Ahoj,
tak mě napadlo.. Je s porodem a vysokým krevním tlakem něco spojeného? Cokoli. Vyvolání, císař, horší porod nebo lepší?Nějaké léky před porodem nebo prostě cokoli?
Jsem dnes 37+5, beru Dopegyt 3x1 ale mám pocit, že s pokročilostí těhu moc nefunguje
Tak odpověď na tvou otázku by dala na celou učebnici 🙂 Souhlasím s Melis, a hodně se taky kouká na to, jestli je jde jen o vysoký tlak, nebo jsou k tomu i jiné příznaky. (bílkovina v moči, otoky končetin a někdy i v obličeji, bolesti hlavy...). Pokud se objevují tyto příznaky, mluvíme pak o preeklampsii a to se potom těhu ukončuje císařem - třeba i předčasně (ale ty už máš za dva dny 38+0 - mimi donošené, tak nedonošenec už ti nehrozí). Držím palce, ať jde porod jako po másle a tlak se udrží pod přijatelnou hranicí 😉
Ahoj, já jsem ke konci těhotenství měla vysoký tlak. Dostala jsem domů tlakoměr a 3x denně jsem se musela měřit a telefonovat paní doktorce svůj tlak a ona mi upravovala přes telefon prášky. Měsíc před porodem si mě kvůli tlaku nechali v porodnici. A o ten měsíc jsem porodila dřív (ale nebylo to kvůli tlaku, miminko se špatně vyživovalo kvůli špatně položelný placentě) a rodila jsem císařem (ale dvojčata a obě položený úplně blbě) 🙂
Takže tlak mi jenom kontrolovali a upravovali prášky. Neboj, taky jsem byla bezradná a všechno dobře dopadlo! Držím palce!
@lakukacka Ahojky, měla jsem u prvního dítěte hodně vysoký tlak, před porodem 180/130 a byla jsem neskutečně oteklá, tak, že při dotknutí kůže mě to bolelo. Bylo to sice před 17-ti lety, ale když jsem přišla do poradny v pátek, objednali mě na další vyšetření i s mým stavem až v pondělí. V úterý už jsem akutně jela do porodnice, kde mi hned dělali císařský řez v celkové narkóze. Jen bych Ti chtěla poradit, pokud jsou u vysokého tlaku i hodně otoky, neváhej a nedej se, hned to řeš. Můj malý, než se dostal na svět, se ve mě potom dusil a museli ho cca 6 minut křísit. Později se u něho projevila lehká mozková dysfunkce - ADHD, postižený není, je to slabý handicap, je více hyperaktivní... Takže tlak ani otoky nepodceňuj : přeji Ti hodně štěstí
@lakukacka Ahoj, tvé téma je duplicitní a proto jej zamknu. Obrať se prosím na témata doporučená @petrajavor, které tímto děkuji za pomoc Hezký den všem! J.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lakukacka ono hodne zalezi na tom,kolik tten tlak mas.Kdyz je sice vysoky,ale ne moc,tak se jen sleduje a bere ten Dopegyt.Kdyz je vyssi vic,tak ti muzou jeste nejake leky pridat a porod ti muzou vyvolat.Kdyz je vysoky hodne,treba 190/120,tak ti nejspis udelaji cisarsky rez.Pak taky zalezi na vysledcich z krve,odbery na biochemii.Ono vzdycky zalezi na situaci a lekarich.U kazdeho to muze byt trochu jinak.
To,ze cim vic tehotenstvi speje ke kpnci,tak ten tlak muze nebo vetsinou bude stoupat.