Ahoj holky, zajímají mě vaše zkušenosti před porodem. Jsem momentálně 37+1 a zatím se nic neděje. Čípek zavřený, břicho mi nikdy netvrdne a poslíčky taky nemám. Jediné co pociťuju, je takový tupý tlak do podbřišku, až do pánve, ale je to jen tlak, nebolí to a trvá to vždy chvilku. Sice mám do termínu ještě 3 týdny, ale nemělo by se už něco dít? U doktora jsem byla včera a vše je v pořádku. Jak jste to měly vy? Samozřejmě chápu, že každá máme jiný průběh, ale zajímá mě to. Díky
Ani u jednoho těhotenství jsem žádné poslíčky neměla...
mě v tuto dobu začaly bolet kyčle, celá pánev, malý se sunul dolů. Pokleslo mi bříško asi týden před porodem, jinak nic...U druhého jsem měla břicho pořád víc dole a porodila jsem o cca 2,5 týdne dříve a taky jsem si ničeho extra nevšimla.
Toto ja mela skoro 2 mesice, pak mi jednou praskla v noci voda a rodila jsem. Ty tlaky jsem tyden od tydne mela častěji, jako kdyz mi hlavičkou tlaci ven, bez bolesti. Nekdy to bylo opravdu silny🙂. Mela jsem ale rizikovou a uz hodne zkráceny čípek, tak jsem to asi proto hodne citila. U prvního jako ty vubec nic, az vecer pred porodem 1xza hod stah a druhy den ve 12 uz byly pod 10min a nez jsem se vykoupala a dojeli do porodnice cca 15h, tak uz jsme mela po 2 min🙂)).
Buď v klidu, zatím je čas 🙂 Já jsem rodila ve 41+0, 2 týdny před porodem mi kleslo břicho a začala postupně odcházet zátka. Poslíčky začaly taky cca 2-3 týdny předem. Kolikrát jsem už myslela, že rodím a zase to přešlo.
Ono to přijde, buď ráda, že tě zatím nic netrápí.
@rohatazizala Ahoj, měla jsem to úplně stejně, taky jen tlak v podbřišku ... a jednou takhle večer to opět přišlo a už nepřestalo, začala jsem si tu dobu počítat a zjistila, že to mám každých deset minut. No a takhle to bylo až do rána, pak odešla hlenová zátka, do hodiny prdla voda a jelo se. Podotýkám, že malý se narodil o devět dní dříve. Ten večer, když jsem šla spát, ani náznak toho, že by chtěl malý ven 🙂. Tak se drž a ať to proběhne co nejlépe ... pak písni.
U prvniho tehu jsem necitila vubec nic. Nekdy mi tuhlo bricho, ale poslicci, ci nejake bolesti vubec. Tyden pred porodem jsem byla jeste na zaskok v praci.. U druheho silni poslicci v 30tt (myslela jsem, ze rodim), poslednich 14 poslicci kazdej vecer a noc, bala jsem se, ze nepoznam, at to prijde. Takze to, ze jsi uplne OK ber jako plus a neboj, je to v poradku 🙂
Já jsem teď čerstvě po porodu (3 dny) tak ti můžu z odstupem říct, že ač mi doktoři nevěřili (byla bych teď 36+4), měla jsem poslední 4-5 týdnu hodně tvrdnuti břicha a píchání na čípku jinak nic. Pak se cca dva týdny zpátky přidali noční bolesti jakoby ledvin (myslela jsem, že jsem nastydlá) a to už byli poslíčci, jelikož přesně takhle mě pak bolely i kontrakce. A zhruba dva dny před porodem najednou všechno ustalo a já se začala cítít jako bych ani nebyla těhotná 😂 až jsem se 30.1. Probudila s podezřením na odtekajici vodu, přijata do porodnice a vlastně první pro mě signalizujici bolesti, že je něco jinak přišli až cca hodinu před porodem. Takže opravdu buď ráda, že tě nic nebolí a užívej co to jde 😊 není o co bys přicházela 😊
Jé a co by chtěla, aby se dělo? Chápu, že se nemůžeš dočkat, ale buď ráda, že se nic neděje. Já poslíčky nikdy neměla, až večer před porodem přišly první kontrakce. A to jsem myslela, že je to jen nadýmání, dost jsem na to trpěla v těhu... Večer mi odešla část hlenové zátky, ráno druhá, mezitím jsem si užila noc nepravidelných kontrakcí a pak se to teprve rozjelo... Takže v klidu, to že se nic neděje, neznamená nic špatného.
Holky ať si nemyslíte, já jsem v klidu a nestresuju se, že se nic neděje. Jen všude čtu o poslíčcích, že tělo už se chystá a u mě pořád nic 😀 tak mě zajímalo, jak to probíhá u vás. Možná jsem to jen špatně napsala. Samozřejmě se na mimčo těším, ale až to příjde, tak to příjde 😉
@rohatazizala u kazdeho to vypada jinak. U tebe je to ten tupy tlak. I to je priprava delohy na porod..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Buď ráda, že se nic neděje, ono to přijde, až nastane čas :D