Vyvolání porodu - jak to probíhá? Je to horší, než "normální porod"?

joann
31. črc 2018

Holky,ráno nastupuji do porodnice na vyvolání. Jak to probíhá? Vyvolají mi to už zítra nebo az další den? Je to opravdu tak strašný oproti "normálnímu" porodu?

mievsa
31. črc 2018

@joann Vyvolávali hned ten den. Při příjmu mi doktor zavedl půl tablety. Další už nebyla třeba, porod se rozjel dobře. Nebyla to žádná hrůza. V 10h tableta, kolem obeda začaly slabší menstruační bolesti. Větší bolesti začaly večer kolem 20h, voda praskla ve 22:00 a ve 23:24 byla malá na světě.

lenkajan
31. črc 2018

@joann Myslím, že v každé porodnici bude postup trochu jiný a vyvolání bude probíhat dle připravení těla k porodu. Taky záleží, jestli jde o první či druhý porod. Já měla vyvolávaný druhý porod, nastoupila jsem ráno, tabletu zavedli za hodinu a večer jsem porodila. Vše rychlé a bez problémů.

terezapetrova
31. črc 2018

@joann tak asi záleži kolika ty tt jsi a zda se potykas s nějakými komplikacemi. Me vyvolavali v den nástupu rano cca 8,30h 1 tableta 38+0 z důvodu neprosperujiciho těhotenství . Porod normalni bez komplikaci, voda prasknuta lekarkou, v 14,45 syn na světe. Další budou mít treba špatně zazitky. Asi záleži jak je tělo připraveno ale i to by mel lékař napřed resit.

terezapetrova
31. črc 2018

Jo a v mem případě slo tedy o porod s prvním synem..

oveckaluky
31. črc 2018

Já měla nástup ve středu, od té doby denně jeden oxytocinový test, jestli se porod vyvolá. \první tabletu na vyvolání mi dali až v neděli, malá se narodila v pondělí odpoledne.

rsr
31. črc 2018

Já třetí porod v termínu, těhotenská cukrovka a velké dítě, byla jsem na 3cm v den nástupu, zavedli dohromydy 4 tablety, vždy 2 denně a porodila jsem až třetí den, po tom, co mi doktorka píchla vodu. Ale to bylo už rychlé, v 8:30 píchli, v 11:02 bylo po. Ty dva dny slabší bolesti, které po několika hodinách přešly.

zutinka
31. črc 2018

Už je to nějakou dobu.V den nástupu Hamilton(druhy porod).Ten se mnou nic neudělal.A druhý den tableta zavedena po 10.hodine.A dítko bylo na světě chvilku po poledni.Vsichni byli překvapení že je to tak rychlé.Prvni porod také vyvolavany-byl delší cca 4hodky trval.Nekonecne 4 hodiny.Ale každá to máme jiné.

terezak88
31. črc 2018

Tak u me to teda takova idylka nebyla, vyvolavany druhy porod tableta zavedena v 8:30 bolesti nastoupily do 15 minut a byly co 2 minuty a strasne silne nedokazala jsem se uvolnit a vklidu se otvirat, po sesti hodinach otevrena na 4 cm a to uz jsem místy myslela ze vypustim dusi, pichli mi epidural, ktery hned zabral a ja se uvolnila. Male začaly blbnout ozvy tak pichli vodu a to uz byl fofr a behem 20min byla na svete 🙂

joann
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
avital
31. črc 2018

Vyvolavali mi v den nastupu, na kazdyho to asi pusobi jinak. Se mnou tabletky neudelali temer nic, tak mi ve 21h praskli vodu, to zacaly kontrakce, ale otvirani nic, tak mi pichli epidural, chvili jsem si jeste sedela a najednou se mi chtelo tlacit, tak rychle na kozu a na dve zatlaceni bylo dite venku. Siti mi prislo delsi jak porod, ale byla jsem tak umrtvena, ze jsem se sama vycurala az druhej den, takze zadny boleni. Kdybych vedela, ze druhej porod bude stejnej, tak bych byla tezce v klidu🙂)

mamamtbo
31. črc 2018

Ahoj! Me porod vyvolavali hned 2x..Prubeh porodu zalezi na tom, jak je telo pripraveny..Poprve to bylo docela drsny, podruhe brnkacka! Hodne stesti!

rajecka
31. črc 2018

Mohu srovnat oba porody v rozmezí dvou let a vyvolávaný byl opravdu mnohem bolestivější, ale zase rychlejší.

biedronka10
31. črc 2018

Ja vyvolavany. V 41+4. Jeden den nastup s neuspesnym hamiltonem diky kteremu jsem noc pred porodem prozvracela s migrenou. Rano tableta, stacila jedna. Porod celkove priserny, extreme bolestivy, zdlouhavy a s komplikacemi, sahla jsem si na dno. Primar mi potvrdil ze kontrakce u vyvolavaneho byvaji horsi. Prvni dite 4 kg. Vic ti psat nebudu at te nestresuju, stejne je to individualni. Ja jen doufam ze uz takovy nikdy nezaziju.

snezenka123
31. črc 2018

já mám srovnání.
první dva normální a třetí vyvolávaný cca 10 dní po termínu...kolem 9h dali asi půl tbl a do půl hodinky naskočili celkem pravidelné a bolestivé kontrakce...v 11 udělali klystýr a to už bylo mnohem horší a v poledne, když mi píchli vodu(píchala snad na třikrát, vůbec jí to nešlo) už jsem myslela že umřu..bolestí jsem nemohla ani chodit, kroutili se mi palce u nohou☹
Malá se narodila v 13.23.
takže sice "rychlý", ale za mě už nikdy...
první porod bolel, ale bolesti byli přirozené a zvětšovaly se postupně...od největších bolestí trval cca 5h.
druhý byl úplně v pohodě, ještě rychlejší(od fakt velkých bolestí asi 2-3h) a bolel mnohem méně🙂
teď jsem zvědavá na můj 4.porod v listopadu🙂
Tobě držím palce ať to máš rychle za sebou🍀
T

katka900
31. črc 2018

U mě 4 tablety a stejně se nic nevyvolalo. Syn se narodil po 2 dnech.

veraakubik
31. črc 2018

Mám srovnání normální a vyvolávaný..Všechny-celkem 4 byly stejné,rychlé,pohodové..Jedinej rozdíl byl v tom,že mi primař zavedl půl tabletky.To bylo kolem 8,do pul 12 se nic nedělo,nic nebolelo,pak začaly bolesti jako když nemůžu na velkou,nebyly nějak bolestivé,bolesti přišly až kolem půl 2 a to se to pořád ještě dalo a pak ve 14:08 byla malá na světě,takže já v tom viděla rozdíl jen v té tabletce..

zuzik24
31. črc 2018

Mám velmi čerstvou zkušenost, dcerce je pět dní, vyvolávaná den před termínem kvůli těhotenské cukrovce. Jednalo se o třetí porod a byl ze všech nejhorší. Měla jsem vyvolávanou i první dcerku, kterou jsem přenášela a to mi během neděle podali ráno a večer půl tablety, nic, druhý den jsem byla otevřená na dva prsty a dali mi v osm ráno tabletu do hrdla, v jedenáct píchli plodovku a ve tři byla malá na světě, žádné dlouhé kontrakce, za mě super. Druhý byl normální, taky během šesti hodin odbytý. Tak jsem myslela, že tohle bude stejné, nebylo. První celou tabletu mi zavedli v osm, další celou tabletu v deset, otevřená jsem byla na dva prsty i v jedenáct, takže mi podali nějaký roztok do kapačky, kdy zesílily kontrakce a měla jsem se víc otevřít. Kontrakce zesílily, ale neotvírala jsem se. Tak mi udělali klystýr, píchli plodovku, to už byly kontrakce silné, ale otevřená jsem byla na čtyři prsty. Takže mi dali další roztok do kapačky na zesílení kontrakcí a to zabralo tak, že jsem viděla všechny svatý, nutilo mě to sice tlačit, ale kontrakce jsem musela prodýchávat, protože jsem byla otevřená na šest prstů. Došlo i na oblbováky, ale teda ty moc nezabraly. Takhle to šlo až do večera a v 19.12. se konečně malá narodila. Byla teda veliká, 51cm a 4270g, ale i tak mě překvapilo, jak to bylo hrozný na to, že to byl třetí porod 😀 Tak doufám, že u vás všech to bude probíhat jinak než u mě, držím palce a přeju hodně štěstí 🙂

joann
autor
1. srp 2018

Holky, tak se mi to nakonec rozjelo v noci samo a Adamek se po dvou hodinách narodil 😀

mievsa
1. srp 2018

@joann No paráda 😊 Moc gratuluji ❤

zuzik24
1. srp 2018

@joann Gratuluji a přeji hodně zdravíčka :-*

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru