Ahoj holky,měla bych pár dotazů na ty z Vás, které už mají za sebou nebo je čeká třetí císařský řez... Děkuji
Měla jsem 3x sc a nikdy mne v těhu nekontrolovali vic nez v prvnim pohodovém. A rodila jsem 39+4. Spíš mi vadilo jak mi furt cpali sterilizaci a nechapali, že ji nechci. Myslím že nejdůležitější je nechat tělo odpočinout a zahojit, pak nevidím důvod proč se bát.
@zadelinka Já jsem měla první sekci akutní - už jsem byla při výkonu mimo. Druhá sekce byla také vtipná - měla jsem termíny 3 týdny od sebe. Když jsem jela na kontrolu, tak se mladá doktorka vyděsila, že už jsem tam měla dávno být a že bude mimčo zítra na světě. Než jsem šla ráno na sál, tak mne vzala starší doktorka na UTZ a řekla, ať přijedeme za 10 dní, že by holčička mohla být nedonošená, takže si mne manžel odvezl celou 🙂 Sekci mi pak udělali o 7dní dříve, než byl termín dle UTZ a dcerka vážila 3 000g. Čekám, co se stane v červenci - s variantou prasklé vody a rychlé operace počítám 🙂 Sekce bude týden - 2 týdny před termínem.
treti cs me ceka v cervnu - nejak se nestresuji -byla jsem pred otehotnenim na sonu jizvy-mudr nerekl ni negativniho- tak uvidime, pocitam s drivejsim terminem porodu.....jizvu mi nikdo zatim nekontroluje....
jinak mam znamou a ta mela dva cs a treti chtela zkusit prirozene, nasla si mudra, nechali porod rozbehnout, ale stejne sla nakonec na cs -jak mela ty jizvy na deloze, ze pry se ji diky ubytku svalu nezacaly delat kontrakce, deloha ztratila tuto funkci.....ja jen, ze rodila snad cs az po tom 40. tydnu....
@drzticka81 Mě kontrolovali jizvu při druhém těhotenství při každém UTZ. Já bych neriskovala normální porod po dvou sekcích. Bála bych se se ruptury a to je potom fofr. Znám holky a ženské, které rodily první akutně sekcí, ale druhé normálně. Se třemi císaři budu za exota 🙂 v rodině i širokém okolí 🙂
@riakuk me prave nekontrolovali jizvu nikdy 🙂)) ruptury se taky bojim, ale i srustu 🙂)) proste je to operace -taky bch nesla do normalniho pri tretim -proto me to prekvapilo 🙂)) rodila ted v listopadu a je to jedina, kterou znam se tremi cs (pak mam jeste kolegyni, ta ma taky tri cs, ale covece, ta uz ma kluky pres dvacet let stare-takze na tu dobu asi odvazna 🙂))
myslim, ze ted jsou tri cs uz povazovany za normal -pokud nebyly problemy pri hojeni apod. ja se hnedka po prvnim ptala mudra, kolik muzu mit cs a ten rekl, ze tri a pak uz je to vyssi riziko.........
@drzticka81 se mnou chodí k dr. paní a ta je po čtvrté těhotná a je po třech císařich. Doktorka ji jen řekla že je to víc rizikové, ale žádné rozmlouvani. Diskutovala jsem o třetím císaři ještě s jednou maminkou a ta i zná nejtenší místo své jizvy, proto mě překvapilo,že na mou jizvu zatím nikdo nekoukal. A ještě tvrdí že tři doktoři ji informovali o tom že třetí císař se bude provádět preventivně ve 36tt.
Proto tahle celá diskuze, přijde mi divné že některé jsou kontrolovány jako by byly za zlata a jiné ne.
@zadelinka Mně přijde divné, že by dítě "vyndávali" již 4 týdny před porodem. Lékař (primář) tvrdil 1-2 týdny dle stavu. Samozřejmě, že když se něco děje, tak musí mimčo ven hned, ale pokud je vše OK, tak proč ho nenechat "dozrát"? Asi také záleží ke komu chodíte. Já nemám žádného konkrétního lékaře. U nás v nemocnici je jich několik a dojíždějí i z Liberce, takže nikdy nevím, ke komu půjdu 🙂 Zase je dobré, že se pokaždé dozvím něco nového 🙂
Holky, budou s vámi u císařského řezu i tatínkové?
@zadelinka u prvniho-akutniho-nebyl, u druheho planovaneho byl v takove vedlejsi mistnosti, kam pak vzali miminko a umyvali ho, merili a vazili.....myslim, ze nam nabizeli, ze mohl byt primo na sale, ale za penize, toz to jsem si pak radsi koupila halenku 🙂)))
@drzticka81 já budu mít poprvé možnost mít tatínka na sále. Předtím jsem obě rodila v jiné porodnici a tam to nebylo možné. Teď to možné je a zadarmo,takže ho tam určitě chtít budu.
@zadelinka Manžel byl se mnou u prvního porodu na porodním sále 14hodin a pak šel automaticky i na operační sál - celou dobu byl vedle mě a primář ho tak vyhecoval, že máme dceru vvyfocenou s půlkou těla v bříše. Byl i druhého porodu, zase seděl vedle mě a normálně jsme si spolu povídali. Když dcerku vyndali, šel se podívat, jak se o ni starají, měří, váží a kontroloval počet prstíků a to ostatní - pak přišel vedle mě a seděl tam s ní celou dobu, co mne zašívali. Něco jsme platili, 600,-? Ale dala bych i víc, aby tam byl se mnou 🙂 Nyní chceme zase do stejné nemocnice, ale nevím, jak to tam chodí po těch 5ti letech. Snad bude zase se mnou 🙂
Ještě mne napadá dotaz - nemáte některá pocit, že Vás "táhne břicho k zemi"? Já to v téhle fázi těh. vůbec neznám, ale připadám si, jako kdybych nosila kámen. Když jdu po schodech, tak musím dávat nohy hodně od sebe. Asi mám již vše po dětech povolené. Přemýšlím nad podpůrným pásem. Nemáte některá zkušenosti? Děkuji 🙂
@riakuk tak já zatím břicho pociťuju minimálně. Jsem Teda teprve v 17tt, ale prirovnala bych to k pořádné porci zelňačky a následnému nafouknutí😀
Jinak jsem včera byla na kontrole a dr se nelíbilo že mám placentu moc nízko. Začala povídat o vrostlé placentě a docela mě to vyděsilo.
@zadelinka Mno, tak to je také super. Já mám za 14dní odběry na triple a kontrolu až ve 20tt s UTZ. Jsem v 15tt a vždycky se mi břicho "vyhouplo" už ve 2. měsíci. Nyní tím, že jsem měla celkem vysokou poč. váhu (okolo 75kg), tak nepřibírám, ale břicho už mám slušné a začínám mít tyhle potíže. Ve škole ráno vycházím 3patra a pak chodím pravidelně každou přestávku patro sem, patro tam, do školky nebo 2,5km domů. Nikdy mi to nevadilo. Jsem zvyklá chodit, ale teď mám opravdu problém :(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zadelinka ahoj, copak tě zajímá? Měla jsem tři, naposledy teď v prosinci