Jdu s dotazem na holky, které už rodily třeba i vícekrát 🙂. Čeká mě teď druhý porod - u prvního jsem zažila jen nějaké maličké poslíčky jako MS, přenášela jsem 11 dní a po neúspěšném vyvolání /nepřipravené porodní cesty/ byl akutní císař 😨. Teď jsem 6 dní po termínu a 5 nocí v kuse skoro nespím - bolesti začínají navečer nebo kolem 11 v noci, začínají po 30 min, 20min, po 10min, někdy i několik hodin po 5 min - naprosto pravidelné - nejvíc hlavně po půlnoci a k ránu, přesné jako hodinky - vždy 60ti vteřinové, jsou takové, že je zhluboka prodýchávám a hlavně nejdou zaspat, sprcha nebo vana pomůže na chvilku a jede to celou noc nebo až do dopoledne - dnes k ránu jsem vyčerpáním spala skoro v sedě, ovšem vždy jen na pár minutek, než se dostavila další bolest/ kontrakce/ posel. Je to vždy velký tlak - první dny havně do kříže, tvrdé břicho, teď už i tlaky jakoby hlavičkou ...... tu první noc ve 4 ráno jsme už jeli do porodnice, ale nebyl ani zkrácený čípek. Teď mám za sebou další 2 kontroly - čípek už je zkrácený, ale ne úplně. Můj dotaz zní - nějaký tip jak se vyspat? Mám ještě 3letou holčičku, takže spánek přes den nejde /hlídání máme minimální/ a hlavně jakmile si lehnu, ihned to nastoupí, a nejsem si jistá, kolik takových nocí ještě dám. Mám ještě 3letou holčičku, hlídání minimální, takže už si moc nevím rady.
@kamiska Tos mě potěšila že to pak bylo tak rychlé. Malá je zlatíčko, ta si vystačí a je hodná, problém je že já neusnu - protože v té poloze ležmo to prostě okamžitě začne bolet po těch intervalech, že neusnu. A ten nedostatek spánku mě ničí.
@carolyncassady ja myslim, ze priroda neni blba. Urcite se jednu noc super vyspis a pak porodis 🙂 - u me to tak bylo. Holt hledat polohu, co ti nejmin vadi.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Asi se to takhle akcne chysta. Malou posad pred televizi - za tech par dni se to nezblazni a bez lehout. Nebo ja pred porodem lezela na matraci na zemi a staveli sme vlackodrahu a tak. Ja mela u prvniho bolesti asi mesic v noci - ne teda takhle, ale budilo me to. A porod byl rychly - od 11 bolesti, ve 4 prdla voda a zacly akcni bolesti a 6.21 malej narozenej.