Prosím o radu jaká je přibližná denní spotřeba jednorázových vložek do podprsenky? Jde mi hlavně o to kolik jich do porodnice. Děkuji
Jde o tom, jak moc to "poteče" 😀 Vím, že některé maminky mají větší spotřebu, jiné menší. Ale jedno balení, si myslím, bude stačit. Kdyžtak ti někdo určitě donese, kdybys potřebovala 😉
jak píší holky, jedno balení 🙂
V porodnici jsem mela vlozky z dmka a od jonson's. Ty z dmka jsem mohla hned zdimat, nevydrzely nic.Ty druhe jsou super, na ty 4 dny mi stacilo 8 paru.
do porodky stačí bohatě vzít jen pár kousků já měla 8 párů a bylo to zbytečně moc. mlíko stejnak u 99% žen naběhne až pár dní po porodu, do tý doby vložky potřebovat nebudeš a 4. den po se chodí domu. tahat s sebou celý balení je podle mě fakt zbytečný. nech krabici doma, kdyby bylo potřeba,tak ti může muž donést další.
Plně kojím a vložky do podprsenky jsem nepoužila ani jednou. Mléko mi samo od sebe neteče, ale není to jeho nedostatkem, protože malá přibírá na horní hranici "tabulek". Takže je to asi dost individuální. Já si do porodnice brala celou krabici, a ta zůstává i po několika měsících netknutá. 🙂
deně jsem měla tak 3páry od porodu... nedoporučuje se nosit jednorázovky déle nez den kvůli bakterijím... je to individuální.
Já využila jen jeden pár při odchodu z porodnice a měla jsem ho na celý den. A mléka jsem měla dost. 🙂
Krabice do porodnice staci. Ja napr rodila planovanou sekci, plne kojila od prvniho prilozeni uz v den porodu, mleka tolik, ze mi teklo stale. Takze u me spotreba ano, baleni na 5 dni v porodnici mi stacilo akorat.
Max. jedno balení a i tak ho v porodnici určitě nevypotřebujete celé..Já v porodnici nepotřebovala vůbec ale pak už ano. A rozhodně taky doporučuji johnson's. Vyzkoušela jsem více druhů a u ostatních jsem se v noci budila úplně slitá mlékem..
Já použila jen asi 2x. Zaparila se mi z nich prsa a udělal se mi ekzem (mám atopicky po celém těle) pak jsem použila latkove, ale nebylo mi to příjemné, tak jsem vychytala, kdy to teče (většinou při kojení teklo z druhého) a použila papírové keapesnicky, které jsem po kojení vyhodila. Ještě se prodávají takové jakoby zasobnicky místo vložek. Vložky mi přijdou trochu nechutné. Obzvlášť jak je tam teplo a sladko.. všechny maminky, co znám a jejich děti měly moucnivku používaly jednorázové neprodyšne vlozky.
Já jsem zase případ, kterému dost teklo mléko ještě před porodem, a vložek jsem (před porodem, ale samozřejmě hlavně po) spotřebovala spoustu. Spokojená jsem byla kromě těch johnsonových taky s jednorázovými z Tesca a pak s látkovými od Aventu (přes den, na noc jsou málo absorbční). Plastové sběrače mléka/ chrániče bradavek jsou taky super, hlavně při kojení na druhé prso, já jsem kolikrát zachytila i třeba 20 ml upotřebitelného mléka. Doporučuju od Medely, i když jsou drahé. Měla jsem i Nuk a mají divný tvar, přilnou jen k určitému tvaru prsa - k mému teda ne.
co jsem slysela tak je to fakt dost invidivualni.. moje mamka odkojila 4 deti a vlozky do podprsenky prej nepotrebovala nikdy... ale nekomu tece mleko hodne a spotrebuje jich hodne.. proste si kup nejaky baleni a uvidis jestli to vyuzijes nebo ne 🙂 Kdyztak dokoupis.
V pôrodnici som nepoužila ani jednu. Mlieko nabehlo až 3.deň, problém s pretekaním prišiel až po pár dňoch.
Ahoj, řekla bych, že je to dost různé. U prvního dítěte mi prsa tekla více a tak jsem měla i větší spotřebu, u druhého od začátku nebyly skoro vůbec potřeba. Ona se laktace v porodnici teprve rozjíždí, takže mléko začíná téct až tak druhý, třetí den a to už spíš půjdeš domů. Doporučuji v porodnici nějaké vložky ani moc neřešit a stejně tak i v prvních dnech doma...důležité je, aby prsa mohla větrat a dýchat. Mě pomáhalo po každém kojení hezky vyvětrat, nechat uschnout, máznout bepanthenem...vložky jsem nosila jen mimo domov.
Záleží na tom, jak rychle se rozběhne kojení, ale zpravidla stači jedno balení do porodnice. Po tom, kdy se laktace ustálí bych doma zvážila použítí bavlněných, pracích vložek. Dají se prát na vysokou teplotu, jsou ekologické a na bradavky určitě příjemnější než jednorázovky.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jedno balení bude stačit 🙂