Ahoj holky, nechali Vas rodit vaginalne když byl první porod CS?
Jedu do FNOstrava
Ja rodila normálně po CS, ono taky záleží jak dlouha doba uběhla od císaře, určitě budou hlídat tloušťku jizvy... Ja mela 4,5 roku od cs.. Problém s tim neměli, ale rodila jsem jinde
Také jsem rodila přirozeně, po 3 letech od císaře. Úplně v pohodě, jen kontrolovali jizvu před i po porodu.
Já po císaři (3.porod, kvůli příčné poloze). Musela 4. opět cisarem. Neriskli si to, přestože bych bývala chtěla. Ale museli by vyvolávat a malé mělo velký váhový odhad-bali se ruptury dělohy. Je Teda pravda, že malý měl 4 a půl kg.
Ve FNO jsem po cisari rodila dvakrat. Jen se ptali, kolikaty porod, jak probehly predchozi. To, ze by rodit po cisari mel byt problem, ani nenaznacili. Rodila jsem vzdy pred terminem, deti byly mensi. Myslim, ze jen u vyvolavani je treba na predchoziho cisare brat ohled.
Rodila jsem dokonce po 2 sekcich vaginalne... vsechno jde, kdyz se chce, jen staci najit vstricnou porodnici😉
@arwen666 zrovna tu ještě jsem 🙂
První porod 2016 - syn KP, chtěla jsem rodit spontanne, doktori super, podporovali me. Bohuzel se nepovedlo, syn si strcil do porodnich cest nozky. Personal porodnice super, i holky z pokoje si je pochvalovaly. K tem, co se staraji o novorozence jsem mela vyhrady, meli jsme mit bonding, ale nemeli, protoze synek nebyl uplne ok, tak nam ho vzali na sledovani, ale nebylo mi poradne vysvetleno proc.
Ale z posledniho porodu - pred tydnem - mam jiny zazitek. Syn se narodil 35+1, presto jsme meli bonding 2h. V prubehu ho dokrmili (kvuli nezralosti, mym mlezivem + mlickem z banky), vzali kapku krve na glykemii a az kdyz meli vysledky, tak prisli, ze je to spatny, ze mi ho musi vzit na kapacku atd. Vse vysvetleno, personal moc mily.
Druhy porod 2018 - prijela jsem uz s rozjetym porodem a u monitoru behem prijmu mela dcerka spatne ozvy. Bylo videt, ze personal je nervozni, mozna proto na me byla doktorka prisna, musela jsem si u vysetreni lehnout na zada, tlacit jsem musela na lehatku a byla jsem rada, ze mi dovolili na boku... K tlaceni me povzbuzovali, coz mi pozdeji bylo lito, ze jsem nemohla podle sebe. Kdyz uz byla dcerka venku, tak se uklidnili a byli ochotni diskutovat, jestli chci oxytocin kvuli placente atd.
Tentokrat mam zase lepsi zazitek. Lehat si na zada me nenutili, rodila jsem na 4, respektovali to.
Takze obecne si porodnici moc pochvaluju, ale muze se stat, ze kvuli komplikacim nevyjde vse podle predstav. Vysvetluji, co se chystaji udelat, ptaji se na tvoje prani (oxytocin na zavinuti delohy, vitamin K u novorozence), proste jednali se mnou s respektem.
@arwen666 kvuli predchozimu cisari bych problem ve FNO ze strany personalu necekala. Jsou tu ochotni zkusit i VBA2C (spontanni porod po dvou sekcich). Ale radeji bych si nacetla, jake jsou priznaky ruptury delohy, prece jen stat se to muze, tak abys to umela poznat a zavolat si vcas pomoc.
@arwen666 Já měla předchozí sekci ve 23.t. a dr říkala, že musí být porod do termínu, jizva ok, dítě hlavou dolů a odhad váhy do 4 kg. Malá vylezla dva dny před termínem a měla přesně tu odhadnutou váhu 3,5kg. Po termínu už jsem měla termín sekce naplánovaný, ale nadstandardní pokoj naštěstí slíbený kvůli separaci, kterou jsem nechtěla, protože běžně je pak žena na JIP bez miminka.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@arwen666 rodila som tak v Neratoviciach, musis splnat podmienky k VBAC ale vacsinou to nie je problem 👍🏻