Streptokok, přijme mě akutně jakákoliv porodnice?

gwendelina
29. říj 2015

Ahoj holky chci se zeptat mám termín 10.11. avšak porodnice má zavřeno od 1. do 9.11. a když to na mě přijde v tom týdnu tak mám volat záchranku či jet do jiné porodnice, má otázka z ní když mám pozitivního streptokoka a vydám se do porodnice aniž bych před tím volala na záchranku musí mě přijmout a nebo mají právo mě odmítnout a poslat jinam díky za vaše názory popř. jak by jste to řešily vy

bajana
29. říj 2015

@gwendelina tak pozitívneho streptokoka zvládnu vyriešiť v akejkoľvek pôrodnici...odmietnuť ťa môžu jedine kvôli kapacite...takže ja by som to neriešila...

gwendelina
autor
29. říj 2015

@bajana to je mi jasné, že ho dokážou léčit v každé porodnici avšak se bojím aby si mě neprehazovali jak horký brambor 🙂

luj_89
29. říj 2015

Já bych zavolala do nemocnice předem.

gwendelina
autor
29. říj 2015

@luj_89 to mě taky napadlo avšak ne vždy se někam dovolas :(

pety91
29. říj 2015

Někde v Praze bude volno, to stejně nevyřešíš. 😒

lavinka
29. říj 2015

Pozitivní streptokok není důvod aby Tě odmítli. Léčba spočívá v tom že až nastane porod dostaneš ATB do žíly, většinou Penicillin až do porodu, stačí 2-3 dávky... 🙂

gwendelina
autor
29. říj 2015

@pety91
No právě někde toho se bojím co mě čeká 🙂
@lavinka jj tomu rozumím ale abych tu dobu neprojezdila v autě 🙂

mogwaika
29. říj 2015

@gwendelina Ty jsi z Prahy? Jinde po republice Tě přijmou všude, v Praze dělají drahoty...

gwendelina
autor
29. říj 2015

@mogwaika ano jedná se o Prahu. Ještě jsem uvažovala nad Benešovem či Neratovice ale nevím nevím nechám to osudu 🙂

vrabcak0007
29. říj 2015

Benešov či Neratovice? To je dost na opačnou stranu ne ? 🙂 myslím, že když už do telefonu při volání na záchranku oznámíš streptokoka, tak v případě nějakých komplikací, že bys třeba jezdila po nemocnicích (což si myslím, že nenastane), ti můžou podat atb už v sanitce, ne ?

lumixii
29. říj 2015

Měla jsem pozitivního streptokoka, byla jsem předem v nemocnici, a stejně mi ATB nestačili dát. 😀 Dostal je malej až po porodu. Je zdravej a nic mu není. 😉

gwendelina
autor
29. říj 2015

@vrabcak0007 no ten Benešov máme blíže to ano 🙂 já jen že jsem uvažovala i o Neratovicích ;) vím, že jsou dal;) no kdybych jela záchrankou tak možná jo avšak chtěla jsem se u nich jen informovat o volných místech a dojet autem uvidíme 🙂

@lumixii no při mém štěstí, chtěla bych aby mi to taky vyšlo to jsem se modlila ať toho streptokoka nemám a bum ho 😒

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru