Ahoj holky,
na podzim mě čeká třetí porod, od druhého porodu uplynulo 13 let.
První dva porody byly přirozeně bez vyvolání, délka prvního 5 hodin, druhý byl překotný, trval hodinu.
Je tu někdo, kdo rodil třikrát nebo třeba i podruhé, ale s rozestupem 10 a více let? Jak porod probíhal?
Třetí dítě jsem porodila s odstupem 16. ti let.První dvě děti jsem rodila přirozeně,syn KP.Nyní jsem rodila předčasně 34+2. tt.kdy mi praskla plodová voda.Příčina nezjištěna.Porod nakonec cs,syn také KP.
Přesně čekej rychlovku. Ohledně péče o dítě záleží asi nejvíc na tom, kolik ti je - jak budeš celkově unavená a tak. 😉
@eberuska Tak to je skoro jako u nás ( i s tou délkou těch předchozích porodů ). Naposledy mi postupně začala odtékat voda, bez kontrakcí. V porodnici byli příjemní, domluvili jsme se, že nebudou nic urychlovat, jen mi častěji natáčeli monitor. Kontrakce začaly až druhý den. Pohodička po 10 min. Ve 12:15 h prý otevřená na 3 cm a ve 12:45 h jsem už syna držela v náručí. 20 min. byl tedy hukot, ale kromě 3 bolestivých kontrakcí to byla vážně pohoda. Porodila jsem přesně na termín podle UTZ.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem rozestup mezi 3. a 4. 12let, vše přirozeně, za 3hodiny. 🙂