Holky máte to taky tak? Mám dny jak na houpačce, jeden den se na porod těším..hlavně teda na malou 😊 a druhý den propadám panice, strachu, že to nezvládnu a bojím se každé představy! Jsem prvorodička..
Tak já to mám uplně stejně! Jeden den jsem hrdinka odhodlana, připravená na vše. Cvičím, chroustám zeleninu no a druhý den TOTALNÍ!!! obrat. Cucim na ruzne videa, ctu clanky chcu vse odpískat, láduju do sebe čokoládu jednu za druhou (poté samozdřejmě přicházejí výčitky :D jak se ten drobek ve mě asi popere s tou pizzou kterou jsem zblajzla na posezení). Ale asi bych řekla že to k tomu patří, ještě tet v tech vedrech je to těžké si vubec představit že bych někde měla např. 9 hodin rodit. Jako prvorodičky nevíme co nás čeká a druhorodičky to asi taky nemají nejlepší protože zase ví do čeho jdou.
Mám uplne to samé... jednou ze to zvládnu a další den jak to zvládnu a jestli vůbec. Už aby to bylo za námi 😀
Já se teda spíš bojím, jak zvládnu šestinedělí- žádný spánek, kojení, atd. Porodu jsem se hrozně bála dřív, ale jak jsem otěhotněla, tak jsem to nějak přijala, mimčo prostě musí nějak ven 🙂 ale je pravda, že nemám moc čas nad tím přemýšlet. Kdybych ho měla, tak asi začnu stresovat
@pikl Jo jo. APo porodu si budes rikat, ze to bylo to nejhorsi v zivote a v sestinedeli na nej budes vzpominat jako na neco, co by ti v tu chvili bylo milejsi 😅 Ale hlavne zadnou paniku. Po tech par tydnech psychickyho dna se to jako mavnutim kouzelnyho proutku zlepsi a konecne si to budes uzivat 🙂
Já měla holky rodit 17.6. Nakonec 29.5. A jsem ráda že to mám za sebou. Takže vam moc držím palce všem.
No ja pevne verim v to ze kdyz to na me prijde, parkrat zafunim a bude venku. Domu si odkracim s plochym briskem a puvodni vahou 58 kg a vse bude ok protoze mala bude jen spinkat a papat, zadny brek :D :D doufam ze se mi tento idylicky scenar vyplni a nebudu muset trpet tak jako kazda kolem me co zrovna porodila....i kdyz to k tomu krasnemu okamziku patri
@pikl Snad jo. Me to preslo po 5 tydnech, kdy sem nekolikrat mela zabaleno a stala jsem u dveri, ze koncim a kdy sem si uz div nevybrecela oci, ze co sme to sakra provedli a ze uz nikdy nebudu mit svuj zivot 😅 Ale to je vazne normalni. Je to desna zmena a to nevyspani a vsechno okolo tomu neprida. Pokud mas pritele, ktery to chape a podpori te tak to bude hracka. Jestli ale jako ja ne a spis si bude tukat na celo jestli si se nezblaznila tak hlavne vydrz. Prejde to 😅 a stoji to za to. Jak se ti mimco poprvy usmeje tak si v pytli a ty probdely noci a vsechno ostatni mu hned odpustis 😍
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.