V porodnici s partnerem nebo sama?

yanabella
27. zář 2024

V porodnici kde planuju rodit je moznost nadstandard pokoje s neomezenymi navstevami nebo doprovodu kdy partner taky spi pres noc na pokoji. Samozrejme za priplatek a pokud je volne misto. Co myslite ze je lepsi? Stejne budu asi po porodu jenom lezet v bolestech nebo kojit takze byt sama se sebou nemusi byt problem ale nevim jestli se nebudu v noci bat byt sama na pokoji v nemocnici. Vy co jste uz rodili, co doporucujete? Pritel by rad ostal i pres noc a ja nevim co by bylo lepsi, a precejen je to celkem dost penez.

lencaa11
27. zář 2024

@yanabella já měla nadstandart + manžel měl pristilku platil cca 5500kc a nelituji toho bylo to super hlavně klid vše pro sebe s miminkem mi manžel pomáhal atd ...

veronicka89
27. zář 2024

Ja teda po porodu v bolestech nelezela...jakmile splaskl otok, fungovala jsem normalne ...kdybych mohla beru pokoj sama a s chlapem bez debat !!!

klokanka31
27. zář 2024

@yanabella Určitě brát nadstandard a nechat si tam i chlapa, bude ti veseleji 😊

veronicka89
27. zář 2024

Hlavne teda bych zakazala nejake uklizecky 😀 a kontroly kdyz budu spat ...jak zo tu ctu , ze nekdo orijde v 7 na pokoj , nebo ze se 4x ta den vytira 😅 nedokazu si to predstavit...

konidana
27. zář 2024

Sama a bat? Nikdy! To je luxus mit pokoj sama pro sebe. A svyho chlapa bych tam taky nechtela. Ten mi stacil pri porodu. Pri prvnim porodu jsem teda nemela dobry pocit, kdyz mne nechali nekde v hekarne uplne samotnou a ani chlap tam za mnou nesmel (protoze tam byla moznost ze tam bude i jina zena) a sestra ani nikdo se tam taky strasne dlouho neukazal. To mi jako rodici prvorodicce prijemny fakt nebylo

veronicka89
27. zář 2024

Muj chlap byl se mnou porad a bylo to fakt super ...
Akorat asi 3h po porodu uz sel domu at se trochu vyspi ...( nadstandart jsem nemela :( ) asi zalezi na chlapovi ... me prijde i super ze muzu jit na zachod do sprchy a on hlida dite 😅

hennrietta
27. zář 2024

Nedávala bych takový peníze..🙈 To bych radši rodila ambulantně. Po těch pár hodin by mohl být manžel u mě jako osoba blízká. Kojit a tulit se v posteli můžeme i doma. 😊

malytlustyhroch
27. zář 2024

Manzel byl se mnou u druheho pobytu v porodnici, a bylo to pro me skvele. Syn skoro nespal, takze kdyz se zrovna nekrmil, tak byl s manzelem a ja vedela, ze muzu spat, aspon treba hodinu. U tretiho porodu to neslo, treti mimino bylo taky extremne nespave a kontaktni. I porod byl vyrazne snazsi nez ty probdele dny a noci po tom, tam jsem hodne litovala, ze neni manzel se mnou a nemuzem se vystridat.
Ohledne penez... tak pujcku bych si na to nevzala 😅 ale kdyz to financne mozne bylo, tak jsme to brali jako takovou velmi mimoradnou dovolenou. Priplatit si nadstandardni sluzby v porodnici bylo pro me smysluplneji nez takovy penize dat treba do sperku "za dite" - to zas nevedem u nas. Ale nekdo to citi treba obracene, nebo vi, ze by si s muzem lezl na nervy. Nebo ma dite, ktere jen spi a spi a na porodnici vzpomina, jak si tam bajecne odpocinul.

gruyerre
27. zář 2024

@yanabella proč bys měla vežet v bolestech??? K tvojí otázce, nadstandart rozhodně ano, ale manžela na noc bych tam nepotřebovala. Ne, že by mi tam vadil, ale nemusela bych ho tam mít.

1pomnenka
27. zář 2024

U nás si nelze v porodnici dopředu zamluvit nadstandard, porodím a buď je volný nebo ne. Nemůžu to řešit dopředu, když nevím, kdy porodím. Rodila jsem 2x a nikdy nebyl volný.

malytlustyhroch
27. zář 2024

Jo s jeste u tretiho to bylo myslim lito i manzelovi, zas z jeho duvodu, ze je proste uzasny pozorovat to miminko v tech prvnich dnech.

veroniquecz
27. zář 2024

@yanabella rozhodne spolu.

barulina
27. zář 2024

@gruyerre já třeba v bolestech ležela, ani bonding nemohl proběhnout a proč, protože ne každý má hladký prubeh

yanabella
autor
27. zář 2024

@lencaa11 to je suma za cely pobyt? Ja bych to mela za nadstandart 1500/noc nebo nadst.s doprovodem 2,5-3 tisic /noc

lencaa11
27. zář 2024

@yanabella ano myslím že to bylo 1100kc za den a manžel cca 600/800kc +- teď se to zdražovalo co jsem koukala

esmeralda11
27. zář 2024

Měla jsem nadstandard, kde byly dvě regulérní postele a manžel tam se mnou spal. Bylo to úžasný, že se od začátku mohl zapojit a já na to nebyla sama.

gruyerre
27. zář 2024

@barulina to je škoda, ale zakladatelka by měla vědět, že to není úplně běžná věc, aby někdo po porodu ležel v bolestech. Asi ji tim někdo se špatnou zkušeností strašil a teď si chudák myslí, že to tak má každá.

me_druhe_ja
27. zář 2024

@yanabella Já měla nadstandard, ale sama. Chlap tam vždy byl nějakou dobu a pak odešel. Nechyběl mi tam, byla jsem ráda,že mám klid. 😀 navíc malá byla kromě první noci uřvané dítě, takže by se ani nevyspal. Ale rozhodně bych pokaždé chtěla nadstandard a být sama. Kdyby nás tam bylo víc, tak by mě stresovalo, že moje dítě budí ostatní a nebo by mě naopak budili druzí. 😀

Jinak já po druhem, naprosto bezproblémovem porodu fungovala okamžitě, jako lanka. 😀 žádný problémy. Poprve to bylo o něco horší, měla jsem epidural, ale i tak jsem byla po pár hodinách fit. 🙂

lenerka1
27. zář 2024

Já bych za to byla ráda, v žádných bolestech jsem neležela a u prvního se dost nudila, u dalších doháněla resty v četbě 😁 Takže pokud by tam muž se mnou většinu času byl a sžíval se s miminkem, učil manipulaci, dohlédl na mimi, když bych šla do sprchy apod. bylo by to prima, stejně jako neomezené návštěvy. Zase i v případě komplikovaného porodu by se muž hodil...podávat mimi, přebalovat, uspávat, nosit jídlo, pomáhat do sprchy, to se sejde. Na mě vyšel vždy dvoulůžkový pokoj, vždy milá spolubydlící, tak jsme si i popovídaly a vzájemně přihlídly miminka, takže taky fajn.

marketa1218
27. zář 2024

Já jsem v žádných bolestech po porodu neležela, naopak jsem byla klidně schopná 2h po porodu odejít, jediné co, strašně se mi chtělo spát. Nadstandart jsem měla a užívala jsem si ten klid. Manžel tam byl každý den, ale spal doma. Kdybych mohla všechny jine návštěvy zruším 😄. To byla pohoda jako nikdy. Nemusíš vařit, uklízet, máš jenom to miminko. Odpočiň si pokud to půjde. 😉

yanabella
autor
27. zář 2024

@lenerka1 a kde je miminko pres noc? vetsinou na pokoji s maminkou ? (Pokud je zdrave a nevyzaduje si specialni peci)?

jaja01k
27. zář 2024

Za mě je ideál nadstandard bez chlapa 😀

veroniquecz
27. zář 2024

@yanabella ano, s maminkou.

lvl16
27. zář 2024

Já tu možnost bohužel neměla, ale rozhodně bych preferovala mít manžela u sebe. Hlavně u prvního porodu, kdy se u syna objevily tři hodiny po porodu komplikace, já byla psychicky úplně v prdeli a manžela ke mně už ani nechtěli pustit, když mi to přišli říct (protože přece "porodnice není hotel"). Dalších 10 dní jsem v porodnici prořvala, nejhůř mi bylo vždy v noci samotné na pokoji a s miminkem na JiP a věřím, že manželova přítomnost by mi celou situaci ulehčila. U druhého porodu by mi samozřejmě také bylo líp s mužem, ale to už musel být doma se starším 🙂. Bude-li třetí porod, tak pokud bude vše ok, tak určitě chci, aby byl ambulantní a po první noci valíme domů. Pro mě je pobyt v porodnici horší než samotný porod. A nezmám nikoho, kdo by z ní nechvátal domů teda :D.

eviicka
27. zář 2024

Já bych chlapa na pokoji nutně nepotřebovala, co jsem byla poprvé porodnici, tak měl manžel stejně dost běhání a zařizování, chodil do práce a návštěvy nejsou přes den omezené, v noci se alespoň mohl vyspat.
Bolesti jsem neměla, ale těžký začátek ohledně kojení ano a to by mi stejně moc nepomohl. Nadstandart volný nebyl, ale pokaždé jsem měla štěstí na fajn spolubydlící, takže to ani tolik nevadilo.

exbordelar
27. zář 2024

Jezis, ja bych tam chlapa nechtela 😅
Byl u prvniho porodu, a behem druheho a tretiho hlidal deti. Ale vubec mi tam teda nechybel. Ja jsem potrebovala dostat do jine dimenze a soustredit se na porod. On by me u toho akorat rozptyloval. A po poprdu na pokoji?! No te buh, ja mela v hlave jenom miminko a spanek. Navsteva dobry, ale jeho celodenni pritomnost by me obtezovala 🤣
Jedine, co mi bylo lito vuci nemu, ze nevidel ten okamzik narozeni a ty prvni chvile toho sveho ditete. To bylo uplne skvely.

dejvitka
27. zář 2024

@yanabella mela jsem nadstandard u obou porodu a je to vydaj, ktereho nelituju. Mužů na vedlejsich pokojich bylo vicero. Ja bych to ale nechtela. Byla jsem po cisari, sice to bylo na obsluhu narocne, ale chtela jsem lezet, vetrat jizvu, kazdou chvili u me byla sestra na pomoc s kojenim, odsavala jsem, do toho caste sprchy...atd. u toho bych nonstop nikoho nesnesla. Takze manzel chodil odpo po praci a po koupani miminka chodil domu. Pri druhem porodu uz nebylo co resit, hlidal doma prvni ditko.

lenerka1
27. zář 2024

@yanabella Samozřejmě s maminkou, proč by to mělo být jinak? Zdravé dítě od zdravé mámy netřeba separovat.

exbordelar
28. zář 2024

@lenerka1 protoze jeste v nedavne dobe (20 let) to samozrejmost vubec nebyla. Stejne tak nonstop pritomnost rodice u ditete vc. pobytu v nemocnici.
My se na stredni (zdravce) jeste ucili o tom, jak je celkem bezne, ze deti trpi hospitalismem, coz je takova forma dusevni rezignace. Je zpusobena nahlym a dlouhodobym odtrzenim ditete (hlavne kojencu a batolat) od matky. Dite pak uz ani neplace, ale ma monotonni pohyby - napr. se kyve dopredu dozadu, boucha pri tom hlavou o mrize postylky, nebo ty sprusle kouse, vyvojove se vraci o nekolik mesicu (roku) zpet, napr. se zacne znovu pomocovat, i kdyz uz bylo predtim bez plen, misto recove artikulace vydava jen zvuky apod.
Myslim, ze uzakonene pravo aby byl rodic u sveho maleho ditete neustale pritomen, je snad od roku 2005-2008...? Takze opravdu celkem nedavno. Zaplatpanbuh, ze uz je to pryc!

kubesovaadelka
28. zář 2024

@veronicka89 já se omlouvám, ale dělám brigádě uklízečku v nemocnici a ono se bohužel musí, já jsem si po porodu taky říkala, proč tak často, vždyť já tam nenaslapu. Ale prostě uklízečky to mají v osnově jako povinnost chodit několikrát za den vynést koš, vytrtit. Ať už kvůli hygieně rodičky, nebo miminku které jen pár hodin na světě a upřímně si nedovedu vynášet koš s vložkami až po 3 dnech, jen proto, že si rodička nepřeje

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru