Ahoj holky, zítra jdu na vyvolání porodu. Už 10 den přenáším. Před pěti dny proveden Hamiltonův hmat a vůbec nic, možná pár poslíčků, břicho kleslo. Budu rodit po třetí, ale obě děti jsem rodila přirozeně. Vůbec nevím jak umělé vyvolání porodu probíhá. Napište prosím Vaše zkušenosti a pocity. Díky moc
@anabel321 Rodila jsem jednou popohnane, odtekla voda a neotevirala jsem se, pak mi porod vyvolavali uz ve 20tt, ale predpokladam, ze to bude podobne. Vecer mi zavedli tycinky na roztazeni/dozrani cipku, rano mi pak dali tabletku na vyvolani porodu, uz po prvni mi zacalo tvrdnout bricho, dostala jsem pak dalsi dve a vecer porodila. U donoseneho miminka to muze byt trosku jinak, ale proces asi bude podobny. Posledni miminko jsem rodila poprve uplne prirozene, a musim rict, ze to byl nejlepsi porod. U tech vyvolanych mi nabehly kontrakce hrozne rychle a silne, v podstate jsem si mezi nimi ani neodpocala. Prirozene to vse slo pomalu a intenzita se stupnovala, nejhorsi byla posledni cca hodina, u vyvolaneho to byl zaprah prakticky ihned.
Mě vyvolávali porod u syna, ale nemám zatím srovnání s přirozeným porodem.
Já nastoupila v pondělí do nemocnice...ráno v 7 zavedená tableta a nic se nedělo, druhá tableta v 11 dopoledne a furt nic. V úterý to probíhalo stejně a ve středu v 7 ráno poslední tableta. Jelikož se nic nedělo, tak v 11 píchli vodu, napíchli mi oxytocin a epidural s tím, že takhle ten porod mnohem víc bolí a pak už to byl v podstatě fičák. V půl 5 byl syn venku 🙂
První vyvolávane. Zaveden balonek (šetrnější než tableta), hned začly kontrakce po 5min, ale neotvirala jsem se. Balónek vypadl po 12h, otevřená na 1-2cm. Pak jsem si nechala epidural, ale stejně jsem se otvírala neuvěřitelně pomalu. Celkem to trvalo 24h. Porodila jsem 41+2
@anabel321 tak já v podstatě kontrakce necítila vůbec...než mi ho píchli, tak jen pár slabších a pak už vůbec. Jen teda moje tělo reagovalo na oxytocin moc rychle, takže jsem rodila s plně najetým epidurálem, což by se kvůli tlačení v kontralcích nemělo...takže jsem rodila aniž bych věděla, kdy mám tlačit a tak. Ale zvládli jsme to a nic moc hrozného to nebylo....
Já mám první vyvolaný, druhý přirozený. A ten druhý byl oproti tomu vyvolanému celkem děs, byl jako hodně vleklý. Vyvolaný porod nastoupil rychle a šup šup. Ale to máš fakt individuální…
@anabel321
Mě porod vyvolávali ve 41+3tt. V 8 ráno zavedená tabletka v 11 h druhá a první kontrakce začali okolo poledne. Pak už to byl fičák. Kontrakce byly krátké, intenzivní a šly rychle za sebou. Epidurál mi byl nabídnut, ale nepřišlo mi to teda nějak strašně bolestivé, tak jsem ho odmítla. Ve 14.46 h byl syn na světě. Rodila jsem poprvé, tak nemám srovnání s přirozeně rozběhlým porodem. Ale za mě to nebyla žádná hrůza. Přeji hodně štěstí.
Oproti vyvolavanemu porodu svaty cisar holka...Prvni porod zaprah hned kontrakce co 5 min.poslednich 11 h co minutu (na oddech mezi kontrakcemi jsem mela tak 20 sekund) a pro tisen pludu nakonec akutni cisar pro nepostupujici porod,celkem jsem tskto rodila 15 hodin bez vysledku,druhy porod rovnou cisar a nelituju,vse bylo lepsi nez ten vyvolavany,ten uz nikdy...PS:bez epiduralu bych prvni porod nedala...
@izzylka
Mne epidural vubec nenabidli. Dokonce jsem rikala, ze umělý kontrakce boli vic, kdyz po me PA hazela oci v sloup, ze me to boli 🤦
@anabel321 uz bych na nej z duvodu 10 dni prenaseni znova nesla. Pokud jsou prutoky a voda ok, nevidim duvod. To dite nevi, ze doktori maj nekde napsaný nejaky cislo pro prenaseni...
Miminko zkratka jeste nebylo pripraveny, umelym kontrakcim se bránilo a zablokovalo si pater. A rok s ditetem, ktery ma kidd syndrom a 10 doktoru mi neveri, prptoze v cechach to neni uznana diagnoza fakt nikomu nepreju 🙄
Oba porody vyvolávané .. první z nepřipraveného hrdla, takže první den tableta na dozrání hrdla (a celý den flakacka na rizikaci, protože až na kontroly se nedělo vůbec nic), druhý den vyvolávací tableta skrz hrdlo... První poslíčky po poledni jsem zaspala... Ve tři praskla voda a v šest byl malý na světě.
Druhý porod už sestouple mimi a pripravene cesty, v deset příjem + tableta, někdy po poledni přijel manžel, těsně před tím pichli vodu... Tentokrát jsem poslíčky neměla, ale bolel mě kříž jako u menstruace... Ve dvě hodiny hotovo.
Oba porody bez anestezie, neměla jsem pocit, že by nějak bolely, ale byly velmi intenzivní (u obou jsem měla pocit, že bych potřebovala pauzu, že je to vyčerpávající a vlastně i moc rychlé).
První nástřih a větší siti a hlavně asi dva týdny otok, druhý pár stehů, o kterých jsem druhý den už nevěděla.
Každopádně držím palce, ať je vše co nejvíc ok 😉 .
@izzylka ani slovo. V 7 rano nastup, kapacka s oxytocinem, v pul 8 mi praskla voda, dala me na box, udelala klystyr a nechala me beze slova tam 🤷
V 9 se sel manzel zeptat co teda jako bude a jestli mame porodit sami nebo nekdo prijde 😂
Jestli ji tam potkam znova, tak ji rovnou vyhodim z pokoje 😜
Pokud jsi zitra 41+3, tak neprenasis, ale jsi 10 dnu po terminu. Nevim, jake jsou duvody vyvolavani, ale normalni delka tehotenstvi je 38 az 42 tydnu.
Ahoj😊 pokud nemáš žádné komplikace, má miminko čas do 42+0, pak až jde o přenášení.. Jestli nepomohl Hamilton, asi miminko ještě není připravené se narodit, např nemusí být správně dorotované na průchod porodními cestami. Kdybych měla mít vyvoláváný porod, zjistila bych si jaké jsou možnosti a hlavně jaká jsou možná negativa takového vyvolání. Žádné miminko nezůstane uvnitř matky, každé se jednou narodi 🙂 jen doktoři rádi jedou podle tabulek a toho, jak je to pro ně nejjednodušší. Hodně štěstí 🍀❤️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já měla 2x vyvolaný a nemůžu porovnat s klasikou,ale vyvolané bolesti jsou intenzivnější a častější...není mezi nimi moc času.. ale v klidu😉 ženská vydrží všechno ☘ a za miminko to stoji❤ hodně štěstí ☘☘☘