Maminky, dneska jsem byla poprvé na kontrole v porodnici, no a řekli mě, že mám úzkou pánev(22,24,31,16), že se na to bere ohled a je možný císař. Měla jste to taky některé tak?? Rodily jste normálně nebo císařem? Nebo prvně normálně a když to nešlo, udělali vám akutního císaře. Já začínám mít strach, že kdyby se rozhodli pro normální porod, abych pak malýmu nějak neublížila. :( předem díky za odpovědi 🙂
@terinkaaaa Prijde mi to fakt malo,asi bych sla radeji do planovaneho cisare,jestli ti dali na vybet.Do spontanniho porodu bych sla,a to jeste mozna,kdyby bylo miminko opravdu male.
Ahoj, ja mela panev 18, to se bere jako spodni hranice "normy". Tlaceni trvalo dlouho, ale povedlo se nakonec bez poraneni a mala mela i vetsi hlavu - 36 cm, prumer je 34. A slo to, ale 16 to uz bych radsi neriskovala...
To měření pánve probíhá až pak při kontrole v porodnici, ano? S mojí doktorkou jsme o tom také mluvily, že mám úzkou pánev a že bude potřeba přeměřit a pak porovnat s velikostí miminka, jestli to půjde přirozeně nebo ne...jsem celkem ráda, že to semnou někdo řeší takhle dopředu, protože kolegyně je hodně drobná a hubená, u ní to neřešil nikdo, porod se rozjel naplno a pak se tam malá šprajcla, protože nemohla projít, takže akutní císař...
@kajsav nakonec mě vůbec neměřili a ani na to nebrali ohled, malej měl 3330g
@terinkaaaa Takže se nakonec povedl přirozený porod? 😉
@kajsav ano ano 🙂 a byl rychlej, sice vyvolávanej, ale v 7 zavedli tabletku, v 9 praskli vodu a 11:50 se nám narodil malej 🙂, slečna se mnou, které měla normální rozměry rodila skoro celej den, nakonec z toho byl císař, protože klučina se zasekl ☹ tak přeji hodně štěstí a nemyslet nad ničím špatným, jen pozitivně 🙂
@terinkaaaa Tak to je bleskovka, ideální stav, to jsem ráda, že se Vám to povedlo přirozeně. 🙂 Díky moc, já si nějak nic moc nepřipouštím a hold to bude tak, jak to má být. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já jsem na tom asi stejně. První porod začal spontánně, ale skončil akutním císařem v plné narkóze pro nepostupující porod... No a při druhém těhotenství mi také doktorka při vyšetření v porodnici (mimochodem, skoro jsem z té kozy utekla nahoru po zdi, jaká to byla bolest) oznámila, že mám úzkou pánev a ještě nějak vpáčenou kostrč či co, takže mi doporučuje plánovanou sekci, protože by to mohlo dopadnout stejně, jako u prvního porodu a možná i hůř... Takže sice jsem nezažila "normální" porod, ale za ty dva zdravé ďáblíky to stálo. Doporučuji pořádně to zkonzultovat se svým gynekologem, s porodníkem, s porodní asistentkou... a hlavně sama se sebou. Některé maminky mají trauma z toho, že nerodily "normálně" (nemám to slovo obecně moc ráda, kdo má právo určovat, co je ta norma?!), ale já třeba vím, že kdybych byla za "hrdinku", nejspíš bych neměla ani jedno svoje zlatíčko. Všechno je TAK individuální! Jo a jen ještě douška - druhý císař mi dělali ve spinální analgesii, říkali "bude to tahat, bude to nepříjemné" - jo, jenže pak to začalo hrozně bolet, divili se, že to cítím - tak jsem to ještě vydržela, než malou vyndali, abych ji viděla, a pak mě opět lehce uspali...nějak to na mě bylo slabý nebo co 😉
Držím palce a snažte se myslet pozitivně, to dělá hodně!