ahoj ženy, od rána mě bolí bříško, (zítra začínám 40.tt) teď trošku bolesti zesílily, plus se přidaly trochu záda. Tak nevím jestli už mám kontrakce nebo planý poplach. Voda, ani hlenová zátka neodešla. Břicho mám pořád vysoko a malej sebou šije. V úterý jsem byla v porodnici na monitorech a řekli mi, že už jsem na porod krásně připravená. Takže vlastně nevím co mám dělat, jestli tam jet a nebo ještě počkat. Díky za odpovědi, jsem prvorodička a prostě mám strach, že to nepoznám.
@terinkaaaa přesně jak píše
@zlatulka89, do po koupeli uvidíš, jestli to jsou jen poslíčci nebo jestli už jde "do tuhého" :D pokud ti nepraskla voda ani neodešla hlenová zátka, tak to zase hned tak nebude, takže raději v klidu doma, než ležet dalších 24h v porodnici a porodit třeba zítra nebo pozítří...já jela u prvního při pravidelných kontrakcích 5min a tentokrát se rozhodně nikam hnát nebudu, jako prvorodička jsem ještě nevěděla, kolik mám času, teď pojedu určitě až s prasklou vodou nebo při kontrakcích tak co 3 min, ale také samozřejmě záleží, jak daleko máte porodnici, já to mám 3 min. takže b stačilo jet pomalu s hlavičkou venku :D :D :D (samozřejmě nadsázka)
@maki73 no mi teda neodešla ani zátka ani nepraskla voda. jela jsem tam jen s pravidelnyma kontrakcema co 5min. ve 3 rano jsem prijela a 6,40 byl maly na svete 🙂 ale určite bych teda taky co nejdyl vydrzela doma 🙂
Řekla bych, že je to k porodu, ale vydržela bych, až bolesti zesílí, pro mě bylo lepší skučet doma, než v porodnici do večera. 😉
Chci vydržet co nejdéle doma, ale asi si půjdu dát sprchu a úmýt si vlasy. No a uvidíme jestli to tím rozjedu 🙂
Až budeš mít kontrakci (bolení břicha) napiš si čas, pak zjistíš, jak rychle jdou za sebou, jak jsou pravidelný atp. Já jela při kontrakcích po 5ti minutách, bez odchodu hlenový zátky, vodu píchali až v porodnici, mimčo se narodilo dvě hodiny po příjmu. Sleduj ten čas a uvidíš, zda se pořád opakuje, či se zkracuje. Ale pro uklidnění, i jako druhorodička jsem si nebyla jistá, zda opravdu rodim, takže se nestresuj, že jako prvorodička to nepoznáš🙂. Hodně štěstí!!!!
@terinkaaaa Tak co?
Tak bolesti přešly, takže zatím pohoda, takže asi poslíčci. Sice bříško mám tvrdý jako kamen, ale oproti těm bolestem, je to nic. No uvidíme, jak to bude dál pokračovat 🙂
@anezka1
@terinkaaaa Tak bez brzy do postele,at si co nejvic vyspala az to prijde opravdu 🙂 Drzim pesti at je to rychly.Hodne stesti tobe i miminku.
@anezka1 jeee děkuji moc 🙂 ale byla bych radši, kdyby už to bylo 🙂 však to znáš sama 🙂
@terinkaaaa Stejne si myslim,ze to prijde velmi brzy(pokud prave nelezis v porodnici)😉
@terinkaaaa tak cooo ? stale 2v1?
@anezka1
@zlatulka89 tak ženy, pořad jsme 2v1 :( nějak jsem se snažila spát, ale furt jsem měla křeče jak při měsíčkách. Ráno jsem si dala další sprchu a všechno jak zázrakem přešlo a funguju celej den 🙂 občas to zabolí. Malej sebou šije, takže nezbývá nic než čekat, až se milostpán uráčí 😀 a jestli to bude až za týden( TP), tak se mám na co těšit 😀 ale díky, že na mě myslíte 🙂
Joo a bolí mě akorát stydká kost, ale to se dá vydržet.
A muž mě ještě ráno řekne, ty to břicho máš furt víš a víš, misto toho aby ti klesalo 😀
Také jsem si říkala, jestli poznám kdy jet. Nakonec mi rupla voda o měsíc dřív :( ale ty kontrakce jsem pak v porodnici poznala bez omylu.
@terinkaaaa Tak už?
@anezka1 no furt nic, už jsem zoufalá a smířená s tím, že budu přenášet 🙂
@terinkaaaa Ta stydka kost me bolela taky,pamatuju si co krok,tak ostra bolest,pry jak to dite klesa dolu.Tak mas jeste tyden do TP..Zkus umyt okna,ja je jeden den myla a dva dny na to rodila 🙂 Doporucuje se i caj malinik.Tak at se furt neptam,napis sama az se bude neco dit ci to budes mit uz za sebou,samozrejme bude-li na to cas a chut.Jsem napnuta jak ksandy😉 Drz se.
@anezka1 tak ráda bych to už měla za sebou 🙂 včera jsem uklízela koupelny, vytírala země, dala si vanu a nic 😀 dneska je mi fajn, jak kdybych ani nebyla těhotná 🙂 dám vědět 🙂 a děkuji 🙂
@anezka1 tak zítra nastupuju, na zátěžák a budou mě vyvolávat porod. Tak ve čtvrtek by měl byt prcek s náma pokud nebudou komplikace. Bolestma tam umřu :D
@terinkaaaa Neboj, neumřeš, přežili jsme, přežiješ taky. 🙂 Pak nám dej vědět, až bude prcek na světě. 😉
@terinkaaaa Tak není to nic příjemného jako lázně, ale já se tak strašně bála bolesti a že to nemůžu vydržet. Nakonec ono si to tělo samo vede co a jak a jo, bolí to, ale prostě vydržíme to všechny a hlavně to potom. Jak mimčo vykoukne najednou víš, že je po všem a ten pocit, že jsi to zvládla a to miminko co budeš mít u sebe. Mě jak jí dali ještě od krve a umatlanou na prsa a ona se na mě dívala a chytla mě za ukazováček v tu chvíli jsem stejně nevnímala nic jiného.
@z_kopretinka já vím, že to bude bolet, já mám strach že skrz tu vyvolávačku to bude ještě horší!!! ☹ a taky tam nechci být moc za hysterku a nechci tam brečet 😀 jenže jak se znám ,tak v tý bolesti budu fakt nepříjemná, zlá a sprostá 😀
@terinkaaaa myslím, že jsou na to zvyklí. Sice jsem neměla vyvolávačku, rupla mi voda o měsíc dřív a pak se to rozjelo samo, ale brutálně do zad. Svíjela jsem se jak červ na háčku a skoro urvala madlo ve sprše. V druhé sprše si jen paní hopsala na míči a snad ani nefuněla. No a jak mě položili na boxu na lehátko, tak to byla konečná to už jsem fakt začala kňučet a u toho svíjení jsem jim normálně porvala ty igelity co měli jako jednorázový potah lehátka 😀 Dostala jsem teda pak epidural a neměnila bych, byla to božská úleva, ale nikdy ho nedají tak, aby působil u té fáze kdy se tlačí, ale to už opravdu tělo samo nutilo tlačit. Jak klesla hlavička do pánve tak to bylo o mnoho lepší. Za tu dobu co jsem čekala na pokoji jestli se mi porod rozjede sám rodilo několik maminek a z boxů bylo slyšet všechno a dokonce i z boxů druhého sálu přes zahradu a já nebyla rozhodně nejhlučnější 😀 Prostě každá to dáváme jinak a každá si jinak ulevujeme. Z toho co bylo slyšet z dalších sálů mám, ale i úsměvnou vzpomínku. PA tak už se blíží kontrakce, tak teď tlačte a do toho se ozval asi partner - dělej dělej, dělej to dáš (za to bych asi svého zabila na místě) :D
@terinkaaaa já jem začala rodit už po zátěžáku a bylo to v pohodě jak normální porod bez vyvolání
@terinkaaaa Ja mam za sebou taky jeden vyvolavany porod a dalo se to prezit,kdybych mela srovnavat,u spontanniho mi ty kontrakce prisly horsi,intenzivnejsi.Neboj,stoji to za to,az naposledy zatlacis a mimco vyleze na nas svet,zaleje te obrovsky prival nejen ulevy,ale hlavne LASKY.S cistym svedomim ti muzu rict,ze pro tyhle prvni pocity bych sla snad znovu rodit,jen je zazit znovu.Svym zpusobem ti zavidim😉 .Ver si,ver v mimco.A klidne si zanadavej,se tam nepos..ou.Pak zas pisni.Drzim pesti.
@emisekkk Tak je možný, že porodím už i zítra? Jsem totiž podle nich už na porod připravená, akorát malýmu se nechce a hlavně skrz vysokej tlak mě to vyvolávají.
@anezka1 vědět dám 🙂 a děkuji za podporu 🙂 já se na to malý těším, akorát prostě nemůžu pochopit, že třeba už zítra bude s náma 🙂 prostě mám pocity, že jsem špatná že nemám přirozenej porod
@terinkaaaa to si vůbec neber, hlavní je, že to děláš pro toho mrňouska co ho máš u sebe, aby byl v pořádku a ty také. Ber to pozitivně, doktoři ví proč to dělají a když dříve neměli znalosti, tak to kolikrát pak mohlo být na hraně pro oba. Já zase měla strach, protože mi praskla voda a kdo ví proč? Měla jsem strach, protože to bylo v 36tt. Chtělo se mi brečet, že jsem zklamala a nedonosila jí, ale v porodnici jsem se uklidnila a brala to jak to přišlo. Byla v dobrých rukách a nakonec to zvládla skvěle a musela být jen den na vyhřívání v inkubátoru než mi ji dali.
Držím pěsti ať to máte rychle za sebou a ať se brzy těšíš z miminka
@terinkaaaa Porod mi vyvolavali taky kvuli vysokymu tlaku,rano v 8 mi dali provokacku a do 10 hodin jsem si jeste poustela Nohavicu z cd,pak dali dalsi provokacku,to uz byly kontrakce trochu znat,ale porad se to dalo snest,visela jsem na telefonu a porad si s nekym volala a dopisovala.V pul 8 vecer mi rupla voda a pak uz to bylo bolestivejsi,ale fofr.Holka se narodila ve 3/4 na 9,takze za necelych 13 hodin.Cpali do me nejake leky na tlak,tusim ze Diazepam,dnes si myslim,ze jsem ty kontrakce diky tomu vnimala ne tak bolestive,ale muze me uz klamat cas(dceri je uz skoro 9).Zpetne jssem si rikala,ze jsem rada,ze jsem byla cely den pod dohledem,co kdyz bych to doma nepoznala nebo nestihla dojet ci me napadalo mraky jinych myslenek prvorodicek.Takze ano,pokud ti zitra vyvolaji porod,mimco se muze zitra narodit🙂.Urcite spatna nejsi,tyhle veci se absolutne nedaji ovlivnit!!!Timhle se rozhodne,ve svuj pravdepodobne posledni vecer jako samostatna jednotka, nestresuj.To zvladnes,zitra uz si ke svymu novymu clovickovi muzes privonet a zmackout ho v naruci.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
jestli jsou bolesti pravidelne alespon co 5 min. tak bych jela. kdyztak si dej vanu a uvidis co potom bude 🙂