Ahoj holky, dneska k večeru jedu na příjem, mám pozitivního streptokoka a porod budou muset vyvolávat. Prosím jak to asi probíhá a dají mě hned na porodní sál nebo na pokoj? Nechají vykapat kapačku atb a pak mi dají teprve tabletu? Za jak dlouho po vyvolání jste rodily? Veze mě tam partner a přemýšlím, jestli ho pošlou domů nebo nás nechají spolu. Díky moc 😊
Jinak já jsem přišla, šla jsem na utz, ozvy, tlak. Zavedli mi tabletu a koukala jsem na pokoji na televizi.
U mě to trvalo cca 8 hodin než se rozjel porod.
Zalezi podle nalezu. Jestli je to na indukci nebo preindukci. Nekomj zabere prvni tableta, nekdo jich ma 5 a nic.
@hezz17 Tak 6 cm nic není ne? S tím jsem ještě byla doma 🤔
To je strašně individuální, mě začali vyvolávat v neděli v poledne a nic se nedělo, malá se narodila až v úterý pozdě večer. Než se vůbec začalo něco dít, ležela jsem na rizikovém oddělení...
@zoyee To muselo být hrozný tak dlouho čekat ne? 😟
Můžu se zeptat jaký jsi TT a proč chtějí vyvolávat ? To jako jen kvůli tomu strepkokovi ?
@klokanka31 tady zase nejaka drsna holka 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️6cm spont a 6cm vvolavanych je uplne neco jineho. A 6cm u jaruny je uplne jine jak 6cm u bohuny.
@hezz17 To není, 6 cm jako 6 cm...
@klokanka31 🙄🤦🏻♀️ pises ze do 6cm jsi byla doma. Takze spont, ne vyvolavany a to se holka vazne neda srovnat.
@hezz17 Ještě dýl, já na příjmu byla na 8.
@klokanka31 gratulujeme a posilame zlateho bludistaka. Jsi nejlepsi matka roku 👏
@hezz17 Ježíš proč?? 😕
@klokanka31 jako to čekání bylo blbý, ale mě nic nebylo, žádná reakce, nic. Takže ve středu ráno už jsem byla napsaná na sekci. Malá si to v úterý vecer rozmyslela, v 18:15 sama praskla voda, za 3 hodiny byla venku. Žádná další medikace, epidural nic. Jenom prostě trvalo, než zacala akce 🙂
@zoyee Tak to je moc dobře že nakonec šla sama 🙂
@klokanka31 ne každý, zejména když se vyvolává porod
Já byla v porodnici již od 0 třeba. Na porodním pokoji když jsem měla 1 😁
Ale měla jsem to celé rizikové, špatný monitor, proto si mě tam nechali... A streptokok je, tipuji, něco podobné. Víc se to hlídá
@inkheart Tak hlavně jestli mimčo bylo v pohodě 🙂
Me vyvolavali a na porodni pokloj jsem sla kdyz jsem byla otevrena na 1-2 cm cca, asi jim bylo blby, ze tam lezu uz dve hodiny po zemi.. v tom jsem pak pokracovala dalsich x hodin..
@agneska7 Jsem na preindukci, před tím nástupem jsem jsem toho právě moc nevěděla tak mi dávají tablety na přípravu porodních cest a od včera se modlím abych už porodila 🤦🏻♀️ Dneska 41+1, doktorka mi vysvětlovala že je to doporučeno tou zdravotnickou organizací a je to běžná praxe.
@pommpomm1 A řekli ti ten důvod? Ono totiž vysvětlení „je to běžná praxe“ není důvod k vyvolávání porodu. Důvodem je třeba těhotenská cukrovka, preeklampsie, apod. Běžnou praxí je spousta věcí, které by se dělat neměly a jsou zbytečné. Ale jestli jsi prvorodička, tak chápu. Taky jsem byla před prvním porodem nezkušená a neinformovaná. Držím palce, ať netrpíš moc dlouho. A hlavně, ať porodíš přirozeně.
@pommpomm1 Taky ti přeju ať už konečně porodíš. Ale docela se divím že ti porod vyvolávají, já myslela že se to dělá až po 42.týdnu.
@cikitkapb Zálezi na porodnici, kazda to ma jinak. V Motole me byli ochotni nechat jenom 7 po terminu, v Pribrami az 14 dni..
@klokanka31 Díky, porodila jsem 9.3. v 8:58 a od začátku do konce 27 hodin 😖 Naštěstí z toho nemám žádné trauma a špatné zážitky i když to bylo vyčerpávající
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pommpomm1 já byla na normálním pokoji, na sál dávají až když si otevřená na 6cm. Ale to záleží na nemocnici. Jinak já se i při tabletách trápila 4 dny. Atb jsem dostala až poslední den.