Stolice po porodu. Co byste doporučily?

28. srp 2021

Ahoj, jsem 9 dní po porodu a nemůžu jít na velkou
V porodnici mi dali čípek nic
Pak mi dali druhý čípek Plus k tomu lactulosu a to jsem se Teda vyprázdnila,ovšem malinko
Koupila jsem si čípky i domů ale ani po nich se nedokážu vyprázdnit
Střeva mě nijak nebolí ani nemám pocit že bych na velkou potřebovala
Promiňte anonym,ale je mi to dost nepříjemné
Co byste doporučily?

drep
28. srp 2021

Pohyb, dostatečný až lehce přehnaný pitný režim, projímavé ovoce, švestková šťáva, lněné semeno, psylium. Pokud je to problém, tak se laktuloza bere 3x denně do dosažení stolice (u lidí se selháním jater, kde je průjem “základ” léčby dáváme až 4x denně 45ml, takže dávky se neboj) a dvakrát denně čípek (bisacodylový nebo glycerinový).

autor
28. srp 2021

@drep pohybu mám až až mam dvě děti 20 měsíců od sebe takže masakr
Svestkovou šťávu jsem taktéž zkoušela
Takže mi nezbude nic jiného než koupit tu lactulosu
Děkuji

drep
28. srp 2021

Když on se tenhle pohyb s dětmi dost přeceňuje. Není to ten souvislý, minimálně deset minut, ideálně 30 minut trvající pohyb, u kterého jsme zadýchané a zapocené. Já pokud nejdu třikrát týdně běhat/nedělám kardio, tak prostě nechodím na velkou ideálně. Což samozřejmě chápu, že těsně po porodu nejde. Jinak od těch projímavých věcí -švestky, psylium atd nelze očekávat okamžitý efekt, výsledek uvidíš až za pár dní. Já osobně bych šla do laktulozy a čípků až ve chvíli, kdy by mě bolelo břicho, ale není to nic proti ničemu,

ekou
28. srp 2021

Mě pomohlo velká dávka jogurtů a hlavně jablečná přesnídávka (velká sklenice z alberta) :D

aspie83
28. srp 2021

Já měla po obou porodech stejný problém a upravilo se to časem samo, jinak nic extra efekt nemělo 🤷
Jo a mám děti taky 20 měsíců od sebe 😁

autor
28. srp 2021

@aspie83 děkuji za uklidnění
Je to docela nářez co?

katule1990
28. srp 2021

Nebereš železo? Já jsem ho brala po porodu kvůli velké krevní ztrátě a poprvé v životě jsem měla zácpu. Dítě mi řvalo a já na záchodě a nemohla jsem se vy*rat 😅. Hodně si chválí tu švestkovou šťávu (mají v DM), jak už se tu psalo. Já jsem to prostě nějak přežila, časem se to upravilo.

mirecka.jaroscakova
28. srp 2021

Po porodu jsem si musela několikrát dál Lactulosu, jinak bych se nevyprazdnila.

aspie83
28. srp 2021

Mladšímu teď bude 10 měsíců, tak se vážně nenudím 😁 ale jinak jsem to čekala horší. Starší je dost náročny od narození, ale mladší je fakt zlatíčko, tak se to vyrovná 😂

alice180
28. srp 2021

V porodnice mi to šlo, asi nejspíš to bylo tou stravou. Pak jsem se vrátila domů a nešlo to. Tak jsem si dávala čípek obden. A po čase se to samo upravilo.

surikata131
28. srp 2021

Doporučuju lněné semínko, ze mě lepší než psylium i laktulosa, ale nezabere okamžitě, až tak na druhý den (nejlepší užívat denně-namočit ve vodě a vypít). Hodně pít a chodit na procházky

autor
28. srp 2021

@katule1990 železo neberu a děkuji za odpověď

kikimas
2. zář 2021

No já jsem naštěstí neměla problém se stolicí po porodu. Ale teď když ho mám tak lněné semínko dávám do jogurtů s vločkami. A vždy to pomůže. No a samozřejmě pohyb.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru