Zdravím a mám dotaz. Jsem 36+3 a na poslední kontrole mi doktor řekl, že mám pozitivní výsledky ze stěru na streptokoka a že hned po porodu dostanu antibiotika. Příští týden už dostanu termín na sekci a další týden pod kudlu. Zajímalo by mě, co to je za antibiotika a jestli i potom budu moct kojit. Jsem nachystaná se na všechno zeptat na té příští kontrole, ale zatím se ptám na vaše zkušenosti tady. děkuji
Je to běžný, ATB se dávají před porodem, aby se dítě při průchodu porodními cestami nenakazilo. Ale nevím teda, jak je to při sekci, to možná bude jinak. Na kojení to žádný vliv nemá.
Dostala jsem ATB do žíly při porodu. Pokud jsem to pochopila tak je to z toho důvodu, aby se dítě nenakazilo při průchodu porodnima cestama. Jinak bych vůbec asi lecena nebyla.
Děkuji všem za odpovědi. Právě vím, že se dává léčba těsně před porodem, právě kvůli případnému nakažení se miminka. Ale když jdu na císaře, tak se tomu mimi vyhne. Přeléčení mi nevadí, jen jsem právě nevěděla jak je to s těmi antibiotiky
Já jsem dostala atb hodinu před porodem = byly k ničemu, ale mimčo zdravé - po porodu žádné atb nebyly. Dávají se jen kvůli miminku.
Dostala jsem také antibiotika, protože jsem rodila dřív a testy nebyly hotové, tudíž preventivně se dávají všem...bylo to vtipné, protože jsem rodila asi tak hodinu po píchnutí a tudíž ještě ani nemohly zafungovat...jinak se to dává snad po dvanácti hodinách až do porodu, pak už ne...jen vím, že se dává běžně Amiksoklav, protože jsem na něj alergická a tudíž mi ho nemohli dát🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já měla taky, rodila jsem přirozeně, takže mi antibiotika dali když začal porod a s kojením nebyl problém 🙂