Zdravím ženy, za měsíc mě čeká druhý císař a začínám být nervózní.
První dítě mě potrápilo a nakonec akutní císař. Teď mě byl rovnou napsán kvůli bolestem břicha....
Všichni co je znám mi říkají že druhý císař byl horší, že i uzdravení bylo pekelný. A já se fakt děsim.
U první dcery jsem se snažila o porod skoro celý den, kontrakce jak na houpačce a nakonec jí sláblo srdíčko 😭musela hned ven. Já byla tehdy vyklepaná nevím zda to bylo únavou či tím císařem samotným ale prostě jsem se klepala snad dva dny v kuse, dávali mi i léky na to. Po císaři peklo, břicho se uzdravování dva roky . Šílený bolesti, křeče, silná MS. No prostě nerada na to vzpomínám. A teď když mi někdo řekne, že druhý bude ještě horší.... Mám z toho fakt neskutečný strach 😶. Protože si říkám, že už to snad ani horší být nemůže.... 😭😭
Mám úplně opačnou zkušenost. První císař akutní, druhý plánovaný a v rámci možností pohodička. Mnohem lepší rekonvalescence, hojení v pohodě, ještě v porodnici jsem se rozkojila.... pro mě to bylo skoro terapeutické po tom prvním hodně dlouhém a vyčerpávajícím porodu.
Mám za sebou dva plánované a u druhého to bolelo víc (nevím, jestli to bylo objektivní, ale měla jsem prostě takový pocit), rekonvalescence byla rychlejší. Měla jsem ale pokaždé ale jiné stehy atd, takže je možné, že to bylo i tím. Podruhé byly klasické, co se musí vytahovat a možná i proto to tolik bolelo, když mi to pak vytáhli, docela se mi ulevilo a pak už to bylo jen lepší.
Nevím proč tě straší. Já mám za sebou tři císaře a určitě nebyl žádný horší jak ten první. U třetího jsem byla dokonce fit nejdříve ze všech. Hlavně si to nesmíš připouštět. Přeju ti hladký a klidný průběh 😊😉
Děkuji ženy 🌞 čím víc se to blíží tím je to horší. Ale chápu že to je u všech když se to blíží.
No když budeš mít hlave, že ti bude horší, tak to horší prostě bude. Psychosomatika dělá dost...
Obě sekce plánované, rekonvalescence po tom druhém nebe a dudy - mnohem lepší, neboleloto tolik atd.
Mám za sebou dvě sekce a druhá byla lepší.Jednak byla plánována ,takže jsem se mohla psychicky připravit a taky už jsem věděla co a jak takže jsem to zvládla lip.Bude to dobrý ❤️
Děkuji všem ♥️
Ahoj, prvni cs akutni - bolelo, ale fungovala jsem, dalo se. Druhy takovy poloakutni, byli jsme domluveni, ze uvidime jak porod postupuje a kdyz to nebude idealni, dame sekci. Bohuzel jsem mela hrozne nizky tlak a nesmeli mi byt podavany leky proti bolesti. Takze jakmile to prislo k sobe, “uzila” jsem si to v plny parade. Neskutecna bolest, leky mi mohli nasadit az treti den a to uz se moc nechytaly. Takze zalezi i na takovych kontextech 😊 hodne stesti
První dcera přišla taky císařem pro nepostupující vyvolávaný porod. Naprali do mě snad všechny hnusy a vyzkoušeli všechny praktiky a nakonec si 2,5 hodiny nepamatuju, jak už jsme byla bolestí úplně mimo. Při císaři mi pak bylo příšerně zle, bylo mi na blití, přes obličej mi dávaly mokré hadry, přišla jsem o hodně krve, takže i zvedání bylo příšerné. Skoro jsem omdlela, měla jsem mžitky před očima, museli mě ve 2 chytat a vést na záchod a pořád jsem nevěděla, jestli omdlím nebo se pozvracím nebo obojí najednou. Žaludek jsem měla na vodě 2 dny a to tak, že jsem se nebyla schopná celé ty 2 dny nic sníst.🙈 Druhý porod byl sice taky neplánovaný císař, ale spustil se sám, byla jsem si v klidu doma, nenechala si do sebe píchnout jediný medikament a při císaři mi bylo dobře, žádné nevolnosti, mžitky. Druhý den jsem se normálně sama zvedla, došla si do sprchy, i jsem se zvládla upravit, vyčistit zuby a hned jsem fungovala. 🙂 Jen mě to pak doma mnohem déle bolelo. U první jsem odcházela z porodnice už bez léků, u druhé mě to bolelo snad přes 2 týdny, ale to bych přisuzovala spíš tomu, že jsem doma měla miminko a k tomu 2 leťáka, takže odpočinku moc nebylo ...
Já mám za sebou tři císaře první byl akutní a myslím že byl nejhorší, druhý byl taky akutní kvůli srdíčku malého ale už sem věděla do čeho jdu hojení lepší i jsem zvládla dost věcí rychleji a třetí už byl plánovaný a musím říct že nejlepší a hojeni taky ..určitě bych strach neměla ....za mě byl nejhorší první a mám císaře z odstupem dva a pak jeden rok
Druhý císař byl mnohem lepší s to byly oba plánované. Věděla jsem, do čeho jdu, byla jsem klidná a kývla na všechny nabídky něčeho proti bolesti. 😁
Mam 3 cs, prvni akutni, druhy a treti planovany - nemam zadne negativni vzpominky na zadny z nich, jen u toho posledniho jsem uz vazne vedela do ceho jdu a byla jsem psychicky vyrovnana a naladena - myslim, ze to prispelo k rychlejsimu uzdraveni. V patek me rizli, v pondeli dopo uz jsem byla s plne rozkojenym miminkem doma. Drzim pesti. Ha si dala i homeopatika na operacni hojeni a na rozkojeni. Zkus treba i to.
@drzticka81 můžu se zeptat jaká homeopatika ??
Mám za sebou tři a druhý byl úplně nejlepší. Byla jsem fakt strašně rychle fit. Když si vzpomenu, jak jsem nějakou dobu po prvním nemohla vstát v noci k postýlce, tak u druhého se to vůbec nedělo
Ahoj, taky přidám zkušenost. První akutní císař pro preeklampsii, druhý již plánovaný. Oproti prvnímu byl druhý procházka růžovým sadem. Vstávala jsem po 24 hodinách, po prvním po 12,nasledne po 6.u prvního jsem měla dva dreny, u druhého žádný. Teď jsem věděla, že si mám vzít s sebou glycerinové čípky, abych nemusela tlačit na wc a prostě vše bylo lepší a rychlejší.. Samozřejmě ty nervy před byly hrozný
Mám dva plánované, doporučuju spinalni anestezii, umrtveni od branice dolů, při vědomí a luxus, všechno vím, rekonvalescence na pohodu. Probrala bych to klidně akutně s psychologem, ten stres a obava není ideální.
Jak píšou ostatní maminky. První akutní pro nepostupující porod a potom hrůza a děs. A druhý plánovaný, uplne v klidu. Krásné a rychle hojení, vedela jsem do čeho jdu. Ještě mi vybrali srusty po tom prvním a ja si dělala srandu z doktora, že mi mohl rovnou udělat i liposukci. Ne fakt nastav se v hlavě. Vse si připrav a bude to dobrý. Držím palce
Druhý císař byl NESROVNATELNY s prvním..u prvního jsem myslela, že se z něj snad nevzpamatuju. Ta bolest, ty hnusne procedury okolo...
U druhého vše lepší. A výrazně. Hned bych šla do třetího.
Jinak z druhého jsem měla homeopatika a opravdu věřím, že velice pomohly s hojením.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, mám za sebou 2, první akutní, druhý již plánovaný. Druhý určitě nebyl horší, spíš tím, že byl plánovaný tak to bylo víc vklidu, i hojení bylo lepší.
Hlavně se toho neboj. Zvládneš to!
Silní MS je spíš daná tím, že se v těhotenství roztáhnou cévy dělohy.