Vim, ze uz tohle tema tady bylo xkrat, ale musim jeste jednou ho sem sloupnout 😀 Nevim jestli to tak ma jeste nekdo dalsi, ale proste nesnesu vlozky strasne mi to vadi a irituje me to, ted pod vlivem hormonu je mi normalne do breku z toho ze proste to budu muset nosit 😀 ja vim, ze je to uplna prkotina ale jak dlouho jste je musely nosit ? Vadili vam ? Kolikrat si i rikam ze bych teda nejaky jakoze kalhotky neco jak maj duchodci 😀😀 proste jsem z toho uplne spatna 😀😀
@amazonkajanik 😀😀 uvidime rikam tohle je vec ze ktere mam hruzu, ale dekuju jako ono nic jineho mi ani nezbyde nez to pretrpet 😀... nad kaliskem taky premyslim ale to je jeste hooodne daleko snad😀...
Podle me po porodu zena zaziva tolik pocitu, ze vlozky jsou to nejmensi 🙂. Mela jsem cisare a vlozky jsem mela asi 5 tydnu. Ale zhruba po tydnu jsem zacala davat slabsi.
@amazonkajanik Jak s tema sitovanýma kalhotkama? od znamé jsem se dozvěděla at na ty se vybodnu, že je to zbytečný...popřípadě kde ste je kupovala a kolik těch vložek po porodu?
@jituli84 Jestli se mohu pripojit k diskuzi, tak za me sitove kalhotky urcite ano. Mimo jine jsou rozhodne vice pohodlne. Nedokazu si predstavit narvat vlozku takove velikosti do klasickych kalhotek. Ja je kupovala na Amazon, ale v nemocnici mi jich dali asi padesat.
Mně se taky vložky eklujou, ale náhodou...ty fošny jsem používala asi čtyři tejdny a jak mi byly příjemný! Žádnej igelit a v kombinaci se síťovanejma gaťkama superprodyšný 😂
co treba pak na doma pouzit menstruacni kalhotky?ma s tim nekdo zkusenost?
Vadilo mi to. 6 tydnu hruzy. Musela jsem mit mexa upnuty kratasky, tam narvany ty hruzny vlozky. Jakmile by se ta vlozka hla nebo se spodary bytahali, tak bych silela. Proste strasny.
@zelenaesmolda menstruacni kalhotky urcite ne. Ocistky jsou infekcni. Jento proste stara krev. Hnije to atd. Miliarda bakterii. Neni to jako klasicka menstruace. Urcite ne. To ti reknou i ve spitale. Kravina jsou i naky ty borovy vody a sedat si do nich. Nejlepsi je jen obyc voda a osprchovat. Zadny veci si nikam nepatlat
Vložky jsem neměla od puberty a děsila jsem se toho. Ale přežila jsem to, síťovane kalhotky byly nakonec ok a díky vložkám se pohodlněji sedělo...
A jestli něco fakt doporučuju, tak každou sprchu končit studenou, snižuje to otoky a co není oteklé se mnohem rychleji hojí.
@jituli84 tyhle teď používám a jsou moc dobrý. Ještě mám batist a ty jsou taky fajn. Jsou tvarovane. Nevím, ale jak to vychází cenově. A síťovaný bombarďáky jsou super vynález. Nikde to netlačí a vložky to drží na místě. Od puberty jedu v tampónech, a vložky se mi taky příčí, ale po porodu jsem ráda, že je mám. Po prvním porodu jsem nosila týden, teď jedu už 14 dní, ale to mě trápí nejmíň.
ja se ti nedivim, ja z z toho mela hruzu taky. Nakonec fakt byli prijemni sitovany kalhotky a ty vlozky, ja pouzivala ty samu a jeste z tesca ty poporodni - byli delsi nez ty samu ale jak rikaji holky, ja davala dve tri ze zacatku pak uz min ale ty kalhotky porad.
Vložky jsem na posledy použila v 11 letech. Bála jsem se toho, div jsem z toho nebrečela, vložky nenávidím. Ale v období šestinedělí, pro mě byli, jako sůl nad zlato. A se síťovkama to samé, nosila jsem je asi 4 týdny, byla to pohoda. Rodila jsem KP, nástřih fakt velký. Sprchovala jsem každou návštěvu wc. Takže za mě vložky a síťovky 100% ANO. Nedokážu si představit, že bych měla zařízlé spodáry v jizvě. Jizva mi vedla od hráze přes třísla až ke kraji půlky. Vedla šikmo.
Ja taky vlozky moc nemusim, ale po porodu jsem za ne byla vdecna. Nedovedu si predstavit zavadet si tampon a navic to by musel byt super extra savy, ja mela ocistky hodne silne a krvacela jsem celych sest tydnu, ke konci uz pak mene. Vyzkousela jsem ruzne vlozky a za me nejlepsi Batist, nosila jsem je skoro az do konce a v pohode. Sitovane kalhotky jsem nosila v porodnici a asi tyden doma, pak jsem nosila svoje. Uplne mi nevadily, ale moje bavlnene bombardaky mi byly pohodlnejsi. Zadnej strach, udelas si to podle sebe jak budes potrebovat..
@makronka222
to je vlastne pravda,na to jsem zapomela,ze jsou ocistky infekcni.
ja jsem mela porod lehoucky,ani jeden steh takze u me zadne extra krvaceni nebylo tak proto me to napadlo 🙂
@lovemusicsun tampon určitě ne, to by si koledovala o zánět
Za mě jsou super vložky batist flower, jsou delší než ty samu, byly mi pohodlnější. Ty síťované kalhotky jsem měla molipants a byly taky v pohodě, za kalhotky jsem je vyměnila doma cca za 2 týdny. Pro mě teda ty mega vložky byly asi nejmenší problém z toho všeho 😀
@jituli84 oboje v lékárně a ty sitovky jsou fajn. Navic se do kalhotek musí vlézt min 3vložky, což klasické nepoberou. Jo a udávají, že jsou jednoraz, ale dají se preprat v ruce. Byla jsem za ně fakt ráda, pac jsem si nešikovným prevalenim ve spánku vytrhla 3stehy, takže vložky pobiraly co měly a zároveň byla dole volnost a vzduch. Na hojení mi pomohl hodně hemagel
@lucifux ježíš, to muselo být hrozné. Já jsem v té rychlosti nestihla odmítnout nastrih a taky to byl mazec. Poslední steh těsně u konečníku a to byl syn maličký. Ještě 3měsíce po porodu mě jizva bolela
@amazonkajanik Teda holky nestraště, bojim se porodu i tak 😲
Vlozky jsem koupila v lekarne, vubec uz nevim kolik alw aspon 4 balíky urcite. Mela jsem je 6tydnu, pak jsem dostala menstruaci, ale to uz stacili obyc vlozky. Jinak.. Sitovane kalhotky jsem mela dvakrat a pak si od mamky vzala nekolikatery starsi vetsi kalhotky a nosila ty. =)
@jituli84 každá to má jiný. Naše prababy musely po porodu zpět na pole a my se valime 4dny v porodnici 😂 ten den, co jsem rodila, nás tam bylo 16, 4 holky na císaře a z těch 12 jsem byla já a holka ode mě z pokoje, co jsme si nemohly sednout. Chlap mi musel koupit v lékárně antidekubitni kruh.
@amazonkajanik popravdě.. Byl to fakt mazec. Já tu jizvu cítím občas ještě teď. A to jsem skoro 8 měsíců po porodu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hele v pohodě ...duchodcovske rozhodně ne, ty nedychaji. Však až se budeš hojit, budeš ráda i za ty šílený fošny, 😉😁 a ty síťové kalhotky nos také co nejdéle. Spodek potřebuje vzduch. Navíc,jestli jsi zvyklá spíš na tampony, tak v tomhle období to budeš muset překousnout, ale tvá pozornost se bude ubírat jiným směrem. Jinak za mě, než tampony, tak raději kalisek.