UM - jak se vaří, z převařené vody?

8. říj 2021

Maminky jsem prvorodicka.
Jak se dělá UM?
Kupujete kojenecké vody nebo převařujete a pak prášek zalijeme 37° vodou a míchate lžičkou nebo v ruce ? Ale ne zas tak moc aby se nedělala pěna? A kolik sni dítě 4 dny po porodu ? Bude mi to vysvětleno kolik ml musí sníst za den? Nebo mám Googlit?
Jaký UM doporučujete?
A kdy dáváte něco na prdiky ?
Někdo říká že to hned přidává do mléka co láhev.. Ale to mi přijde zbytečné 🙄 Takže třeba 1 denně stačí k večeru? 🤔 Jsem na tuto marná. Děkuji

marta_kovar
8. říj 2021

Ahoj, normálně to nasypeš do láhvičky, uzavřeš a promícháš to jakoby bys míchala třeba proteiňák😀. Prostě s tím klepeš a u toho držíš prstem dirku na té savičce aby ti to nestříkalo po místnosti. A dávkování máš na každém mléku vzadu. Je tam i napsáno kolik dávek by mělo sníst jak veliké dítě. Ale je to hodně orientační. Takže když sní víc nebo méně, tak se s tím netrap. A do mléka bych to nedávala protože to by to dítě muselo ihned sníst celou láhev, takhle mi to aspoň řekla dětská doktorka. Takže třeba ráno na lžičku dáš něco na prdíky a k tomu kápneš vitamin D a naleješ mu to do pusinky. ☺️ Žádná věda.

lenula02
8. říj 2021

Všechno ti řeknou a je to i napsané na krabici. Každému dítěti sedí jiné UM. My dávali od narození nutrilon profutura.
Kolik sní, to uvidíš sama. Je to různé. Já vodu ohrivala v mikrovlnné troubě a vyzkoušela několik času, na který byla vyhovující teplota. Dávala sem jinak espumisan, přímo do mlíčka a super.

tasimia
8. říj 2021

Úplně jednoduše, naliješ požadované množství vody ( já dávám kojeneckou) a přidáš UM. 1 odměrka = 30ml vody. Uzavreš flašku, dáš víčko a trepes. Většinou se dává podle doporučení na krabici, ale někteří děti sní více. My třeba dáváme Bebu, ale každému dítěti sedne něco jiného. Kapky se opravdu dávají pokaždé to, že je dáš miminku jednou denně, ti nepomůže, akorát to bude působit u toho mlíčka, do kterého to kapnes. Já dávala Espumisan do každého mlíčka a vše v pořádku. Jinak nikdo ti nevysvětlí kolikrát denne bude jíst, opět je to jen doporučené, ale neboj poznáš to.

tasimia
8. říj 2021

Jinak pokud chceš dávat kapky jednou denně, kup si tomu určené. Myslim Sab simplex? A dávají se ráno, aby účinkovaly.

sigyn
8. říj 2021

Na stránkách vodárny si můžete zjistit, jakou kvalitu má kohoutková voda, pokud by byla v kojenecké kvalitě, tak balenou kupovat nemusíte a jen převaříte.
Množství mléka a vody je vždy uvedeno na mléku. Ohřejete vodu na příjemnou teplotu (nebo zkombinujete horkou+studenou), dáte napsané množství mléka a zatřepete lahvičkou. Pěna by měla během pár vteřin sama zmizet.
My jsme používali DM Bio, nebála bych se ani Hippu nebo Kendamilu.
Od 1. měsíce jsme dávali BabyCalm, vždycky 1 kapku na plastovou lžičku a nechali oblíznout 🙂

evika_1105
8. říj 2021

Miminko by melo vypit cca 150ml/kg/den

pampeliska1313
8. říj 2021

Pokud si nejste jistá kolik toho vypít ( bývá to na krabici) buď to jde cca on-line, je vzorec na netu, nebo Vám poradí lékařka.🙂 jinak já míchám lžičkou, kvůli bublinkám a prdíkům.🙂 teplotu buď na ruce, nebo teploměrem (my máme třeba na maso, protože sem to chtěla mít přesně.:D) ale teď už to mám okoukaný a vím, že voda by měla být vlažná.🙂 zjistěte si kvalitu vody u Vás, nebo normálně kojeneckou vodu.🙂 Za mě Nutrilon ne, malej byl pak šíleně zabetonovanej, kendamil je fajn, má dobrý složení, kadí po něm hezky a kdyby neměl prcek nejspíš alergii na kravskou bílkovinu, zůstanu u něj.🙂

verunnaj
8. říj 2021

Doporučuju koupit konvici s nastavitelnyma stupnema. 30 ml vody + 1 odměrka a nasobis 🙂 u nás jede Sunar premium ale už je velká

michaela666
8. říj 2021

Pokud nemáš konvici s nastavitelnou teplotou nebo ohřívačku lahviček, je fajn termoska. Kupovala jsme v DMku... na začátku jsem si ohřála vodu na těch cca 37° a uchovala v termosce. Teď už si dávám horkou a míchám si ji se studenou na požadovanou teplotu přímo v lahvičce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru