V tehu posledni 2 mesice jsem brala zelezo pro nizke hodnoty z krevniho obrazu, mam v nem pokracovat i po porodu?
mám to samé a beru ho dál, minimálně v šestinedělí pak se uvidí, ale u prvního jsem brala až do 4 měsíce miminka... někdo i říká, že během kojení je taky zapotřebí... případně ho pak nahradit vitamíny pro kojící maminy 😉
já ho brala v prvním těhu i po porodu. Právě při kojení je železo prý strašně důležitý 🙂
mě zkontrolovali hladinu Hb v porodnici a doporučili mi brát železo i nadále....
Já ho taky brala v těhu, po porodu mi zkontrolovali hladinu a řekli mi, že už ho brát nemusím.
V těhotenství mi udělali krevní obraz a sestra tvrdila, že výsledky OK. Při porodu za mnou přišla lékařka, která mě rodila, zda vím, že jsem celé těhu měla nedostatek železa, zda mi to vůbec někdo řekl. Takže mi ho nasadili až po porodu a malému jsou 4 měsíce a beru ho do teď. Krevní obraz mi už nedělali, ale asi záleží na lékaři. Rozhodně doporučuji ho brát dále. 🙂
Ber rozhodne dal, nejlepe v prirodni forme, kterou telo dobre prijima. Po porodu potrebuje zena az o 100% zeleza vic nez pred tehotenstvim. Zalezi i na ztrate krve behem porodu. Predpokladam, ze po porodu jsi mela odber krve ke kontrole hodnoty..
Ahoj, chci se zeptat prave na ten odber krve- jeden mi udelali primo v porodnici a nasadíli zelezo. Ja si mam pry dalsi odber vyzadat u obvodniho lekare, ale nevim kdy? Poradite nekdo? Dekuji.
Mě doktor říkala, že v šestinedělí určitě to železo mám brát... takže jak půjdeš na kontrolu na gyndu v šestinedělí, tak bych se zeptala. 🙂
Určitě Vám museli brát krev na krevní obraz po porodu a dle toho zjistili jak jste na tom se železem. Ale taky bych nevysazovala ono to neuškodí ;) Nebo berte vitamíny pro těhotné a kojící nejlépe s postupným uvolňování.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
určitě nevysazovat, během porodu se taky nějaká krev ztratí, tak železo neuškodí, lékař vám jistě pak krevní obraz opět zkontroluje a podle toho rozhodne jak dál 🙂