Varixy v rozkroku a porod

krucis
19. čer 2019

Ahoj holky, blíží se mi termín a mám velké problémy s křečáky. Moje doktorka říkala, že by bylo škoda rodit císařem když je to už čtvrté miminko a mám je hned za sebou (prý prostor tam je), ale také se netají tím, že je to hodně. Posledně říkala "No ty se zhrozí až to uviděj..." Bude to na zodpovědnost zrovna toho lékaře, který bude u porodu. A proto bych se Vás chtěla zeptat, zda jste nějaká kvůli tomu opravdu musela na císaře, nebo jestli jste kvůli tomu měla některá problémy a komplikace u porodu nebo po něm (krvácení, prasklá žíla nebo tak něco... Děkuji za odpovědi

muhehehe
19. čer 2019

Samozřejmě nevím, jak moc velké ty tvoje varixy jsou. Já to měla taky dost a taky v těchto místech (jenom tam a jenom v těhotenství, pak se mi to vždycky stáhne). U druhého a i u třetího dítěte. Brala jsem denně šest detralexů, u druhého mám dojem že snad i osm (resp. Diovarix, Diorex apod.. má to milion obchodních názvů.... doporučená dávka je jinak jeden. To asi baštíš taky... pokud ne, začni 🙂 je to volně prodejný výživový doplněk na zpevnění cév, těhotenství není kontraindikací, mimču to údajně neva ani v těch koňských dávkách). Problém u porodu jsem žádný neměla, porod druhého dítěte byl s několika jednotlivými vnitřními stehy a třtí kousek se obešel zcela bez poranění. Když jsem před posledním porodem vyjádřila obavu, doktorka mi říkala, že opravdu nepamatuje, že by s tím kdy byl nějaký problém, že jsou ty žíly pružné a snesou vážně hodně a pokud je nějaké poranění, praská to okolo. Ale opravdu těžko takhle hodnotit, pokud to má člověk nějak brutálně moc, tak asi i ten císař je ve hře. Ale nikoho kdo by kvůli tomu rodil císařem neznám. Zato holek které měly tyto varixy a vše bylo ok, znám celkem dost.

krucis
autor
19. čer 2019

@muhehehe Děkuji za uklidnění. Detralex beru 4 denně a prý víc nemůžu...Při druhém i třetím mimi jsem měla taky křečáky, ale ne tak moc. Mám fialovou celou levou nohu od prstů až po levou půlku zadku....Bez punčochy nedám ani ránu, dost to bolí. Snad to půjde přirozeně i s touhle hrůzou. Jsem zvědavá zda se najde někdo u koho to nešlo.

muhehehe
19. čer 2019

@krucis Já začala na dvou detralexech a doktorka postupně navyšovala... tak snad věděla, co dělá 🙂 Musím mít teď žíly jako zahradní hadice 🙂 🙂 Nohu nezávidim, to musí být vopruz... ale co se týče porodu, tak noha je vlastně fuk, tam je na posouzení fakt jen to, jaký stav je na rodidlech. U druhého dítěte jsem taky nosila kompresky, protože mě bolelo i dost pod koleny, tak aby se mi křečáky neudělaly i tam. Neudělaly. U třetího mne pak trápil jen ten ,,podvozek", ale zas o něco víc. Byla období že mě to fakt bolelo hodně, a pak zas nějakou dobu klid... ještě to pak bolelo tak týden po porodu, to je asi spodek pořád dost překrvený. A pak klid. V jakém týdnu už jsi?

lpch
19. čer 2019

Ja jsem tez rodila s varixy na rodidlech, denne jsem brala 2 detralexy. Doktorka mi tvrdila, ze varixy nejsou kontraindikaci prirozeneho porodu, ze se nemam bat. Pouze je treba na ne upozornit personal na porodnim sale, aby to treba nestrihli

krucis
autor
19. čer 2019

@muhehehe 36tt takže se to blíží...Za dva týdny jdu na kontrolu ke svý Dr. naposledy a pak do nemocnice.Jsem zvědavá co oni na to.Snad to bude Ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru