V čem byl 4. porod jiný než 3.?

lucias112
2. říj 2016

Maminky , které máte za sebou 4 porod, v čem byl jiný než 3? Četla jsem ,že 3 je lehčí..máte stejné zkušenosti? Každým dnem mě čeká 4 , tak jsem zvědavá..
Děkuji ☺

majkoz
2. říj 2016

@lucias112 Tybrďo! Je vidět-dle Tvého profilu- že jsi zkušená matka- rodička 🙂 Přeci víš, že každý porod je jiný. Kolikrát ani nezáleží, jestli jde o prvorodičku, nebo mámu pěti dětí- pokud je tam třeba "porodní prodleva" více jak pět, šest let( a i tak to nemusí platit). Můj první trval 2,5 dne, druhý půl dne, třetí osm hodin...Takže ta doba se zkracuje při každém dalším porodu-tělo je na to připravenější asi, nebo co. Jak jsem koukala, tak Tvoje tělo nejspíš "rodit nezapomnělo"! 🙂 Tak přeji krásný porod! A zdravé děťátko samozřejmě!!!
Horší nebo lepší- zastavit to stejně nejde... musí to ven! Hlavně, když je výsledkem zdravá mamka a mímo! Hodně štěstí 🙂

sarka_non
3. říj 2016

Tak u mě to bylo tak, že třetí porod byl přirozený a trval déle, ale rodila jsem do vody tak nakonec jsem si to moc užila, byl to opravdu nezapomenutelný zážitek a doporučuji. A čtvrtý porod byl po termínu, takže vyvolávaný, trval cca hodinku a půl, než jsem se rozkoukala malý byl na světě 🙂 Každý porod je opravdu jiný a důležité je být v pohodě. Přeji hodně moc štěstí. Vypadáš, že si dokážeš se vším poradit 🙂

lucias112
autor
3. říj 2016

Holky děkuji..☺ s třetím mě přijímali ve dvě a o půl 4 už jsme chovali tak doufám , že tohle bude taky taková pohoda. Děkuji za názory ☺

mauss
3. říj 2016

Za mě třetí porod hrůza,ctvrty byl fofr chtěli mě poslat domu že to jsou poslíčci a za dvacet minut sem malou chovala ale....rodila sem po roce takže tělo bylo ještě v "pohotovosti"
Přeji krásný porod a hlavně být uvolněná a spolupracovat,u třetího sem byla jaksi stajf proto asi nešel tak hladce..

lucias112
autor
3. říj 2016

@mauss já teď po třech letech,třetí byl po roce a taky právě rychlost..tak jsem zvědavá..😀

simdan
13. črc 2017

@mauss přesně,já měla taky třetí nejhorší,ale byl po 10letech od druhého,teď mě čeká 4,tak už pomalu čtu diskuze a zkušenosti 🙂

golymetr
13. črc 2017

Čtvrtý porod jsem měla taky rychlí , ráno v půl osmé mi pustili vodu a v 10:49 se malej narodil, byl to mazec.

kosi_cek
4. srp 2017

@simdan čtvrtý porod (6 let po 3.) mě osobně dokázal opět překvapit, ukázalo se, že nemohu spoléhat na své předchozí zkušenosti, ani co se týká ohlášení porodu, ani jeho termínu. Můj třetí porod byl na mě moc rychlý, nejrychlejší ze všech, až to bylo nepříjemné (fakt si nedovedu představit rodit o moc déle, byla jsem zvyklá na snadnější, i když více jak dvojnásobně delší, porody), ale čtvrtý byl zase pomalejší (i když zdaleka ne tak dlouhý jako první dva), hodně jemný a pohodový, fakt jsem si ho užila a poprvé jsem si byla jistá úplně od první kontrakce, že rodím, i když v to, že už je to tady, jsem marně doufala 4 týdny před tím, jelikož tělo vykazovalo různé příznaky, které vedly k velmi brzkému porodu předchozích dětí. Tentokrát tomu však bylo jinak, musela jsem se obrnit velikou trpělivostí a vírou, že i tenrokrát je mé tělo schopné porodit a dítě se zdravé narodit bez nějakého popohánění, že má svůj čas, ač delší než sourozenci. Co mě však překvapilo po čtvrtém porodu nejvíce, že stahování dělohy probíhalo naprosto bezbolestně, jako když jsem byla prvorodička. Po druhém a třetím porodu se totiž výrazně stupňovalo, jak do intenzity, tak do délky, i jsem četla, že je to porod od porodu horší a horší. Není,
nemusí být 😁 Tak jsem zvědavá, jaké překvápko tě tedy čeká 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru