Uterus duplex - porod. Máte nejnovější zkušenosti?

zelvicka98
29. čer 2020

Ahoj, potřebuji vaše nové zkušenosti s uterus duplex - mám rozdvojenou delohu, 2 čípky a přepážku v pochvě (ta už je několik let odstraněna). Jsem v 16 týdnu těhotenství. Zajímaly by mě nové zkušenosti s touto vadou a porodem. Doktor mi říkal, že půjdu C. Ř. ale jiná lékařka mi řekla, že lze i normální porod. Tady jsou o tomto diskuze, ale staré několik let. Proto by mě zajímaly nové zkušenosti. Díky za odpovědi budu vděčná za cokoliv.

sister05
30. čer 2020

Dělohu mám rozdvojenou až v děloze,přes cca90%. Čípek jeden. Porod šel normálně 2011,druhý z jiných důvodu sc. Jediný co bylo je rizikové těhotenství,protože přepážka místy utlacovala mimino. Ale obě jsou ok. Jedné je devět,druhé bude rok

simonaparikova1
19. lis 2024

Ahoj mám úplně to samé uterus duplex, 2 čípky, odstraněnou přepážku v děloze a začínám dnes 17t také bych raději rodila přirozeně ale doktoři se zatím moc nevyjádřili. Tento rok se mi změnila i gynekoložka protože starší zkušenější už šla asi do důchodu a tato o tom asi moc neví jako by to viděla poprvé takže to mě taky celkem znepokojuje.. Před několika lety když mi našli vadu mi řekli že s touto vadou se převážně rodí císařem a že budu ráda když donosim dítě aspoň do 8 měsíce tak taky z tohoto důvodu mám strach aby se dítě nenarodilo příliš brzy a nemělo nějakou vývojovou vadou nebo něco.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru