Ahoj, zajimalo by mne v jakem tydnu vam naplanovaly cisarsky rez a v jakem tydnu se provadi?
Já měla plánovaný císař, malá se mi neotocila a šla jsem o týden dřív ve 39 týdnu
Ja mela termin porodu 21.9., protoze byla mala taky nedotocena,mela jsem na cisare jit v rozmezi cca 12.-16.9. Ale ve 3 rano 5.9. mi rupla voda,takze jsem pak sla hned toho 5. 😉
Většinou je plánován na 38tt. Pokud nejsou nějaké jiné komplikace. Já nakonec také rodila dřív než byl císař teď se budu snažit vydržet do termínu
Mala neklesala do pánve . Tak byl naplánovány císař . Tp 4.11 a císař 30.10 .
Asi záleží na porodnici - zeptej se tam, kde budeš chtít rodit.
Já u prvního do poslední kontroly před TP doufala, že budu moct rodit koncem pánevním, ale na poslední kontrole se zjistilo, že si pod sebe strčil nožičku, takže jsem musela pod kudlu (jednou nohou napřed se nerodí). Kontrola byla ve čtvrtek, TP v sobotu na to, císaře mi naplánovali na další úterý - takže vlastně 40+2.
U mladší opět KP, ale to už mi řekli, že bude císař, žádne diskuze o vaginálním porodu. Termín jsem si mohla vybrat vrámci 40.tt. Nakonec jsem si vybrala termín 39+4.
Jinak jsem teda neměla poslíčky, kontrakce, žádná prasklá voda. Obě děti "disciplinovaně" počkaly, až budou vyjmuty. Takže si říkám, že si to tak asi samy vybraly...
Jak píše Haanja, každá porodnice to má asi jinak. My byli KP, takže plánovaný císař na 39+1.
S prvni termin 16.12. A 9.12. byl cisar ted mam planovany 39+2
Obe holky v lokalni anestezii.
Dr. mi sam rekl,ze planovany se nedela driv jka v 39tt,pokud samozdrejme nejsou nejake problemy
(tj. Brano nejdriv 38+1=39tt si myslim)
Vaem moc dekuji, gynekolog me poslat na konzultaci k primari porodnice, kde budu rodit, tak jsem zvedava kdy to nakonec bude
já mám plánováno na 39+5. Pokud je vše v pořádku a není riziko předčasného poradu, tak je nejlepší se držet přibližného termínu porodu. S tím, že byste měla jít na konzultaci do porodnice,kam si vás s vaší anamnézou zaevidují do PC a do operační knihy, aby se v případě, že se porod rozběhne sám dříve mohl udělat akutní císačsk řez co nejrychleji a nezdržovalo se právě touto administrativou 🙂
Ja bych měla být 38+3 až půjde Drobek na svět snad počítám dobře.. no proste půjde 12 dni před prvním termínem
@klaraslavickova mám dva císaře 38+3 a obě děti měly 3kg a 50 cm.
Uz presne nevim kdy mi to naplanovali je to 9let zpet. Ale asi nekdy po pulce tehu,maly byl dost velky a ven sel presne na den terminu podle ms. Podle velikosti jsem mela termin skoro o 2tydny driv 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nevim jak tady ale na Slovensku planujou 10-14 pred tp,ale ani tak mne to nevyslo stejne jsem mela cisarak akutni jeste driv nez bylo naplanovano