V porodnici miminko oblékají do vašeho oblečení?

tynkaa
3. čer 2015

Ahoj . Chtěla jsem se zeptat když jste v porodnici miminko vám oblékaji do vašeho oblečení nebo tam nějaké dostanu ?

vosinka
3. čer 2015

@tynkaa Všude mají erární, vlastní až na cestu domů. 🙂

sandynka
3. čer 2015

To záleží na konkrétní porodnici. Většinou asi půjčují, ale někde ne - přímo požadují ať máte vlastní. Já rodila v Chomutově a tam oblečení nepůjčijí, máte mít vlastní. Většinou lze najít na internetu v požadavcích - informacích konkrétního gyn-por oddělení. 🙂

tynkaa
autor
3. čer 2015

Děkuji 🙂

andelka
3. čer 2015

U nás dávají, ale pro druhátko jsem měla i své vlastní, protože když se mimčo poblinkalo např. v noci, tak se mi nechtělo lozit po oddělení kvůli košilce. Tak jsem měla dvě svoje košilky a jedny dupačky. A svoje plínečky pod hlavičku a na utírání. Stejně tak dávají košile, ale podruhé jsem měla jen svoje, je to příjemnější a člověk je samostatnější.

me79
3. čer 2015

Mne se mala narodila kolem 22.30. Oblekli ji do jejich dupacek a rano, když prisla sestra ukázat přebalovani apod, zadala mě už o naše oblečeni. Ale jak bylo již psáno, najdi si na netu přesne požadavky konkrétní nemocnice.

veronika182
8. čer 2015

U nás v porodnici je oblečení pro miminka erární, svoje mít nemusíme. Ale i přes to si svoje vezmu.

cabo
8. čer 2015

Zalezi na porodnici...... ja rodila v Brne u Milosrdnych bratri a tam meli pro mimi obleceni. A ne na pozadani. Mela jsem suplik,kde bylo asi 5 kosilek, 6 dupacek, plinky. Jakmile bylo neco spinave,dala jsem do urceneho pytle a dalsi den mi ten dany pocet obleceni byl zase dodan.takze za me super!!!

tynkaa
autor
8. čer 2015

Taky bych tam chtěla rodit . Byla jsi ze vším spokojená jo ?

berusinecka
8. čer 2015

@tynkaa Nevím jak jinde, ale na Obilňáku v Brně (rodila jsem tam dvakrát) mají erární. Dostaneš daný počet košilek, látkových plen, dupaček, a jednu zavinovačku. Když něco zašpiní tak každé ráno sanitářky dávají věci čisté. Proto aby každá maminka měla na pokoji daný počet věcí. Při odchodu z nemocnice se zase vrací. Samozřejmě jsem měla košilku, dupačky, ponožky, čepičku,....vlastní. Měla jsem jen po pár kusech. Je mi jedno jestli bylo v erárním nebo ne. Spíš kdyby se mi hodně poblikalo např v noci, tak abych nemusela za sestřičkou. Samozřejmě plenky vlastní, ale když má miminko nějaké problémy nebo maminka a je na novorozeneckém tak tam plenky dávají vlastní.

smallinka
8. čer 2015

jak kde, Brně u Milosrdných bratří mají oblečení pro miminka jejich vlastní, potřebuješ pouze na cestu domů 😉

nonnni
8. čer 2015

@tynkaa povetsinou erarni, ale je lepsi zkontrolovat si to primo s vybranou porodnici.

Ja jsem tedy rodila v polovine rijna a dite mela 3 dny jen v plence a nekoupane, zabalene jen v bambusove plene, kteru jsem menila...az vecer pred odchodem domu jsem si ji vykoupala a dala ji nas overalek, i kdyz erar poskytovali. Mala proste byla znama, jako ta vecne naha a nekoupana 😀 Nejsem zadna uber alternativni matka, ale tohle jsem si proste udelala po svem, ale vlastne nikdo nic nenamital, akorat jsem jim podepsala, ze mi nabidli pomoc (koupani atd) a ja ji odmitla...

kammka
8. čer 2015

svoje až na cestu z porodnice, pokud vím, tak třeba v Praze všude a druhé jsem rodila v Benešově a taky mají erár..vlastně jsem ještě neslyšela, že by si někammusely maminky přivézt na miminko z domova, pouze na cestu domů--

yildiz
8. čer 2015

U nas poskytuji erarni/zalezi na porodnici/juknout na web nebo se zeptat. .davali ho u kazdeho koupani denne..i zavinky atd davaji vse nove...ale oblecenicko jsem mela i sve..na prvni fotecku a tak..a i se vyplatilokolikrat to bylo bud male nebo mega velke 🙂 takze pak zalezi na kazde zda si vezme nebo ne..a pokud vlastni, tak hlidat 😉 aby neodlesli se spinavym pradlem ..

jitavrtule
9. čer 2015

rodila jsem v Praze Podolí, oblečko tam mají erární, ale takové dost user-unfriendly. Košilky na šňůrky a kolem pasu se váže čtvercová plenka na sukýnku. Košilky byly Ele obrovské a i když mi sestřička ukázala první den jak to kolem ní utemovat jako manžetu, mně se to prostě nedařilo, takže mi na ní spodek i vršek plandal a padal....což bylo fuk když byla v zavince, ale každé přebalení znamenalo, že mi dítě vypadlo z oblečení 😀
dávala jsem pak vlastní overálky, bylo to pro mě podstatně jednodušší na manipulaci. Přesně jak píše yildiz, na vlastním oblečení velikosti líp sedí a je to pohodlnější i pro miminko.

ale co vím, jak v jiných porodkách mají i normální (moderní) oblečení, tam bych klidně dávala erár.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru