V kterém měsíci je nejlepší rodit?

sarahladynka
26. srp 2016

Holky , mám takový dotaz, kdyby jste měli znovu rodit a mohli si vybrat měsíc, který by to byl?Kdy myslíte, že je nejlepší porodit. V zimě, v létě na jaro?Díky za názory 🙂

carmilla
26. srp 2016

On to stejně nakonec život zařídí úplně jinak. Jak praví otřepaný citát: "Víte, kdy se pánbůh nejvíc směje? Když si děláte plány do budoucna..." Já jako učitel bych si z pragmatických důvodů vybrala, nebo měla vybrat spíš brzký podzim, abych na mateřskou nastoupila souběžně s prázdninami a už nenastoupila a nezasahovala do školního roku nějakým odchodem...Sama bych raději rodila někdy zjara - líbil by se mi duben-červen, ale to už letos neklapne. 😉

somalicats
26. srp 2016

Rodila jsem v zime, na jare a v lete. Kazdy obdobi ma svoje. Ke konci tehotenstvi v zime a na jare jsem skoro neotekala, na rozdil od letnich veder, kdy jsem mela nohy jak konve. V lete a na jare nemusis resit fusaky a kombinezy, kdyz chces jit s prckem ven. Je to asi celkem jedno, minimalne z meho pohledu 😀

scvrcek
26. srp 2016

Syn je v kvetnu a podle me idealni. Na konec tehotenstvi a sestinedeli jeste nejsou takova vedra, koncem leta jsme zvladli paradni dovcu i s mimcem, pres zimu byl jeste v kocarku a kdyz zacinal chodit, uz bylo zase jaro a mohl chodit venku (kdyz dite zacina chodit v zime v breckach a kazdy druhy krok spadne, je to taky asi nic moc). Za me jaro bylo idealni termin.

martiina_k
26. srp 2016

Já bych si vybrala období leden až duben, max. květen. Ne ale tak kvůli sobě, ale kvůli dítěti. Letní děti mají ve škole nevýhodu oproti i o rok starším dětem (třeba zářijovým). Samozřejmě neříkám, že všechny, ale to je moje pracovní deformace :D fakt bych si vybrala leden až duben. Ale ona to příroda stejně zařídí podle svého 🙂

maxinkaa
26. srp 2016

Mám obě holčičky v srpnu a neměnila bych. V zimě ne, to pořád navlíkáte dítě do kombinézy a vůbec hodně věcí, tak pořád u toho pláčou🙂 V létě můžete být pořád venku, sluníčko je super na psychiku v 6nedělí 😉

bajana
26. srp 2016

Mam dieta srpnove a prosincove. Z praktickych dovodov je lepsie rodit pred zarim (nastup do skolky), srpen za mna idealny - v zime som mohla chodit na dlhe prechadzky s kocarom, dieta sa velmi nebranilo obliekaniu do X vrstiev a ako sa oteplovalo, tak bolo aktivnejsie a od kvetna mohlo stvornozkovat a ucit sa chodit na ihrisku. Nevyhodou su prve prikrmy pocas zimy...

blahova_andrea
26. srp 2016

já jsem si přála květnové mimčo. no nepovedlo se samozřejmě. mám prosinec a srpen. žádné krásné pohodové jaro, ale hezky teplotní extrémy 😀

konidana
26. srp 2016

Rozhodně bych si vybrala zase zimu (prosinec, leden, únor), protože ani jako netěhotná nemám ráda vedra. I oběma dětem (říjnové a silvestrovské) to vyšlo, že v létě lezly a do zimy obě chodily:D

pulguita
26. srp 2016

Já sice ještě děti nemám, ale pro mě je ideální květen, červen, max.červenec...hlavně kvůli tomu horku. Určitě budu celá oteklá. Kdybych porodila v červnu, tak to by bylo ideální, ale jak už se tu řeklo....nezáleží na nás.
Když se narodí v zimě, možná má taky větší možnost se nachladit.

evulina77
26. srp 2016

@sarahladynka nejlépe rodit v 9. měsíci a přirozeně 🙂
Ale vážně, ono je jedno kdy, všechno má svoje a většinou zrovna otěhotnění nejde moc naplánovat...

elinkav
26. srp 2016

Já budu rodit začátkem října a myslím si, že je to ideální.. V tehotenstvi nemusím řešit žádné teple oblečení, aby mi to bylo přes břicho. .. proste teď nosim různé šaty, když se ochladí, přidám pod ně leginy. Plus stačí jedny těhotenské džíny. ☺ Zimu s miminkem zvládnu v kočárku s fusakem a na jaře a v létě už bude lézt na zahradě po trávě ☺

majus6
26. srp 2016

Ja chtela na jare a deti mam na podzim, nakonec mi to prislo super, oblikani mi nevadilo a v zime deti byly maly, tak jim bylo fuk, ze jsou zahrabany. Jak zaclo jaro, zacaly vykukovat z kocaru, hrat si s hrackama a uz bylo teplo. Za me ideal. Letni deti kamaradek to v zime v kocaru nebavilo, chodit neumely a porad vystrkovaly ruce do toho mrazu, rukavice nechtely... Kazdy ma svoje vyhody. Ja radsi oblikala, nez resit jak ochranit novose pred slunickem a vedrama.

kessa
26. srp 2016

Já mám dítě květnové- pro mě super- 5 měsíců nevolností proběhlo na podzim a v zimě, kdy nebylo horko. Porod v květnu, kdy taky ještě není horko, ale už je pěkně. Nevýhoda začíná sezóna jahod, které jsem si nemohla kvůli kojení užít
Druhé je v srpnu- špatně snáším velká vedra i za normálního stavu. 5 měsíců nevolností proběhlo v zimě a brzy z jara, takže taky super, že nebyla horka. Horka mi moc dobře nedělala, ale nebyla to taková hrůza jak jsem očekávala, dokonce jsem ani neotékala a neotekla ani po porodu. A tentokrát jsem nepropásla jahody, protože jsem ještě byla 2v1 😀 Každé období má své plusy a mínusy, já trpím velkými nevolnostmi, tak bych je nerada prožívala v období, kdy bývá hodně teplo, což mi vyšlo u obou dětí.

scvrcek
26. srp 2016

@kessa ja si teda i po kvetnovem porodu jahod uzivala dosytosti, synovi nijak nevadily...

bonulinka
26. srp 2016

Červen - nic moc pro mimčo, špatně snášela vedra. Srpen - nic moc pro mamču, konec těhotenství byl ve vedrech náročný, ale pro miminko fajn, dalo se chodit pořád venku. Říjen - pro mimčo fajn, ale zase jsem otěhotněla v období chřipek, takže na průběh těhotenství to může mít vliv.
Každý měsíc má určitě své klady i zápory 😉.

evaamy
26. srp 2016

Rodit kdykoli mimo prosinec a leden. V naší porodnici byly tou dobou dovolené nebo se malovalo. Termín jsem měla v únoru a modlila jsem se ať donosim.

dendy88
26. srp 2016

kdyz budeme mit nekdy treti tak chci zas rodit brezen az kveten 🙂

messias
26. srp 2016

Ja mam termin v rijnu a za sebe jsem asi rada.. nemusim resit nejak moc obleceni, nosim bud volne kalhoty, ktere neskrti nebo kratasky, saty.. a tilka z decathlonu 🙂 mikiny obleknu snad vsechny. Akorat kolikrat unest to desny vedro je mazec, mam nizky tlak, takze ve vedrech jsem mela problemy I v normal stavu. Ale zase leto miluju, bez slunicka nedokazu fungovat. Ja si myslim, ze rijen je idelani. Neni uz takove vedro na porod, mimcu bude snad jedno, ze je zachumlane v kocarku a spinka, pres leto se bude plazit a do zimi treba zacne chodit. Chtela jsem vzdycky letni ditko 🙂

sara84
26. srp 2016

Mam zarijove a dubnove. Pro tehotenstvi lepsi zari, pro dite duben...A syn zarijovy, uz ted napred, budem.muset resit predcasny nastup do skoly, byt je to 14 dni rozdil....

lajla
26. srp 2016

Mám 2 září a 2 kvetny,oboji super nemůžu si ztěžovat
Ad škola září aspoň si prodlouží mladí, nevím proč zbytečně posílat do školy, učit se a pracovat budou po zbytek života

gita17
26. srp 2016
luckylee
26. srp 2016

Ja rodila v dubnu a supr.Mohli jsme hned chodit na prochazky protoze nebylo ani horko a ani zima.😊

monikadejna
26. srp 2016

Pulka listopadu taky super - nemusela jsem resit zimni tehotenske obleceni, jeste porad stacily leginy a o cislo vetsi sary za stovku ze sekace + kabatek odtamtez s popositymi knofliky 😉. Miminu bylo fuk, jak je venku, kdyz prvnich x mesicu v kocarku jen prospalo. A kdyz zacal trochu vic vnimat svet, uz bylo jaro a krasne... jen se trochu bojim prvnich kroku v zime, ale "nastesti" je nas prcek pohybove trochu pomalejsi, tak to snad nebude takove drama 😉.

etinka
26. srp 2016

Máme děti červenec a únor 😉 .Podzimní měsíce září až prosinec jsem nechtěla,dítě jde o rok dýl do školy a rodí se do chřipek.Červenec byl tak akorát,jen jsem tehdy v květnu chytla obr vedra,břicho už jak vorvaň a taky jsem alergik a smrkat a kýchat s břichem bylo nic moc.Ten únor byl mnohem lepší,takže za mě tak ty jarní měsíce,maximálně teda do toho léta. 😎

1nelinka
26. srp 2016

Prijde mi ze pro dite je to nejlepsi v lete,protoze muze mit poradne venkovni narozeniny..ja budu rodit zacatkem brezna a jako rodice jsme velmi spokojeni.. Po 6ti nedeli uz budou prijemne teploty a jaro s letem pred nama..🙂

kessa
26. srp 2016

@scvrcek Já neměla odvahu, takže pár jahod denně ano, ale po kilech jsem je nejedla..

bajarys
26. srp 2016

První dítě je prosincové, druhé bude listopadové. Takže pozdní podzim. Nějak jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, ono každá doba má své pro a proti. Jarní a letní novorozeňata to mají asi lepší, můžou být v pohodě venku. Zimní zase nemusí "spěchat" do první třídy 🙂 .

maceek
16. říj 2016

Prvni mame v prosinci - oblekani je v pohode (staci kvalotni fusak), ale tlacit kocarek v zavejich nebo po namrzlem chodniku je zazitek. Druhe je na podzim - za me idealni stav - uz nenjsou vedra, ale nejsou ani velke mrazy. A jak již někdo psal výše je vyřešen nástup do školy.

anazuzzuzana
16. říj 2016

v devátem... ha ha... ale vážně, já mám syna prosincového a přišlo mi to super... teda jako hlavně pro mě... ty první měsíce, kdy jsme se jen tulili, se stejně kolem nic nedělo a pak v létě, kdy už jsem měla roupy, jsem ho mohla všude brát sebou... pak teda trochu blbý kolem toho roku, kdy chtěl všude šmejdit, ale ještě nechodil... ale to trvalo jen chvíli.... taky mi přijde teda lepší se narodit do zimy než do veder

zuzka_b2
16. říj 2016

Podzim - parada. Nechtela jsem si kazit leto porodem a sestinedelim.. Naopak mi prislo super, ze leto vychazelo jeden rok na krasny druhy trimestr a dalsi rok 6-10mesicni mimco, se kterym uz se da jezdit..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru