození dítěte. Poranění jen nepatrná, já byla jen rychlým náběhem kontrakcí trochu převálcovaná, jinak bezproblémový porod, klidné a pohodové miminko. Jen teda hormony štěstí z narození miminka se dostavily pořádně až několik hodin po porodu.

eviicka
11. únor 2025

Mám za sebou dva vyvolávané porody, oba tabletou, oba celkem rychlé, bez komplikací
1. 6,5 hodiny po první tabletě, 41+1
2. 4,5 hodiny po první tabletě, 40+2

Držím palce.

makmak28
12. únor 2025

Jak zmínila @lenerka1 popohnat doma taky nemusí být špatný nápad. Navíc příroda to zařídila celkem šikovně a dost často pomáhá obyčejný sex, případně masturbace (doufám, že mě tu nikdo neukamenuje za takové výrazy 😅). Je to pěkně vysvětleno například zde: https://m.maminka.cz/clanek/udelam-si-to-hezke-...

alexandra65
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru